Cara buat duit dari RUMAH.


 Buat duit dari rumah
Cara buat duit dari RUMAH.

Adakah anda penat melihat semua penipuan dalam talian tentang bekerja hanya dari rumah, tetapi anda memerlukan pekerjaan yang sesuai dengan jadwal dan keperluan anda? Sebenarnya sangat mudah bagi anda untuk mendapatkan pekerjaan seperti ini dan bekerja dari rumah (tentunya tanpa menggunakan skim piramid!) ....
Jadi, bacalah artikel di bawah ini untuk mengetahuinya!


Lakukan tugas di website2 berikut.
Terdapat beberapa laman web seperti Amazon 's Mechanical Turk yang akan membayar anda satu atau dua dolar dengan cepat. Ini adalah cara yang baik untuk mendapatkan duit tambahan dari rumah atau sebagai pekerjaan tambahan.
Pekerjaan seperti ini biasanya untuk orang-orang yang berada di luar negeri, tempat di mana jumlah wang ini lebih bernilai. Jangan terkejut dengan jumlah bayaran yangakan nda terima. Bagaimanapun, anda boleh mencari pekerjaan lain yang sesuai dengan waktu terluang yang anda ada, ini bukan merupakan pilihan yang salah.

Mulakan dengan sebuah blog. 
Mulakan sebuah website, letakan iklan di sana, dan mulakan membuat isi yang akan menghiburkan orang. Anda akan memerlukan beberapa iklan dan SEO (search engine optimization / pengoptimalisasi enjin carian) untuk memastikan anda mendapatkan pembaca yang cukup untuk menghasilkan duit, membuat sebuah blog sangatlah mudah  jika anda merupakan seorang penulis yang baik.
Pastikan blog anda membincangkan topik-topik yang anda sangat mudah difahami, pastikan juga topik itu menarik bagi orang orang baca. Anda mungkin boleh lebih bereksplorasi dengan blog yang telah terkenal. Buat sedikit kajian.

Menjaga rumah orang lain. 
Anda juga boleh melakukan hal seumpamanya dan menjaga rumah-rumah orang lain. Bekerja separuh masa sebagai pembersihan rumah atau pembantu. Ini akan menjadi alternative orang yang gelisah untuk meninggalkan rumahnya untuk bercuti panjang. Kembangkan reputasi yang baik dan anda akan mendapat bayaran yang tinggi.
Mulakan dengan bekerja untuk orang yang anda kenal seperti rakan dan keluarga. Bangunkan reputasi dan iklankan secara online atau buat promosi kepada jiran sekitar anda.
Ini bukan buat kerja dari rumah anda tetapi cara ini boleh menjana duit dengan tinggal di sebuah rumah. Maksudnya anda tinggal di rumah orang lain. Jadi jaga..hehe..ini yang terbaik saya rasa. Bukan kawan2 anda  tau pun...jangan risau. Yang penting duit masyukkk.
Cara buat duit ini sangat sesuai untuk pelajar yang sedang mencari duit sampingan dari meminta duit dari ibu bapa mereka.
Cara ini telah kawan saya buat semasa beliau cuti. Boleh dapat sehingga ratusan ringgit dalam masa beberapa hari bekerja.

Kalau ada sebarang pertanyaan boleh emel saya.