Bantuan Pinjaman Perniagaan : Pinjaman Perniagaan TEKUN DLL

Bantuan Pinjaman Perniagaan

Untuk Bantuan Pinjaman Perniagaan  ini kami sarankan anda hubungi pihak bank yang memang ada mempunyai skim untuk membantu para usahawan kita.

Bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan boleh lah berjumpa dengan pegawai bank yang berdekatan dengan tempat anda.

Pinjaman Perniagaan TEKUN-Syarat Skim Pembiayaan TEKUN Niaga - Portal Rasmi TEKUN Nasional

Pinjaman Perniagaan TEKUN

Hampir semua bank yang ada di Malaysia ni ada  menawarkan pinjaman atau bantuan pinjaman untuk membantu para peniaga.

Tak kisahlah sama ada baru nak buat bisnes ataupun nak kembangkan biz anda, semua boleh bincang dengan pihak bank.

Jangan risau pasal lulus ke tak. Pegi jer ke bank dan bincang dengan pegawai bank tersebut.

Borang bantuan perniagaan

Borang ini anda boleh minta dari pihak bank.

Biasanya ianya diberi percuma sahaja untuk anda.

Pinjaman Perniagaan TEKUN

Pinjaman tekun memang ada untuk mereka yang serius nak buat bisnes.

Kat bawah ni kami terangkangkan dengan ringkas parihal pinjaman TEKUN.


Apa sebenarnya pinjaman TEKUN Nasional  ini?


Untuk makluman anda, TEKUN Nasional, yang sebelumnya dikenali sebagai Yayasan TEKUN Nasional, adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Pertanian.

Objektif penubuhan TEKUN Nasional adalah untuk menyediakan kemudahan pembiayaan dengan mudah dan cepat kepada bumiputera untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan mereka.

Kini, TEKUN Nasional telah menjadi institusi yang menyediakan peluang perniagaan serta peluang menjana pendapatan, pembiayaan modal perniagaan, perkhidmatan bimbingan dan sokongan, serta Jaringan Usahawan.

Syarat Pinjaman TEKUN


Berikut ini adalah maklumat yang kami kongsi mengenai syarat kelayakan untuk permohonan pinjaman, cara memohon, dan banyak lagi;

 1. Kelayakan untuk pinjaman yang layak utk tahun 2020
 2. Bumiputera dan warganegara Malaysia.
 3. Umur 18 - 60 tahun (tempoh pembiayaan berakhir hingga 65 tahun).
 4. Pemohon tidak muflis.
 5. Syarikat 100% dimiliki oleh warganegara Bumiputera dan Malaysia.
 6. Mempunyai Lesen Perniagaan / Permit / Pendaftaran (SSM) yang sah.
 7. Mempunyai tempat / lokasi perniagaan / perniagaan mudah alih tertentu.
 8. Secara langsung dan sambilan terlibat dalam perniagaan.
 9. Pembiayaan untuk kediaman (kecuali perniagaan yang terpisah dan rekod perniagaan yang berbeza (SSM), serta rekod yang baik untuk kediaman.
 10. Had modal berbayar tidak melebihi RM300K
 11. Pembiayaan perniagaan yang sedia ada (sebagai contoh: MARA, AIM, SME, PNS, dan lain2.) Jumlah pinjaman tidak boleh melebihi RM 100K
 12. Pemohon telah menjalankan perniagaan. Sementara itu, pemohon yang ingin memulakan perniagaan mesti mempunyai modal sumbangan tunai masing-masing sekurang-kurangnya 20% dari pembiayaan sebagai komitmen untuk menjalankan perniagaan (projek kemajuan).
 13. Bagi pembelian kenderaan komersial atau mesin berat pula,  jumlah pembiayaan yang dibenarkan adalah 10% dari jumlah harga kenderaan tersebut (ini adalah tertakluk kepada aliran tunai dan kedudukan kewangan  pemohon tersebut).
 14. Untuk Perusahaan (Perkongsian), perlu mendapatkan surat kebenaran rakan kongsi yang membolehkan pemohon membiayai dan pasangan itu mestilah warganegara Bumiputera dan Malaysia.
 15. Bagi Syarikat Sendiri Berhad (Sdn. Bhd) dikehendaki menyediakan Resolusi Syarikat mengikut format yang telah disediakan oleh pihak TEKUN.
 16. Pembayaran pembiayaan bagi pihak Syarikat untuk pembiayaan sebanyak RM20,000 dan lebih.

Bantuan Pinjaman Perniagaan oleh pihak yang berlesen

Yang ini banyak. Kalau nak buat pinjaman peribadi atau nak buat pinjaman perniagaan boleh saja anda pilih mana2 syarikat yang ada menawarkan pinjaman tersebut.

Sebelum buat pinjaman sila pastikan syarikat ada lesen dan juga jumlah interest yang dikenakan kepada anda.

Senarai syarikat Pinjaman Perniagaan/ Pinjaman peribadi1. www.onlinepinjamanwang.com/pinjam/tanpa_bayaran
014-969 1669
Perlu bantuan segera tanpa sebarang cagaran? Mohon segera terima cash penuh hari ini. Promosi 0% Bunga kepada 20 orang. Pembayaran fleksible ikut bajet. Maklumat dirahsiakan. Perkhidmatan: Pinjaman Tanpa Bayaran, 97% Lulus dapat wang.


2. www.mbseasyloan.com/loan_swasta/kadar_rendah
Tempoh pembayaran fleksibel. Pelbagai skim mengikut kemampuan anda. Kelulusan dalam 2 jam. Pakej installment plan mengikut kelayakan & komitmen anda. Proses cepat mudah dan pantas. Kad ATM Tidak Diperlukan. Ccris Ctos Terima. Blacklisted Terima.


3. www.umercemnscredit.com/
Panduan mudah cara mendapatkan pinjaman wang segera untuk semua golongan. Kelulusan 1 Jam. Khas Untuk Kerajaan, Swasta, Pencen, Kontrak. Gaji Rendah/ Ccris...

4. www.syufastcredit.com/pinjaman/24_jam
Kelulusan dalam masa 1 hingga 2 jam, On the spot dapat cash, transfer ke bank anda terus.


5. www.24jampinjaman.com/bantuan/bumiPinjam 10K bayar 5K sebab kerajaan tanggung separuh untuk rakyat bumi, kepada 10 orang. Mohon segera sebelum kuota habis. Faedah paling rendah dan bulan bayaran dalam kemampuan. 30 Minit Lulus. Pinjaman Peribadi. Blacklist Layak Mohon. Faedah Terendah.
Laman web www.24jampinjaman.com/bantuan/bumi menawarkan perkhidmatan pinjaman peribadi kepada rakyat Bumiputera di Malaysia. Syarikat ini menjanjikan pelanggan dengan pelan bayaran ansuran yang fleksibel serta faedah terendah yang sesuai dengan kemampuan pelanggan.

Syarikat ini menawarkan pinjaman sebanyak RM10,000 dengan bayaran balik sebanyak RM5,000 kepada 10 orang sahaja yang layak mohon. Pinjaman ini disediakan dengan penawaran kerajaan yang menanggung separuh dari jumlah pinjaman tersebut. Syarat permohonan adalah terbuka kepada orang yang berstatus blacklist dan pelanggan boleh mendapat kelulusan segera dalam masa 30 minit sahaja.

Untuk memohon pinjaman, pelanggan boleh menghubungi nombor telefon yang disediakan di laman web tersebut. Walau bagaimanapun, pelanggan perlu berhati-hati dengan tawaran-tawaran seperti ini dan memastikan bahawa syarikat tersebut berlesen dan sah di bawah undang-undang. Pelanggan juga perlu memastikan bahawa mereka memahami sepenuhnya terma dan syarat yang dikenakan oleh syarikat tersebut sebelum membuat keputusan untuk memohon pinjaman wang.

Kesimpulannya, laman web www.24jampinjaman.com/bantuan/bumi menawarkan pinjaman peribadi dengan penawaran kerajaan yang menanggung separuh jumlah pinjaman. Pelan bayaran ansuran yang fleksibel serta faedah terendah yang sesuai dengan kemampuan pelanggan juga ditawarkan. Walau bagaimanapun, pelanggan perlu berhati-hati sebelum membuat permohonan dan pastikan bahawa syarikat tersebut berlesen serta sah di bawah undang-undang.


6. www.fastringgitloan.com/pinjaman/bumiputera


Pinjaman peribadi/perniagaan tanpa cagaran. Proses cepat, mudah dan selamat. Mohon Free. Dapatkan pinjaman penuh segera. Kerajaan/pencen/blacklist/ccris ctos layak mohon. Kelulusan Yang Cepat. Selamat dan terjamin. 5-Min Permohonan Pinjaman.

Laman web www.fastringgitloan.com menawarkan perkhidmatan pinjaman peribadi dan perniagaan tanpa cagaran. Syarikat ini menawarkan proses permohonan yang mudah dan selamat dengan kelulusan yang cepat. Pelanggan boleh memohon secara percuma tanpa perlu membayar bayaran penghaduluan atau deposit. Syarikat ini juga menyediakan perkhidmatan pinjaman untuk pelanggan yang layak termasuk mereka yang berstatus pencen, hitamlist atau mempunyai rekod kredit yang tidak memuaskan di bawah CCRIS atau CTOS.

Syarikat ini menjanjikan pemprosesan permohonan yang pantas dan pelanggan boleh mendapatkan pinjaman wang penuh dalam masa yang singkat. Selain itu, pelanggan boleh memohon secara atas talian dengan hanya mengisi borang permohonan yang disediakan di laman web tersebut. Syarikat ini juga menawarkan kelulusan yang cepat dan selamat serta menyediakan pelan bayaran ansuran yang fleksibel.

Walau bagaimanapun, pelanggan perlu berhati-hati apabila memohon pinjaman wang dan pastikan bahawa syarikat tersebut berlesen dan sah di bawah undang-undang. Pelanggan juga perlu memastikan bahawa mereka memahami sepenuhnya syarat dan terma yang dikenakan oleh syarikat tersebut sebelum membuat keputusan untuk memohon pinjaman wang.

Untuk memohon pinjaman peribadi atau perniagaan tanpa cagaran daripada syarikat ini, pelanggan boleh mengunjungi laman web www.fastringgitloan.com/pinjaman/bumiputera atau menghubungi syarikat ini melalui nombor telefon yang disediakan di laman web tersebut.7. www.nskpinjaman.com/pinjaman_swasta/interes_rendah


Tanpa Bayaran Penghaduluan, Tanpa Deposit - Tanpa penjamin - Cash Segera - Ccris Diterima. Pinjaman Wang Tanpa Penjamin - Tanpa Bayaran Upfront - Dapat Wang Dalam 30 Min. Mohon Now. Jenis: Tawaran terbaik, Pelbagai jenis pinjamin.

Laman web www.nskpinjaman.com menawarkan perkhidmatan pinjaman wang tanpa penjamin dengan kadar faedah yang rendah. Pelanggan boleh memohon pinjaman ini tanpa perlu membayar bayaran penghaduluan atau deposit, dan tanpa memerlukan penjamin. Syarikat ini menjanjikan pemprosesan permohonan yang pantas dan pelanggan boleh menerima wang dalam masa 30 minit selepas permohonan disetujui.

Syarikat ini juga menyediakan perkhidmatan pinjaman kepada individu yang mempunyai rekod kredit yang kurang memuaskan di bawah CCRIS. Pelbagai jenis pinjaman seperti pinjaman peribadi, perniagaan, pembelian kereta, dan pembelian hartanah ditawarkan oleh syarikat ini. Pelanggan boleh memilih jenis pinjaman yang sesuai dengan keperluan dan keadaan kewangan mereka.

Selain itu, syarikat ini menawarkan tawaran terbaik dengan pelan bayaran ansuran yang fleksibel dan bersesuaian dengan kemampuan kewangan pelanggan. Walau bagaimanapun, pelanggan perlu berhati-hati apabila memohon pinjaman wang dan pastikan bahawa syarikat tersebut berlesen dan sah di bawah undang-undang.

Untuk memohon pinjaman wang tanpa penjamin dengan kadar faedah yang rendah dari syarikat ini, pelanggan boleh mengunjungi laman web www.nskpinjaman.com/pinjaman_swasta/interes_rendah atau menghubungi syarikat ini melalui nombor telefon yang disediakan di laman web tersebut.

Ini adalah diantara syarikat yang anda boleh hubungi sekiranya ingin membuat pinjaman perniagaan ataupun pinjaman peribadi.


BACA JUGA 
BANTUAN SEGERA ONLINE - PINJAMAN PERIBADI ONLINE - New!
PINJAMAN PERIBADI BANK ISLAM - Cash Line-i - New!
Pinjaman Mudah Cepat Lulus - GoodCredit Bank? - New!
Pinjaman Peribadi Cimb Bank -CASH PLUS Pinjaman Peribadi Terkini - New!
TERMA DAN SYARAT PINJAMAN PERIBADI ‘CASH PLUS’ CIMB BANK - duitezi - New!

0 Comments:

Catat Ulasan

Sila beri komen yang membina dan bertanggungjawab.

Komen berbentuk iklan atau spam akan dihapus.

Terima Kasih.