Memaparkan catatan dengan label KEWANGAN. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label KEWANGAN. Papar semua catatan

Bantuan Pinjaman Perniagaan

Bantuan Pinjaman Perniagaan

Untuk Bantuan Pinjaman Perniagaan  ini kami sarankan anda hubungi pihak bank yang memang ada mempunyai skim untuk membantu para usahawan kita.

Bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan boleh lah berjumpa dengan pegawai bank yang berdekatan dengan tempat anda.

Pinjaman Perniagaan TEKUN-Syarat Skim Pembiayaan TEKUN Niaga - Portal Rasmi TEKUN Nasional

Pinjaman Perniagaan TEKUN

Hampir semua bank yang ada di Malaysia ni ada  menawarkan pinjaman atau bantuan pinjaman untuk membantu para peniaga.

BANTUAN SEGERA ONLINE - PINJAMAN PERIBADI ONLINE

BANTUAN SEGERA ONLINE - PINJAMAN PERIBADI ONLINE

Salam sejahtera semua.

Untuk mereka yang perlukan bantuan segera online kami di duitezi.com ingin senaraikan syarikat yang boleh memberikan pinjaman peribadi secara online.

Diharap masalah kewangan anda boleh segera diatasi.

Anda boleh hubungi syarikat dibawah ini untuk membuat pinjaman peribadi secara online.

BANTUAN WANG DUIT SEGERA | BANTUAN WANG DUIT SEGERA

Photo via duitanda.com

Permohonan Percuma - Pinjaman Bantuan Segera Msia


www.lmsloancredit.com/pinjaman/bantuan_segera
Susah nak dapat pinjaman bank? Pinjaman 100% berlesen sejak 2005. Lulus tanpa caj bayaran. Ada ofis tetap, bukan ahlong, tiada pegang kad. Dapat pinjaman penuh. Maklumat dirahsiakan. Kelulusan Dalam 2 Jam. Pinjaman Express. Dapatkan Cash Penuh.

Pinjaman Tanpa Document - Pinjaman Guna I/C Sahaja


www.pinjaman24jam.com/pinjaman_wang/pinjaman_mudah
Dapatkan kelulusan segera, Wang Masuk account Anda Dalam 1 Jam. Kadar Yang Rendah Sekali. Kami bagi isi borang utk dapat pinjaman wang senang. lulus dalam 1 jam sahaja. mohon now. Perkhidmatan: Pinjaman Promotion, Pinjaman Segera, Pinjaman Berlesen

100% Mudah Dan Selamat - Dapat pinjaman Dalam 3 Jam


www.goldenloancredit.com/
Pinjaman Segera Yg Tiada Sebarang Cagaran. Ccri Ctos Dan Senarai Hitam Layak Mohon.

Gaji Cash? Bukan Masalah. - Gaji Rendah? Bukan Masalah.


www.ezpinjaman.com/pinjaman_mudah/pinjaman_cepat
Nak buat pinjaman peribadi bank Malaysia tapi malas nak walk-in ke bank? Kami boleh bantu. Mohon pinjaman peribadi secara 100% online - mudah, cepat dan selamat. Kelulusan 1Jam. Ccris Ctos Terima. Pinjaman Tanpa Bayaran. Kadar Faedah Terendah.



Pinjaman Guna I/C Sahaja - Tiada Sebarang Bayaran


www.pinjaman-duit.com/pinjaman/swasta
Kamu Perlukan Pinjaman, Kita Sediakan Untuk Bantu Anda Selesaikan Semua Masalah Kewangan. Ada Masalah Dokumen? Kita boleh Terima. Ccris Ctos Layak Memohon. Pinjaman Bisnes. Kurang Dokumen Diterima. Tekan Saya Tiada Bayaran.

Pinjaman Tanpa Documents - Blacklisted Layak Memohon


www.pinjaman-loan.com/
100% Trusted Company Di Malaysia. 100% Mohon Tanpa Bayaran. Pinjaman Wang Berlesen. Pinjaman Wang Interest Paling Rendah di Malaysia. Blacklist, Cctos, Boleh Mohon. Jenis: Kelulusan wang cepat, Kadar faedah terendah, Tawaran terbaik.


Carian berkaitan dengan bantuan segera online

  • Kemaskini bantuan jkm
  • Jkm terengganu online
  • Bantuan segera maidam
  • Mohon bantuan sabah
  • Permohonan bantuan atas talian
  • Semak status bantuan am
  • Mohon bantuan zakat


5 CARA BUAT DUIT ONLINE

5 Cara buat duit online 

Bukan rahsia jika kita semua boleh mendapatkan buat duit online, bahkan banyak orang yang berjaya mem buat duit online.

Ramai orang bersedia untuk meninggalkan pekerjaan mereka sebagai pekerja untuk mendapatkan pendapatan sendiri melalui internet, tidak kira apa yang mereka lakukan.
 rahsia jika kita semua boleh mendapatkan buat duit online, bahkan banyak orang yang berjaya mem buat duit online.

Perkembangan pesat teknologi hari ini membuat sesiapa sahaja dapat mengakses internet pada bila-bila masa, di mana sahaja dengan mudah dan murah.

Kemudahan akses menjadikan mudah bagi sesiapa sahaja untuk menggunakannya untuk pelbagai tujuan, terutamanya mendapatkan wang dari internet.

Daripada banyak cara yang terbukti dapat membuat seseorang mendapat wang dari internet, ini adalah 5 cara ampuh untuk mendapatkan wang dari internet yang harus anda coba sekarang.

5 Cara buat duit online

1. Buat duit online

Cara buat duit online  - buat kedai dalam talian

Cara seterusnya untuk menghasilkan  duit online ialah menjual produk digital. Jika anda mempunyai produk atau perkhidmatan yang boleh didagangkan dalam talian, cuba buat kedai online anda sendiri.

Kos pembuatan kedai dalam talian tidak akan menjadi mahal jika anda membuat keputusan untuk membuat kedai offline / fizikal. Proses ini mudah kerana sekarang, anda boleh membuat kedai dalam talian tanpa menyentuh kod pengaturcaraan sedikitpun.

Menjual produk atau perkhidmatan melalui kedai dalam talian anda kemudiannya akan membolehkan anda menutup pasaran yang hampir tidak terhad.

Ini bergantung kepada strategi pemasaran anda sendiri, sama ada ia dapat melindungi atau tidak.

Untuk membuat kedai dalam talian, terdapat dua kaedah yang saya cadangkan, iaitu membuat kedai dalam talian menggunakan WordPress dan WooCommerce atau membuat kedai dalam talian dengan Shopify. 

Dengan memiliki kedai dalam talian, ini bermakna anda boleh menampung pasaran yang hampir tidak terhad dan boleh mendapatkan wang dari internet dengan potensi yang besar.


2. Membuat Blog dan Pengewangan

Cara buat duit online- blog
Membuat Blog dan Pengewangan-Selain itu, terdapat banyak kaedah untuk mendapatkan wang dari blog yang kini boleh digunakan dengan serta-merta. Perkara pertama yang perlu anda sediakan adalah sudah tentu blog. Anda boleh menggunakan platform blog percuma (walaupun saya tidak mencadangkannya) seperti Blogger dari Google dan WordPress.com.
Membuat Blog dan Pengewangan

Ia bukan sesuatu yang baru jika kita menggunakan blog untuk menghasilkan wang dari internet.

Melalui blog yang popular dengan kandungan berkualiti, menarik dan mempunyai sejumlah besar pembaca untuk membuat keuntungan.

Selain itu, terdapat banyak kaedah untuk mendapatkan wang dari blog yang kini boleh digunakan dengan serta-merta. Perkara pertama yang perlu anda sediakan adalah sudah tentu blog. Anda boleh menggunakan platform blog percuma (walaupun saya tidak mencadangkannya) seperti blogger.com dari Google.com dan WordPress.com.

Atau, jika anda menggunakan Blogger, pastikan anda menggunakan domain tersuai untuk menjadikan blog anda lebih kredibel dan mempunyai penjenamaan (baca tutorial integrasi domain tersuai di Blogger).

Jika anda sudah bersedia untuk melangkah ke peringkat yang lebih serius, buat blog yang lebih profesional dengan WordPress.com

Setelah membuat blog, teruskan mengembangkan blog anda dengan pelbagai artikel menarik. Ini sangat penting. Isi blog anda hanya dengan penulisan yang berkualiti, jangan copy!

Selepas mendapat jumlah pelawat harian yang agak besar dan stabil, mulailah mendaftarkan blog anda di Google Adsense.

Atau anda boleh cuba platform pengiklanan seperti Yllix, Bidvertiser, atau PayClick.

Anda juga boleh mengewangkan blog anda dengan ulasan berbayar dari pengiklan, menjual kandungan premium dengan sistem keahlian, menjadi pengaruh melalui SociaBuzz, untuk menyertai program afiliasi dengan platform InvolveAsia.

3. Menjadi Freelancer

Cara buat duit online - bebas
Cara Mendapatkan Uang dari Internet - freelance Dalam era digital hari ini, hampir semua bidang perniagaan disepadukan dengan internet. Oleh itu, keperluan untuk aset digital semakin meningkat dari semasa ke semasa.
Menjadi Freelancer

Dalam era digital hari ini, hampir semua bidang perniagaan disepadukan dengan internet. Oleh itu, keperluan untuk aset digital semakin meningkat dari semasa ke semasa.

Aset digital yang saya maksudkan di sini adalah seperti reka bentuk grafik dalam bentuk imej pos di media sosial, animasi, dan sepanduk. Kandungan video juga sangat popular sejak kebelakangan ini.


Atau bagi anda yang mempunyai keupayaan untuk menulis atau menterjemah dengan baik, anda juga boleh menggunakan kemahiran ini.

Menjadi freelancer juga salah satu cara untuk mendapatkan wang dari internet yang semakin efektif pada hari-hari ini.

Selain sesuai untuk anda yang mempunyai banyak masa lapang, freelancing juga sesuai untuk anda yang tidak suka bekerja sebagai pekerja dan semua rutin pejabat.

Berikut adalah beberapa kemahiran atau profesion yang boleh anda jual sebagai freelancer:



  • Reka bentuk grafik
  • Videografi
  • Penulis
  • Penterjemah
  • Muzik video / soundtrack
  • Pengaturcaraan
  • Sebagai penyumbang kepada media sosial seperti Instagram
  • Menjadi perunding
  • Pembantu Maya
  • Pengulas
  • Dan banyak lagi

Untuk mendapatkan pekerjaan bebas, cuba tapak berikut:



Pasti, jangan bosan mencari peluang pekerjaan bebas di internet, kerana bilangannya sangat besar. Dan lakukan yang terbaik supaya pelanggan terus membeli perkhidmatan dari anda.


4. Menjual Produk Digital

Cara buat duit online- menjual produk digital
 Salah satu perkara yang anda boleh cuba jika anda tidak mahu mengganggu dan membangunkan sebuah laman web atau kedai dalam talian dari awal, cuba menjual produk digital di pelbagai pasaran dalam talian.

Menjual Produk Digital


Salah satu perkara yang anda boleh cuba jika anda tidak mahu mengganggu dan membangunkan sebuah laman web atau kedai dalam talian dari awal, cuba menjual produk digital di pelbagai pasaran dalam talian.




Jika anda mempunyai kepakaran dalam bidang rekabentuk, cuba jual kerja anda ke laman web seperti Shutterstock atau Envato Studio.

Atau jika anda suka fotografi dan bukannya menyimpannya di cakera keras anda, cuba jual gambar anda di Shutterstock, Photo iStock, atau 123RF.

Juga cuba menjual muzik ringan dicipta anda pada AudioJungle, iTunes, ke Muzik Google Play

Bagi anda yang suka membuat video pendek, cobalah menjual video anda pada Uscreen, Shopify, atau VideoHive.

Jika anda mempunyai kepakaran untuk membuat tema WordPress.com atau plugin WordPress.com, cuba jual mereka di TheMeforest dan CodeCanyon.

Anda juga boleh menjual pelbagai produk digital lain seperti ebook, mockups, dan sebagainya.


5. Menjadi Tutor Dalam Talian

Cara buat duit online - menjadi guru tutor dalam talian
Cara Mendapatkan Uang dari Internet - menjadi guru online tutor

Mempunyai kemahiran lain yang bersifat pendidikan? Menjadi seorang guru di Udemy dan Bilik Guru. Yuran yang anda akan dapat dari setiap episod pengajaran sangat menggoda.

Belum lagi jika bahan anda sangat menarik supaya ia dapat menarik para calon bakal pesat. Perkara yang penting ialah mengetahui bahan pengajaran yang anda telah menguasai dan diperlukan oleh ramai orang di luar sana.


Mendapatkan Wang dari Internet: Penutupan

Sekarang itulah 5 Cara buat duit online dengan berkesan dan kreatif yang boleh anda lakukan sekarang.

Adakah anda akan mencubanya? Bagaimana cara buat duit online? Apa yang anda cuba? Sila kongsikan!

CARA DAPAT DUIT DENGAN CEPAT

Duitezi.com - Mendapatkan duit dengan cepat dan mudah itu sebenarnya tidak hal yang tidak mungkin. Asal kita tahu cara yang benar dan mau berusaha. Karana pada dasarnya kekayaan tidak jatuh begitu saja dari langit.


Berikut adalah kaeadah yang anda boleh guna untuk mendapatkan duit dengan cepat.

Cara dapat duit cepat

Menjadi buzzer atau selebriti


Sudah memahami profesi buzzer dan selebriti, kan?

Itulah istilah untuk orang berpengaruh di Instagram. Instagram kini boleh digunakan untuk mencari pendapatan. Seperti YouTube, anda boleh menggunakan Instagram untuk mengesahkan produk.

Untuk melakukan perniagaan ini, anda hanya dapat memanfaatkan banyak pengikut. Semakin banyak pengikut yang anda miliki, lebih besar peluang untuk mendapatkan tawaran iklan.
Cara dapat duit cepat. Berikut adalah kaeadah yang anda boleh guna untuk mendapatkan duit dengan cepat.
CARA DAPAT DUIT DENGAN CEPAT

Menjadi blogger



Nama profesion ini memang biasa, kan? Anda boleh mendapatkan wang melalui blog yang dimiliki oleh menyewa tempat untuk iklan.

Untuk mendapatkan tawaran iklan, blog yang dimiliki mesti mempunyai banyak trafik atau pelawat. Mengapa?

Jumlah pendapatan yang sedikit anda bergantung pada berapa banyak orang yang melihat iklan di blog.

Di samping itu, anda juga boleh menyewa perkhidmatan blog untuk agensi yang memerlukannya. Sekarang banyak agensi memerlukan laman web untuk memperkenalkan atau memberitahu kewujudan agensi itu.

Tutor peribadi


Siapa yang berkata bagaimana untuk mendapatkan wang dengan cepat mesti memerlukan modal permulaan yang besar?

Kaedah ini tidak memerlukan modal tetapi boleh segera mendapatkan wang.

Untuk memulakan perniagaan ini, anda hanya mempunyai keupayaan untuk menerangkan dengan baik. Anda boleh bermula dari persekitaran yang terdekat seperti jiran.

Menggunakan hobi


Banyak orang mengatakan kerja impian adalah salah satu yang boleh melalui hobi.

Bagaimana ia tidak sesuai? Walaupun anda boleh mendapatkan wang dengan melalui hobi atau aktiviti kegemaran anda.

Bagi anda yang kreatif dan mempuyai bakat seni, cuba iklan perkhidmatmatan anda di laman sosial atau membeli dan menjual tapak.

Anda juga boleh menjadi penjual peralatan yang berkaitan dengan hobi tertentu. Sebagai contoh peralatan memancing, aksesori cosplay, kosmetik untuk hobi dandanan, bekalan berkebun, atau hobi lain.

Perkhidmatan penulisan kandungan


Mempunyai bakat untuk menulis atau menulis? Hanya gunakan untuk menghasilkan wang. Terutama jika anda mempunyai keupayaan untuk menulis dalam bahasa asing. Sudah tentu kawasan sasaran sangat luas.

Penulisan boleh menjadi cara cepat untuk menghasilkan wang dalam sehari. Anda tidak boleh menulis di dalam negara sahaja, anda juga boleh ke luar negara.

Pendapatan penulisan ini juga menarik, dengan syarat anda boleh meluangkan masa untuk menulis. Sekiranya anda terbiasa dengannya, ia mungkin tidak memerlukan banyak masa. Tetapi, jika pemula memerlukan lebih banyak amalan.

Berniaga Makanan



Jangan memandang rendah kaedah ini. Walaupun kelihatan normal, strategi pemasaran yang baik dalam menjual makanan boleh menjadi cara cepat untuk mendapatkan wang.

Perniagaan ini sesuai untuk anda yang berada di sekolah asrama, sekolah, dan kawasan yang ramai. Lebih cenderung dalam kehidupan bandar, kerana kebanyakan mereka adalah pekerja yang tidak mengambil masa untuk memasak di rumah.

Menjual buku yang telah dibaca


Adakah era digital masa untuk menjual buku yang digunakan?

Jangan salah, masih banyak peminat buku non-digital, anda tahu. Kerana majoriti orang masih suka membaca buku dengan menyentuh buku fizikal secara langsung.

Jika anda mempunyai buku yang tidak lagi digunakan, ia boleh dijual supaya tidak mengisi kandungan rumah. Terutamanya jika anda adalah rumah tumpangan.

Menjual kraf tangan


Jika tangan anda mempunyai keupayaan untuk membuat kerja, tentunya kemahiran ini mesti diterokai. Buat kerja sebagai media perniagaan untuk mendapatkan pendapatan tambahan. Contohnya memaparkan paparan dinding, bros, tudung, dan aksesori lain.

Terutama jika bahan yang anda gunakan menggunakan sisa plastik atau item lain yang tidak digunakan. Keistimewaan dan idea kitar semula akan menjadikan kraf anda lebih bernilai.

Perkhidmatan penterjemah



Anda yang mempunyai kemahiran bahasa asing seperti Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Jepun, Mandarin, dan lain-lain boleh memanfaatkan kemampuan mereka untuk menjadi penterjemah kandungan bahasa asing.

Perniagaan ini agak menggoda. Pendapatan yang diterima juga agak banyak. Anda boleh menggunakannya sebagai cara untuk mendapatkan wang dengan cepat tanpa modal material. Sasaran perniagaan ini adalah pelajar, pensyarah dan penerbit.

Khidmat Mencuci


Seperti kedai, barangan yang anda juga perlu dibasuh. Biasanya hanya ada barang-barang yang tidak digunakan yang ditimbun di gudang. Pilih yang masih layak dan jual pada harga yang mesra. Anda boleh memilih barangan elektronik sebagai sumber dana terbesar jika keadaan masih baik.

Selain mendapatkan wang lebih cepat, anda juga boleh menyingkirkan perkara yang anda tidak perlukan. Ruang baki boleh digunakan untuk perkara lain.

Bekerja dengan tip

Terdapat beberapa jenis kerja yang memberi tip, contohnya pelayan restoran, pelayan hotel, penghantaran makanan, atau pameran SPG.

Secara umum, jika anda dapat menyediakan perkhidmatan yang memuaskan pengguna, pelanggan akan memberi tip khusus kepada anda. Oleh itu, beri penjual mesra jika anda memilih pekerjaan ini.

Menggadai barang berharga



Tidak perlu malu untuk barangan pajak gadai. Apa sahaja barangan yang boleh digadaikan, cuba baki untuk menampung keperluan anda seketika.

Walau bagaimanapun, anda juga perlu bersedia untuk membuatnya matang. Untuk itu, sediakan dana yang anda dapat kumpulkan kemudian untuk membuatnya.

Sewa barang


Setiap orang mesti mempunyai barangan yang boleh disewakan kepada orang lain. Cuba menyewa barang yang anda fikir secara komersil, seperti tempat meletak kereta, bilik kosong, studio, peralatan bayi, kamera, DVD, motosikal atau pakaian. Anda boleh menetapkan harga harian terlebih dahulu.

Pilihan cara cepat untuk mendapatkan wang di atas boleh menjadi alternatif bagi anda yang memerlukan wang dalam masa yang cepat.

Boleh baca ini juga>>>ASTAR Online Shopping Program

Terbaik Jual Barang Kat Shopee

Apa Yang Terbaik Jual Barang Kat Shopee ?.


Shopee ni lebih kurang sama macam ebay, lelong dan juga lazada.

Ianya sebuah pasaran laman web! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barangan

Bahasa mudahnya .. This shopee adalah PASAR! Tetapi secara dalam talian

Kalau nak cerita apa yang paling jual barangan kat shopee ni 

Apa Yang Terbaik Jual Barang Kat Shopee ?.   Shopee ni lebih kurang sama macam ebay, lelong dan juga lazada.    Ianya sebuah pasaran laman web! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barangan    Bahasa mudahnya .. This shopee adalah PASAR! Tetapi secara dalam talian    Kalau nak cerita apa yang paling jual barangan kat shopee ni

Memang banyak sangat kelebihan dan keistimewaannya.


Lebih-lebih lagi jika sebelum ini, anda pernah menjual di FB atau Instagram dan menggunakan 

Whatsapp untuk Tutup Jualan! Memang leceh sikit kalau guna cara tu

Nak kena layan satu-satu pelanggan untuk mendapat jualan

Tapi kat Shopee, proses jualan itu jadi lebih mudah

Tak perlu dah nak layan satu demi satu pelanggan



Hanya perlu letak gambar produk, letak produk produk dan letak harga! Siap.

Kalau ada orang beli! Nanti akan dapat pemberitahuan daripada pihak Shopee

Tak perlu dah 24 jam tenung handphone dan berbalas mesej di Whatsapp kerana dok layan pelanggan yang belum tentu pun nak beli

Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar

Jumlah pelawatnya dianggarkan seramai 21 juta orang sebulan! .. Iaitu sekitar 700.000 orang sehari

Apa Yang Terbaik Jual Barang Kat Shopee ?.   Shopee ni lebih kurang sama macam ebay, lelong dan juga lazada.    Ianya sebuah pasaran laman web! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barangan    Bahasa mudahnya .. This shopee adalah PASAR! Tetapi secara dalam talian    Kalau nak cerita apa yang paling jual barangan kat shopee ni


Ramai giler kan? Kalau anda membuka kedai kat KLCC pun tidak pasti boleh dapat pengunjung / pelawat seramai itu!

Apa yang lagi-lagi-lagi yang terbaik dari pembeli! Pelawat-pelawat kat laman web / aplikasi ini Shopee!
Mereka adalah golongan yang mempunyai keinginan untuk membeli yang tinggi
Sebab itulah mereka masuk / membuka aplikasi Shopee! Sebab nak beli barangan

Tidak seperti di Facebook atau Instagram.

Di Facebook & Instagram .. kebanyakkan orang .. buka / masuk aplikasi itu adalah untuk bersosial sahaja! Cuma segelintir kecil je yang masuk ke FB & Instagram untuk cari dan beli barangan. Sebab tu kalau nak jual barang kat FB & Insta payah sikit .. nak kena pujuk dan belai dulu customer kat whatsapp .. barulah mereka akan beli.

Eh! Banyak lagilah kelebihan berniaga di Shopee ini
Kalau nak tahu lebih detail pasal kelebihan berniaga di Shopee ni.
Muat turun EBOOK FREE kat sini'

How to Pay Off Credit Card Debt

How to Pay Off Credit Card Debt

If you have credit card debt, you are not alone.

According to the Federal Reserve, the total credit card credit value increased from $ 5.65 trillion in 2015 to $ 5.98 trillion in 2016. (1)

This means that North America has a crazy credit card credit amount. And even what people say to you, credit cards do not need to be a way of life. Here's how to pay your credit card debt once and for all.

How to Pay Off Credit Card Debt If you have credit card debt, you are not alone.    According to the Federal Reserve, the total credit card credit value increased from $ 5.65 trillion in 2015 to $ 5.98 trillion in 2016. (1)    This means that North America has a crazy credit card credit amount. And even what people say to you, credit cards do not need to be a way of life. Here's how to pay your credit card debt once and for all.
How to Pay Off Credit Card Debt


11 Ways To Get The Best Deals Using a Car Loan Calculator

11 Ways To Get The Best Deals Using a Car Loan Calculator



1. Do not use one!


At least until you have done your homework. Many people go straight to the car loan calculator as it gives you an instant answer about how much a car loan might cost you.

The problem is that this figure can be quite confusing, as there are several factors that you need to check before using any calculator to tell you how much you need to pay.
11 Ways To Get The Best Deals Using a Car Loan Calculator. Do not use one! At least until you have done your homework. Many people go straight to the car loan calculator as it gives you an instant answer about how much a car loan might cost you.

These are presented below and although they may require some research, it is likely to save a lot of money.

How to Use Your Credit Card Smartly?

How to Use Your Credit Card Smartly?


There are days when only few people use this Card. The scenario now tells a different story and each individual today tore his Credit Card to make a purchase. Transacting through this card has become a regular business. Take a look around, and you will meet with people who have set aside their cards. This is where individuals are considering the positive impact of using this card.

How to Use Your Credit Card Smartly? There are days when only few people use this Card. The scenario now tells a different story and each individual today tore his Credit Card to make a purchase.
How to Use Your Credit Card Smartly

Pemberi pinjaman berlesen di Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah.

Pemberi pinjaman berlesen di Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah.

Kami adalah syarikat pemberi pinjaman berlesen yang bereputasi dan bereputasi di Malaysia. 

Kami menawarkan penyelesaian kewangan dengan pinjaman peribadi dan pinjaman perniagaan yang memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami sebagai matlamat kami yang berterusan. 

Perunding profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda. 


Kami boleh meminjamkan wang kepada anda sebelum anda menerima apa-apa bayaran seperti bayaran pendahuluan, yuran guaman, dll.

Pelanggan adalah keutamaan kami dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda. 

Sila hubunggi kami segera untuk mendapatkan maklumat pinjaman kepada anda.

UNTUK INFO LANJUT


TAGS.
Pemberi pinjaman berlesen di Malaysia.
pinjaman peribadi swasta
pinjaman peribadi bank
pinjaman peribadi 2018
pinjaman peribadi rhb
pinjaman peribadi cimb
pinjaman peribadi maybank
pinjaman peribadi aeon
pinjaman peribadi koperasi
pinjaman peribadi bank islam
pinjaman peribadi bank rakyat
pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi bank 2018
pinjaman peribadi bank islam 2018
pinjaman peribadi bank muamalat
jadual pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi swasta

Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018

Salam semua.

Berikut adalah Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018.

Diharap kita semua tidak terpedaya dengan skim cepat kaya yang disenaraikan ini.

Rujuk senarai ini sebelum anda menyertai mana-mana pelaburan.

Anda boleh download senarai tersebut pada link berikut.

https://drive.google.com/file/d/11CXiSKRdKj0WBFFaQ10KCOxf6qKbdqxo/view?usp=sharing

Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank

Berikut adalah penjelasan lengkap tentang Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank  untuk rujukan lengkap anda.


Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank yang orang

 Kuching wajib tahu!..

Kepada warga kuching dan warga yang berdekatan dengan Bandaraya 
Kuching.Anda semua wajib tahu Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman
 Wang Berlesen vs Bank.
Ada masa dan ketika, kita akan menghadapi situasi di mana kita memerlukan 
wang ketika kecemasan.
Semua orang akan menghadapinya dari semasa ke semasa.
Dalam situasi ini, anda mungkin terfikir untuk menggunakan perkhidmatan
 pemberi pinjaman wang atau bank untuk keluar dari kemelut kewangan yang 
sedang anda hadapi.
Walau bagaimanapun, dalam keadaan tertekan, anda mungkin dikaburi 
dengan tawaran-tawaran perkhidmatan pinjaman wang yang sukar untuk 
dilepaskan, yang mana adalah sebenarnya jerat pemberi pinjaman wang tidak
berlesen atau Ah Long.
Kegagalan anda untuk membezakan di antara Ah Long, syarikat pinjaman
wang berlesen, dan bank boleh memburukkan lagi keadaan. Berikut adalah 
perbezaan-perbezaan yang perlu anda ketahui, sebagai panduan untuk anda 
membuat pilihan yang tepat:

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951, diwartakan sebagai undang-undang

Akta tersebut menggariskan kegiatan-kegiatan atau tindakan-tindakan 

yang dianggap sebagai menyalahi undang-undang yang diperuntukkan di bawah
Akta ini.
Sebaik sahaja anda memahami apakah yang terkandung di dalam Akta Pemberi
 Pinjam Wang 1951, anda akan dapat mengenalpasti dengan lebih mudah 
sama ada perkhidmatan yang sedang anda pertimbangkan adalah sah atau 
tidak dari segi undang-undang.
Menurut Akta ini, di bawah Seksyen 5(2), syarikat pemberi pinjaman wang, 
pertama sekali, mestilah mempunyai lesen untuk beroperasi.
Dan di bawah Seksyen 5F Akta ini, lesen tersebut juga mesti dipamerkan 
di primis perniagaan.

.
Anda perlu tahu bahawa Bank Negara Malaysia (BNM) tidak mengeluarkan 
lesen kepada syarikat-syarikat pemberi pinjaman wang di Malaysia. Lesen
 tersebut dikeluarkan oleh Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan 
Kerajaan Tempatan.
Akta Pemberi Pinjam Wang 1951 juga memperuntukkan kadar faedah yang 
boleh dikenakan ke atas peminjam.

Sesetengah Ah Long dikatakan mengenakan caj gaji mereka pada kadar harian 
dan jam, yang mana adalah sesuatu yang tidak masuk akal.
Di bawah Seksyen 17(1) yang terkandung di dalam Akta ini, kompaun faedah 
atau peningkatan faedah secara berkala apabila anda gagal membayar 
pinjaman adalah tidak dibenarkan.
Syarikat pinjaman wang berlesen hanya boleh mengenakan kadar faedah 
maksimum 12% setahun untuk pinjaman bercagar dan 18% setahun 
untuk pinjaman tanpa cagaran.
Setelah anda tahu sedikit sebanyak tentang undang-undang yang melindungi 
anda  dari Ah Long, mari kita lihat pula apakah perbezaan dan persamaan di 
antara syarikat pinjaman wang (berlesen) dan bank.

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Persamaan

Terdapat dua cara pinjaman wang dengan Syarikat Pinjaman Wang Berlesen
bersamaan dengan pinjaman wang dengan bank:
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen mengenakan faedah untuk
 pinjaman peribadi;
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen kedua-duanya 
mengenakan caj penalti ke atas pembayaran lewat atau kegagalan 
membayar balik pinjaman.
Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Perbezaan
Perbezaan-perbezaan utama adalah:

· Saiz pinjaman yang boleh anda perolehi
· Seberapa cepat anda boleh mendapat kelulusan untuk permohonan 
pinjaman anda
· Kadar faedah pinjaman
· Kadar kelulusan pinjaman untuk peminjam yang mempunyai rekod
 kredit yang kurang memuaskan

Saiz Pinjaman

Bank boleh menawarkan pinjaman dalam jumlah yang jauh lebih besar
berbanding syarikat pinjaman wang berlesen.
Bank biasanya boleh menawarkan pinjaman sehingga RM150,000 manakala 
had maksimum syarikat pinjaman wang berlesen selalunya RMxxxxxx.
Ini adalah kerana bank mempunyai akses kepada wang tunai dan
 perkhidmatan lain seperti akaun simpanan, deposit, pelaburan, dan wang lain.
Walaupun sesetengah syarikat pinjaman wang berlesen dapat mengeluarkan 
pinjaman yang bersaiz besar, syarikat pinjaman wang berlesen tidak mempunyai
 modal operasi 
yang besar dan tidak dapat memberikan pinjaman lebih daripada beberapa ribu.
Pendek kata, jika anda perlu meminjam wang yang banyak untuk pembelian
 kereta atau rumah baru, anda harus meminjam dari bank. Jika anda perlu 
meminjam wang untuk keperluan ketika kecemasan, anda harus meminjam 
dari syarikat pinjaman wang berlesen.


Kecepatan Pemprosesan Permohonan Pinjaman

Memandangkan bank membuat penelitian yang teliti ketika memproses
 permohonan pinjaman, ia bukanlah pilihan yang terbaik jika anda ingin
 mendapatkan wang pinjaman hari ini atau esok.
Meskipun terdapat beberapa bank yang meluluskan dan melepaskan wang 
pinjaman lebih cepat berbanding yang lain, rata-rata bank akan mengambil 
masa kira-kira 5 hari bekerja sebelum wang pinjaman dikreditkan ke akaun anda.
Sebaliknya, syarikat pinjaman wang berlesen boleh menyediakan wang
 pinjaman untuk anda dalam masa yang lebih singkat kerana mereka tidak
 perlu mendapatkannya dari sumber-sumber operasi lain.

Peratusan Kadar Faedah

Walaupun kebanyakan syarikat pinjaman wang berlesen tidak akan
 menyatakan kadar faedah yang mereka kenakan ke atas pinjaman melalui 
telefon atau e-mel, anda boleh mengagak kadar faedah pinjaman akan berada 
di dalam lingkungan yang ditetapkan.
Sekiranya mereka mengenakan kadar faedah yang lebih dari itu, anda boleh 
merasa pasti bahawa syarikat tersebut adalah sebenarnya Ah Long.
Walaupun bank mungkin mempunyai kadar faedah yang sedikit lebih tinggi, 
anda juga boleh meminjam dalam jangka waktu yang lama.
Bank menawarkan tempoh pinjaman yang lebih lama – kadangkala sehingga 
10 tahun atau lebih.

Fleksibiliti Terhadap Rekod Kredit Yang Kurang Memuaskan

Jika anda ingin meminjam wang tetapi mempunyai rekod kredit yang kurang 
memuaskan, anda tidak meminjam dari bank.
Bank akan meneliti keseluruhan rekod kredit anda, dari segi rekod
 pembayaran pinjaman, gaji, dan status kewangan di masa lalu.
Jika anda tidak memenuhi syarat minimum untuk pinjaman, kemungkinan 
permohonan anda tidak akan diluluskan.
Ketika inilah syarikat pinjaman wang berlesen adalah pilihan yang tepat.
Ini adalah kerana syarikat pinjaman wang berlesen tidak mengeluarkan
 jumlah pinjaman wang yang besar, oleh itu, mereka tidak perlu memeriksa 
rekod kredit anda dengan teliti.
Walaupun mereka meminta maklumat kewangan, kadar kelulusan permohonan
 pinjaman jauh lebih fleksibel berbanding dengan bank.

Kesimpulannya

Jadi mari kita simpulkan semuanya: Ah Long 100% tidak 
sah dari segi undang-undang, dan melakukan bertentangan 
dengan apa yang dilakukan oleh mana-mana syarikat 
pinjaman wang berlesen yang mematuhi undang-undang.
Ah Long akan mengenakan kadar faedah pada kadar yang 
tidak masuk akal, mengeluarkan iklan yang mencurigakan, 
mempamerkan lesen palsu, tidak mempunyai pejabat
 operasi yang sah, dan mungkin akan menggunakan 
kekerasan ke atas diri anda.
Syarikat pinjaman wang berlesen dan bank kedua-duanya mengendalikan 
peminjaman wang sebagai transaksi perniagaan.
Walaupun kedua-dua perkhidmatan ini, mengenakan kadar faedah ke atas 
pinjaman, masa yang diambil untuk memproses permohonan pinjaman, jumlah 
wang yang dipinjamkan, dan kadar kelulusan permohonan pinjaman berbeza di 
antara kedua-duanya.
Dengan panduan ini, anda sekarang boleh membuat keputusan yang 
tepat sama ada untuk menggunakan perkhidmatan syarikat pinjaman wang 
berlesen atau bank, di samping mengenalpasti dan menjauhi Ah Long.

Artikel Berkaitan