Adakah Projek CEO ni tipu/penipu atau scam?


Mengikut kata mereka yang dah lama join  biz PROJEK CEO ini menyatakan bahawa biz ini adalah REAL biz.

Mereka menyatakan bahawa syarikat TIDAK PERNAH gagal membayar bonus yang mereka dapat.



ini adalah review projek ceo malaysia



Semoga dipermudahkan urusan kita.

Untuk Info lanjut KLIK DISINI


PROJEK CEO TIPU/PENIPU/SCAM


APA ITU PROJECT CEO MALAYSIA



APA ITU PROJECT CEO 

Projek CEO Malaysia Merupakan Satu Project Innovasi
Buat Duit Paling terbaru dan High end.

Dengan Gabungan Mentor + Sistem + Komuniti sama2 Melangkah maju ke depan
dengan berkongsi idea2 Powerfull Untuk jana pendapatan di zaman yang serba
mahal sekarang.Project Ceo terdiri dari golongan biasa2 hingga ke golongan
 profesional.


5 PROJECTION DALAM PROJECT CEO

1)Bersara Awal
2)Memiliki Kereta impian/Supercar/Superbike
3)Memiliki Cash 200k (Simpanan)
4)Melancong 1Dunia & Umrah tiap2 Tahun.
5)Memiliki Rumah Impian.

Penerangan APA ITU PROJECT CEO di Malaysia

Bagi  anda yang memang seorang CEO syarikat yang sedang Mencari extra
income atau jika anda sedang mencari Platform untuk pendapatan tambahan
 dan kami jadikan Anda CEO dengan sistem yang telah Terbukti! 


Untuk Memulakan perniagaan anda Wajib ada asas Berikut:
1)Premis
2)Pekerja
3)Produk/perkhidmatan
4)Pembayaran & utiliti
5)Pengiklanan & pemasaran
Yang mana perkara yang di atas sangat memening kepala dan bila trend
 berubah serta kos2 yang mahal menyebabkan ramai peniaga struggle
 dan akhirnya gulung tikar..


BERITA BAIK

Dengan Project CEO 5 perkara yg wajib di atas anda tak perlu pening2 dah..
Anda hanya Perlu Buat 1 sahaja dari 5 perkara wajib di atas tu.. Senang
 sebenarnya kalau tahu.. iaitu


PENGIKLANAN / PEMASARAN

Tak ramai Tahu dan Ramai yang rasa tahu tapi sebenarnya Tak tahu.
Anda hanya perlu belajar dengan kami Teknik2 yang latest dengan
Sistem ROBOT MARKETING. Yang mana
KEPAKARAN KAMI lebih kepada GOOGLE & FACEBOOK


KONSEP

Contoh Grab car apps /uber. dulu sebenarnya orang panggil prebet sapu
atau kereta sapu.
Harini Ramai gunakan sistem mereka. Mereka ada Produk ke??
 Jawapannya Tidak! Mereka ada sistem Yang Buat Duit Berjuta-juta.

Satu lagi contoh LAZADA. Tengok betul2 lazada ada Produk sendiri tak.?
Jawapannya sama je,
Tidak! Mereka Ada Sistem dan Bantu peniaga2 Buat Duit. Anda menguasai
Sistem Dan Teknologi..
Money is Yours.. Wang dan Masa Anda punya.


Sama macam kami. KONSEP macam yang di atas.. Project CEO
Bergabung + Eksklusif Platform
Ebiz = Ejoint Venture.
Keuntungan 80% kita punya : 20% Platform Ebiz.
Paling penting Platform Ebiz. Sah undang2,
sah hukum syarak dan Berlesen serta bertapak di Malaysia
dah lebih 5tahun.



BUSINESS TO BUSINESS

✔Kongsi untung 80:20
✔Share peluang dalam dunia online. (Biar Robot Buat Kerja)
✔Ramai suka B to B sebab ramai orang tak minat jual barang.
✔Dah penat dan bosan..(sama lah kita) tapi nak Buat Untung
✔Paling Best Platform Ebiz yang Joint Venture dengan kami.

Anda Boleh Withdraw Duit Income anda terus Direct ke Bank di Malaysia.
Memang Awesome! Sebab banyak Scam problem mereka tak boleh link
dengan Bank di Malaysia sbb tidak di iktiraf kerajaan. Jadi tiada kerisauan.
Ikutlah undang2.


✔Paling seronok orang lain pergi Bercuti duit habis.
Tapi kita dalam Projek Ceo Pergi Bercuti bersama komuniti pun
Duit masukkk..dan masyukkk.. Takkan Nak Tengok jer..!

JOM MULA SEKARANG

COLLECT DUIT DALAM DUNIA INTERNET


Tiba masanya Sistem Buat Duit utk kita.
Tiba masanya Kita rehat2 Bercuti bersama keluarga Tapi Duit Masuk..!


✔Jika anda SERIUS BERMINAT ingin Sertai Kami.
Sila Reply YES saya berminat kerana Kami hanya Focus kepada
QUALITY bukan QUANTITY..Dan NO jika anda tidak berminat.


MOGA ANDA BERJAYA KAYA

KLIK UNTUK INFO LANJUT

P/S KAMI BUKAN PENGANJUR BISNES INI



Berikut adalah TARIKH JADUAL GAJI KAKITANGAN AWAM MALAYSIA 2019.

Semoga menjadi rujukan bermakna untuk merancang kewangan anda yang bekerja sebagai

kakitangan kerajaan Malaysia.



7 Cara Pilih Kad Kredit Terbaik untuk  Anda

Tidak ada kad kredit terbaik di Malaysia untuk semua orang. Apa yang dianggap "terbaik" akan berbeza-beza dari orang ke orang, sebab itu dalam panduan ini kita akan membincangkan hal yang berbeza, dengan keperluan yang berbeza untuk membantu anda mencari kad kredit yang tepat untuk anda.

Terdapat beberapa jenis kad kredit yang menawarkan pelbagai ciri seperti program ganjaran, cashback, mil udara, pemindahan baki, dan keistimewaan eksklusif seperti tawaran premium, akses ke lounge premium di lapangan terbang, dan had perbelanjaan tanpa had.

Di samping memahami manfaat yang anda akan nikmati sebagai pemegang kad, terdapat beberapa faktor lain yang perlu anda pertimbangkan ketika memilih kad kredit.

Bermula dari ciri kad untuk memenuhi keperluan anda, proses permohonan dan keperluan dokumen, yang mana anda boleh mengetahui lebih lanjut di bahagian di bawah.

Apa yang Perlu Diperhatikan Semasa Memilih Kad

1. Kadar Faedah Berkesan (EIR)

Bank sentiasa mengiklankan kadar peratusan tahunan (APR) kepada para pelanggannya. Walau bagaimanapun, kadar faedah berkesan mewakili kos ekonomi sebenar untuk membawa kad kredit. Kad kredit adalah salah satu daripada pilihan pembiayaan yang mempunyai kos yang tinggi.

Dengan EIRs dari 12% hingga 16% di Malaysia, adalah penting untuk mengetahui EIR kad kredit yang ditawarkan oleh bank yang akan menjadi kadar faedah yang dikenakan ke baki kad kredit anda yang belum selesai.

Walau bagaimanapun, kebanyakan orang boleh mengelakkan daripada membayar kos yang tinggi jika mereka berjaya membayar jumlah yang tertunggak setiap bulan.

Berikut adalah 7 Cara Pilih Kad Kredit Terbaik untuk  Anda. Termasuk kadar faedah, bayaran tahunan, caj lain, keperluan kad tersebut dan lain-lain.
7 Cara Pilih Kad Kredit Terbaik 

2. Bayaran tahunan

Selain daripada APR, sesetengah bank mengenakan yuran tahunan kepada pemegang kad kredit yang boleh setinggi RM800 setahun. Sebelum memohon kad baru, anda harus memahami selera pembiayaan anda dan lihat jika terdapat kad kredit lain yang sama menawarkan yuran yang lebih rendah, atau lebih baik lagi, sifar yuran tahunan.

Pelbagai fee tahunan untuk kad kredit di Malaysia adalah antara RM100 hingga RM800.

Sesetengah bank menawarkan pengecualian yuran tahunan untuk kad kredit tertentu dan anda harus mempertimbangkan ini apabila memilih kad kredit untuk meminimumkan kos anda memohon.

3. Caj lain

Sentiasa baca cetakan yang baik untuk mengetahui jika terdapat sebarang caj tambahan yang boleh dikenakan oleh bank seperti yuran transaksi asing, penukaran mata wang dinamik, yuran pendahuluan tunai, yuran pemindahan baki, dan yuran pembayaran lewat.

Yuran Urus Niaga Asing: 1% (Ini terpakai kepada kebanyakan kad di Malaysia tetapi anda boleh menyemak dengan bank anda untuk mendapatkan pengesahan pada bila-bila masa.)
Penukaran Mata Wang Dinamik: 1% dan caj penukaran. (Bergantung pada bank)

Yuran Pendahuluan Tunai: Berdasarkan kadar faedah efektif (EIR), yang akan dikenakan pada kad kredit anda. Walau bagaimanapun, ada yang menawarkan harga rendah untuk pilihan pendahuluan tunai. (Adalah lebih baik untuk menghubungi bank untuk promosi terkini mengenai pendahuluan tunai.)

Yuran Pemindahan Baki: Dari 0% hingga 6% di Malaysia.

Yuran Pembayaran Lewat: Jika pembayaran minimum tidak dibuat oleh tarikh tunggakan pembayaran, caj pembayaran lewat akan dikenakan pada 1% dari hutang tertunggak. (Bergantung pada bank)

4. Keperluan pendapatan minimum

Sebelum meluluskan permohonan kad kredit anda, bank perlu mengetahui tahap pendapatan anda. Keperluan pendapatan tahunan minimum di Malaysia untuk kad kredit asas ialah RM24,000, secara amnya.

 Pastikan anda menyemak jika anda memenuhi syarat pendapatan minimum sebelum memohon kad kredit anda.

Secara keseluruhan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa anda boleh memohon lebih daripada separuh kad kredit yang ditawarkan di Malaysia jika gaji tahunan anda adalah antara RM24,000 hingga RM36,000.


5. Skor Kredit

Anda perlu memastikan skor kredit anda berada pada paras yang sihat dengan nisbah hutang kepada pendapatan anda tidak melebihi 40% untuk meningkatkan peluang mendapatkan permohonan kad kredit anda yang diluluskan.

 Pada umumnya, anda boleh menyemak skor kredit anda dari CCRIS (Bank Negara), agensi penarafan Kredit CTOS dan RAM Credit Rating Sdn Bhd.

6. Faedah Tunai Balik

Kad kredit yang datang dengan ciri-ciri cashback akan memerlukan anda mematuhi beberapa syarat dan syarat. Pertama, anda perlu membelanjakan jumlah minimum setiap bulan agar layak mendapat kadar rebat tunai maksimum yang ditawarkan oleh bank.

Seterusnya, anda perlu melihat jumlah maksimum cashback (kadar) seperti beberapa bank boleh mengenakan ini kepada kad kredit tertentu. Kemudian, anda perlu berhati-hati melihat kategori perbelanjaan yang berhak kepada ciri-ciri cashback.

7. Faedah Mata Ganjaran

Sama seperti kad kredit balik tunai, terdapat tahap yang berbeza untuk jumlah mata ganjaran yang boleh anda peroleh berdasarkan kategori perbelanjaan.

Untuk membandingkan ganjaran terbaik kad kredit, anda harus mempertimbangkan pilihan ganjaran yang ditawarkan oleh bank seperti produk runcit, perkhidmatan dan baucar.

Yang paling penting, anda harus mengetahui ganjaran kepada nisbah tunai (perbelanjaan) dan yang membolehkan anda menebus ganjaran anda yang terpantas!

Ini adalah serba sedikit cara anda patut pilih kad kredit yang anda perlukan.



Windshield Care Tips That Can Save You Money
The windshield is part of the most important part of the vehicle but most people do not realize their importance until something happens to them and they do not work as effectively as it should. In addition to making the vehicle look great, this important feature protects the driver from the element, saves lives in an accident, offers a clear view of the road and also supports the roof so as not to fall during the accident.
Simple, But Important Windshield Care Tips That Can Save You Money

However, despite their important role, the windshields may be damaged from different situations requiring auto glass repair or replacement. But with some care you can save your money from repairs and replacements. Here are some important tips but it's important to extend your glass life and save you costs in the process.

Tip 1 - Always place your car in the shade or away from direct sunlight

Keeping the windshield to direct sunlight can be dangerous and ultimately shorten its lifespan. UV rays will not only damage your color but also disrupt the integrity of the glass structure. If the glass already has a small chip then the hot temperature will make it worse to have a car park in the shade or garage.

Tip 2 - Close your car door carefully

Removable car doors can expose your windshield to damage due to the severe vibration experienced in it. Slamming may not have any effect but from time to time the slamming will make the glass lose its hold. It does not require much effort to shut the door properly to avoid unnecessary obstacles.

Tip 3 - Keep ammonia-based cleaners clean

The wrong chemicals in your auto glass can lead to damage that shorten their lifespan in the process. The ammonia-based glass cleaner is only suitable for your home and not a windscreen. If you must clean it then use alcohol, vinegar or special window cleaner for the car. It is also important for you to avoid rough span and paper towels and in place select microfiber towels. Microfiber towels are absorbent and do not leave scratches and they also will not scratch the glass or destroy the colors.

Tip 4 - Get the repair chips as fast as possible

However small, they may appear, leaving those who are not tidy just increases their chances of getting worse. Remember that leaving them there also reduces the strength of auto glass thereby affecting the protection. Repair services can take an hour and you can also enjoy mobile repairs and replacements from reputable companies. The sooner you fix the more imperfections you save and the longer your auto glass life.

Tip 5 - Get the glass inspected regularly

Sometimes the issues are invisible and you may not know what the glass is. By getting certified technicians to check your glass on a regular basis, basic issues such as minor cracks and holes or even weaknesses can be captured in the time before they develop into serious problems.

Pemberi pinjaman berlesen di Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah.

Kami adalah syarikat pemberi pinjaman berlesen yang bereputasi dan bereputasi di Malaysia. 

Kami menawarkan penyelesaian kewangan dengan pinjaman peribadi dan pinjaman perniagaan yang memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami sebagai matlamat kami yang berterusan. 

Perunding profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda. 


Kami boleh meminjamkan wang kepada anda sebelum anda menerima apa-apa bayaran seperti bayaran pendahuluan, yuran guaman, dll.

Pelanggan adalah keutamaan kami dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda. 

Sila hubunggi kami segera untuk mendapatkan maklumat pinjaman kepada anda.

UNTUK INFO LANJUT


TAGS.
Pemberi pinjaman berlesen di Malaysia.
pinjaman peribadi swasta
pinjaman peribadi bank
pinjaman peribadi 2018
pinjaman peribadi rhb
pinjaman peribadi cimb
pinjaman peribadi maybank
pinjaman peribadi aeon
pinjaman peribadi koperasi
pinjaman peribadi bank islam
pinjaman peribadi bank rakyat
pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi bank 2018
pinjaman peribadi bank islam 2018
pinjaman peribadi bank muamalat
jadual pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi swasta

Cara bayar hutang PTPTN dengan cepat.

Ada banyak sebab seseorang itu belum mampu bayar hutang PTPTN atau terpaksa tangguhkan dulu bayaran pinjaman balik. Tapi, walau apapun alasannya, hutang tetap perlu dilangsaikan. Ramai yang memberi alasan, belum dapat kerja atau gaji tak cukup untuk buat bayaran balik. 

Tak kurang juga bagi yang telah berkeluarga, faktor komitmen yang tinggi seperti pembayaran rumah, kenderaan, cukai, perbelanjaan isi rumah dan persekolahan anak menyebabkan hutang PTPTN masih belum dapat dijelaskan sepenuhnya. Walaupun boleh dibayar secara bulanan, namun masih ada yang culas.

Korang yang sedang membaca ni, dah buat pembayaran balik ke belum? Kalau belum, bolehlah ikuti mana-mana kaedah yang dikongsikan Muhammad Farid Bahrudin di bawah ini untuk langsaikan hutang PTPTN korang tu.

 Boleh bayar sama ada secara online mahupun tradisional. Macamana caranya? Jom lihat satu persatu, lepas tu korang boleh pilih nak bayar ikut cara yang paling mudah untuk korang. Jadi, lepas ni dah tak ada alasan tak bayar PTPTN lagi. Ingat... hutang tu. Jangan biarkan hidup anda diselubungi dengan... HUTANG.

Pembayaran pembiayaan PTPTN dah mudah tak perlu nak ke Bank atau Kiosk untuk bayar.

Malah pembayaran pembiayaan PTPTN dah tak kenakan caj (kalau dikenakan caj tu caj dari bank).

1. JomPay

- tiada caj transaksi (percuma)

- boleh dibuat atas talian

2. FPX di Portal PTPTN

- tiada caj transaksi (percuma)

- pembayaran dengan memilih bayar melalui penolakan dari akaun Simpanan atau caj ke Kad Kredit

- cara bayar guna Kad Kredit bahaya jika dah swipe tapi tak bayar balik. Kena jaga rekod pembayaran untuk CCRIS cantik

- boleh dibuat atas talian

Cara tradisional:

3. Bayar di kaunter atau kiosk

- tidak terima tunai hanya menerima bayaran melalui kad (debit/kredit)

- tiada caj transaksi (percuma)

4. Perbankan Internet

- ada caj transaksi bank

- tapi ada yang suka guna cara ni mungkin sebab suka bayar caj transaksi, sedangkan bayaran melalui FPX dan JomPay adalah percuma

Pembayaran melalui FPX akan mengemaskini terus baki hutang dan memaparkan amaun bayaran yang dilakukan.

Salam semua.

Berikut adalah Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018.

Diharap kita semua tidak terpedaya dengan skim cepat kaya yang disenaraikan ini.

Rujuk senarai ini sebelum anda menyertai mana-mana pelaburan.

Anda boleh download senarai tersebut pada link berikut.

https://drive.google.com/file/d/11CXiSKRdKj0WBFFaQ10KCOxf6qKbdqxo/view?usp=sharing


Google+ Followers

Translate

Popular Posts

PROJEK CEO TIPU/PENIPU/SCAM?

Pinjaman Peribadi Lulus Segera