Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank yang orang Kuching wajib tahu!..


Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank yang orang Kuching wajib tahu!..

Kepada warga kuching dan warga yang berdekatan dengan Bnadaraya Kuching.Anda semua wajib tahu Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank.
Ada masa dan ketika, kita akan menghadapi situasi di mana kita memerlukan wang ketika kecemasan.
Semua orang akan menghadapinya dari semasa ke semasa.
Dalam situasi ini, anda mungkin terfikir untuk menggunakan perkhidmatan pemberi pinjaman wang atau bank untuk keluar dari kemelut kewangan yang sedang anda hadapi.
Walau bagaimanapun, dalam keadaan tertekan, anda mungkin dikaburi dengan tawaran-tawaran perkhidmatan pinjaman wang yang sukar untuk dilepaskan, yang mana adalah sebenarnya jerat pemberi pinjaman wang tidak berlesen atau Ah Long.
Kegagalan anda untuk membezakan di antara Ah Long, syarikat pinjaman wang berlesen, dan bank boleh memburukkan lagi keadaan. Berikut adalah perbezaan-perbezaan yang perlu anda ketahui, sebagai panduan untuk anda membuat pilihan yang tepat:

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951, diwartakan sebagai undang-undang Malaysia, mentakrifkan lingkungan kegiatan operasi syarikat-syarikat pinjaman wang berlesen, untuk membezakannya daripada Ah Long.
Akta tersebut menggariskan kegiatan-kegiatan atau tindakan-tindakan yang dianggap sebagai menyalahi undang-undang yang diperuntukkan di bawah Akta ini.
Sebaik sahaja anda memahami apakah yang terkandung di dalam Akta Pemberi Pinjam Wang 1951, anda akan dapat mengenalpasti dengan lebih mudah sama ada perkhidmatan yang sedang anda pertimbangkan adalah sah atau tidak dari segi undang-undang.
Menurut Akta ini, di bawah Seksyen 5(2), syarikat pemberi pinjaman wang, pertama sekali, mestilah mempunyai lesen untuk beroperasi.
Dan di bawah Seksyen 5F Akta ini, lesen tersebut juga mesti dipamerkan di pejabat operasi syarikat pemberi pinjaman wang berlesen.
Anda perlu tahu bahawa Bank Negara Malaysia (BNM) tidak mengeluarkan lesen kepada syarikat-syarikat pemberi pinjaman wang di Malaysia. Lesen tersebut dikeluarkan oleh Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan.
Akta Pemberi Pinjam Wang 1951 juga memperuntukkan kadar faedah yang boleh dikenakan ke atas peminjam.

Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank
Senarai bank di Malaysia


Sesetengah Ah Long dikatakan mengenakan caj gaji mereka pada kadar harian dan jam, yang mana adalah sesuatu yang tidak masuk akal.
Di bawah Seksyen 17(1) yang terkandung di dalam Akta ini, kompaun faedah atau peningkatan faedah secara berkala apabila anda gagal membayar pinjaman adalah tidak dibenarkan.
Syarikat pinjaman wang berlesen hanya boleh mengenakan kadar faedah maksimum 12% setahun untuk pinjaman bercagar dan 18% setahun untuk pinjaman tanpa cagaran.
Setelah anda tahu sedikit sebanyak tentang undang-undang yang melindungi anda  dari Ah Long, mari kita lihat pula apakah perbezaan dan persamaan di antara syarikat pinjaman wang (berlesen) dan bank.

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Persamaan

Terdapat dua cara pinjaman wang dengan Syarikat Pinjaman Wang Berlesen bersamaan dengan pinjaman wang dengan bank:
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen mengenakan faedah untuk pinjaman peribadi;
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen kedua-duanya mengenakan caj penalti ke atas pembayaran lewat atau kegagalan membayar balik pinjaman.

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Perbezaan

 Perbezaan-perbezaan utama adalah:
· Saiz pinjaman yang boleh anda perolehi
· Seberapa cepat anda boleh mendapat kelulusan untuk permohonan pinjaman anda
· Kadar faedah pinjaman
· Kadar kelulusan pinjaman untuk peminjam yang mempunyai rekod kredit yang kurang memuaskan

Saiz Pinjaman

Bank boleh menawarkan pinjaman dalam jumlah yang jauh lebih besar berbanding syarikat pinjaman wang berlesen.
Bank biasanya boleh menawarkan pinjaman sehingga RM150,000 manakala had maksimum syarikat pinjaman wang berlesen selalunya RMxxxxxx.
Ini adalah kerana bank mempunyai akses kepada wang tunai dan perkhidmatan lain seperti akaun simpanan, deposit, pelaburan, dan wang lain.
Walaupun sesetengah syarikat pinjaman wang berlesen dapat mengeluarkan pinjaman yang bersaiz besar, syarikat pinjaman wang berlesen tidak mempunyai modal operasi yang besar dan tidak dapat memberikan pinjaman lebih daripada beberapa ribu.
Pendek kata, jika anda perlu meminjam wang yang banyak untuk pembelian kereta atau rumah baru, anda harus meminjam dari bank. Jika anda perlu meminjam wang untuk keperluan ketika kecemasan, anda harus meminjam dari syarikat pinjaman wang berlesen.

Kecepatan Pemprosesan Permohonan Pinjaman

Memandangkan bank membuat penelitian yang teliti ketika memproses permohonan pinjaman, ia bukanlah pilihan yang terbaik jika anda ingin mendapatkan wang pinjaman hari ini atau esok.
Meskipun terdapat beberapa bank yang meluluskan dan melepaskan wang pinjaman lebih cepat berbanding yang lain, rata-rata bank akan mengambil masa kira-kira 5 hari bekerja sebelum wang pinjaman dikreditkan ke akaun anda.
Sebaliknya, syarikat pinjaman wang berlesen boleh menyediakan wang pinjaman untuk anda dalam masa yang lebih singkat kerana mereka tidak perlu mendapatkannya dari sumber-sumber operasi lain.

Peratusan Kadar Faedah

Walaupun kebanyakan syarikat pinjaman wang berlesen tidak akan menyatakan kadar faedah yang mereka kenakan ke atas pinjaman melalui telefon atau e-mel, anda boleh mengagak kadar faedah pinjaman akan berada di dalam lingkungan yang ditetapkan.
Sekiranya mereka mengenakan kadar faedah yang lebih dari itu, anda boleh merasa pasti bahawa syarikat tersebut adalah sebenarnya Ah Long.
Walaupun bank mungkin mempunyai kadar faedah yang sedikit lebih tinggi, anda juga boleh meminjam dalam jangka waktu yang lama.
Bank menawarkan tempoh pinjaman yang lebih lama – kadangkala sehingga 10 tahun atau lebih.

Fleksibiliti Terhadap Rekod Kredit Yang Kurang Memuaskan

Jika anda ingin meminjam wang tetapi mempunyai rekod kredit yang kurang memuaskan, anda tidak meminjam dari bank.
Bank akan meneliti keseluruhan rekod kredit anda, dari segi rekod pembayaran pinjaman, gaji, dan status kewangan di masa lalu.
Jika anda tidak memenuhi syarat minimum untuk pinjaman, kemungkinan permohonan anda tidak akan diluluskan.
Ketika inilah syarikat pinjaman wang berlesen adalah pilihan yang tepat.
Ini adalah kerana syarikat pinjaman wang berlesen tidak mengeluarkan jumlah pinjaman wang yang besar, oleh itu, mereka tidak perlu memeriksa rekod kredit anda dengan teliti.
Walaupun mereka meminta maklumat kewangan, kadar kelulusan permohonan pinjaman jauh lebih fleksibel berbanding dengan bank.

Kesimpulannya

Jadi mari kita simpulkan semuanya: Ah Long 100% tidak sah dari segi undang-undang, dan melakukan bertentangan dengan apa yang dilakukan oleh mana-mana syarikat pinjaman wang berlesen yang mematuhi undang-undang.
Ah Long akan mengenakan kadar faedah pada kadar yang tidak masuk akal, mengeluarkan iklan yang mencurigakan, mempamerkan lesen palsu, tidak mempunyai pejabat operasi yang sah, dan mungkin akan menggunakan kekerasan ke atas diri anda.
Syarikat pinjaman wang berlesen dan bank kedua-duanya mengendalikan peminjaman wang sebagai transaksi perniagaan.
Walaupun kedua-dua perkhidmatan ini, mengenakan kadar faedah ke atas pinjaman, masa yang diambil untuk memproses permohonan pinjaman, jumlah wang yang dipinjamkan, dan kadar kelulusan permohonan pinjaman berbeza di antara kedua-duanya.
Dengan panduan ini, anda sekarang boleh membuat keputusan yang tepat sama ada untuk menggunakan perkhidmatan syarikat pinjaman wang berlesen atau bank, di samping mengenalpasti dan menjauhi Ah Long.
Sekiranya anda mempunayai pertanyaan berkenaan pinjaman yang syarikat kami tawarkan sila KLIK DISINI.

Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy)

Salah satu perkara hebat tentang internet ialah anda boleh pergi ke perniagaan untuk diri sendiri dari keselesaan rumah anda.
Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy)
 Apa yang anda perlukan adalah sambungan internet, dan anda boleh membuat wang dalam talian. Menyelam ke dalam dunia dalam talian akan membebaskan anda dari 9 hingga 5 gril kerja meja kerja dan memberi anda lebih banyak masa untuk perjalanan, menikmati hobi, dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Satu lagi adalah bahawa terdapat banyak cara yang berbeza untuk membuat wang/duit dalam talian/online.


Untuk memulakan, apa yang perlu anda lakukan ialah mengenal pasti pasaran khusus yang sesuai untuk anda. Selepas itu, tidak perlu mengupah kakitangan, menyewa ruang, atau membeli perabot mahal.

Affiliate Marketing


Anda mungkin sudah tahu bahawa pemasaran afiliasi adalah salah satu pembuat wang dalam talian tertua di luar sana. Begini bagaimana ia berfungsi:

Sebagai usahawan internet, anda memerlukan kehadiran web anda sendiri: laman web, blog, platform media sosial, halaman pendaratan, halaman jualan, iklan banner, atau laman web e-dagang. Tetapi daripada menjual produk anda sendiri, anda menjual produk syarikat lain.

Anda boleh menggunakan beberapa kombinasi ini, jika anda suka, selagi anda menerima mesej pemasaran anda kepada orang ramai.

Kemudian, pilih pasaran niche afiliasi panas; satu dengan ramai pelanggan berpotensi. Lihat media sosial untuk trend ID dan lihat apa yang hangat di laman web seperti Amazon dan CJ Affiliate, sebagai contoh.
Sediakan mesej kandungan dan pemasaran penting yang bertujuan untuk prospek anda.

Apabila pelanggan di platform digital anda mengklik pautan untuk membuat pembelian, mereka dibawa ke laman rakan kongsi afiliasi anda untuk menyelesaikan transaksi-dan anda mendapat komisen untuk setiap jualan yang lengkap.

Bahagian yang terbaik adalah anda tidak perlu berurusan dengan perkhidmatan perkapalan atau pelanggan.

Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy


Salah satu cara paling cepat untuk memulakan jualan dalam talian adalah memanfaatkan kuasa tapak pihak ketiga. Gergasi E-dagang seperti Amazon, eBay, dan Etsy adalah platform jualan dan pemasaran yang kuat dengan pangkalan prospek yang terbina dalam. Berjuta-juta orang secara kerap berbelanja di laman web ini, dan bilangannya terus berkembang.

Laman-laman web mega ini memudahkan untuk membuat kedai supaya pelanggan boleh menyemak imbas produk anda, dan tidak perlu membina laman web anda sendiri. Selain itu, anda akan mendapati ciri carian terbina dalam supaya pembeli yang berminat boleh mencari dandanan dalam talian anda dengan mudah. Plus, anda dapat menggunakan keranjang belanja tapak. Ringkasnya, anda mengelakkan banyak perbelanjaan dan kerumitan untuk menubuhkan laman web e-dagang yang bebas.

Amazon: Dengan Amazon, anda juga boleh memenuhi pesanan anda. Peruncit digital juga mengatakan terdapat lebih daripada dua juta penjual di laman web mereka, mewakili 40 peratus daripada semua jualan.

eBay: Dengan eBay, prosedur sangat serupa. Anda hanya mula menjadi penjual eBay dan tetap berada dalam kedudukan yang baik dengan memastikan akaun PayPal anda disahkan, dan kemudian anda boleh mendaftar untuk kedai anda. Ketiga langkah ini membolehkan anda memikat hati reputasi eBay, mencapai, dan infrastruktur jualan dan pemasaran untuk menjual produk anda sendiri.


Etsy: Jika anda licik, Etsy adalah tempat anda harus mendirikan kedai. Portal web ini memberi tumpuan kepada barangan buatan tangan dan unik dan mempunyai 1.5 juta penjual di seluruh dunia. Dan, seperti Amazon dan eBay, anda boleh menubuhkan kedai online anda sendiri di tapak Etsy.

Ketiga-tiga laman web ini adalah cara yang sangat mudah untuk memulakan kerjaya digital anda, walaupun anda perlu membayar yuran antara RM 0.99 per item untuk Amazon, kepada RM 0.10 untuk eBay, kepada $ RM.20 untuk Etsy

Penyebut yang biasa di antara ketiga-tiga laman web ini adalah bahawa anda perlu menggunakan gambar yang jelas, berkualiti tinggi produk anda, menyimpan penerangan produk terperinci dan spesifik, dan tahu apa yang dikenakan pesaing anda supaya anda tidak mengeluarkan harga diri anda.

(Baca : Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?)

How to complete and complete the details of each section in the LHDN BE form.



What is e-filing?

How to complete and complete the details of each section in the LHDN BE form. A complete guide to income tax e-Filing.

e-filing is a way for you to report or send an Income Tax Return Form online without having to attend any LHDN office.

Easy, fast, not crowded and you can do it whenever you want.

In addition you can also see the guidelines issued by the LHDN itself (I believe this tutorial is easier to understand).

For Who This Guide?
This guide is typical for you who:


  • Is a Malaysian - Resident Individual
  • Work (wage) with the government and the private sector
  • Paying taxes - Reduced from monthly salary
  • Do not have other sources of income (or do not 'report') such as business, investment and others


In other words, if you want to charge an e-BE form in an LHDN system called e-Filing or ezHASiL this guide is for you.

Documents to be provided
What do you need to have or prepare before starting filling out an e-Filing form?

Please make sure the information listed in the following sections is available and available to you before you start filling out because the e-filing system has an inactive time limit.

If this time limit warning comes out the data you have entered will be lost and you will have to recharge it from the beginning.

Nota Elektrik Vokasional, Politeknik, Mara, ILP, Universiti : SEJARAH LAMPU NEON YANG BELUM DI DEDAHKAN KEPADA U...

Nota Elektrik Vokasional, Politeknik, Mara, ILP, Universiti : SEJARAH LAMPU NEON YANG BELUM DI DEDAHKAN KEPADA U...: Entri kali ni saya nak dedahkan berkenaan dengan sejarah lampu neon yang mungkin korang semua tak tau lagi cerita hal lampu ni. Rama...

ClixSense Testimoni 2018: RM15238.73 Daripada ClixSense



ClixSense Review 2018: Bagaimana saya menjana RM15238.73 daripada ClixSense. Cara mudah nak buat duit online PERCUMA. (Bukti lihat gambar dibawah)



"Bagaimana cara nak buat duit dengan handphone"
"Bagaimana cara nak buat duit online tanpa modal"
"Bagaimana cara nak buat duit usd"
"Bagaimana cara nak buat duit tambahan online"

Persoalan-persoalan ini sering diajukan oleh ramai orang di internet. Masih terlalu ramai orang di luar sana yang tercari-cari bagaimana cara mudah nak buat duit online di internet, tetapi masih ramai juga yang menemui kegagalan. Sebab utama mengapa mereka gagal adalah kerana mereka tak tahu bagaimana cara dan teknik yang betul buat duit online di internet. Adakah anda  juga tergolong yang masih tercari-cari cara nak buat duit online? Dulu saya juga sama seperti anda, tercari-cari dan terkial-terkial nak cari duit sampingan di internet. Saya juga sering menemui kegagalan dan hampir berputus asa sama seperti anda dan sehinggalah suatu masa saya telah menemui rahsia sebenar bagaimana mudahnya cara nak buat duit sampingan, peluang menjana pendapatan sampingan tambahan melalui internet, dan yang pastinya dengan rahsia yang saya "terjumpa" ini, saya tidak perlu mengeluarkan SESEN modal pun untuk menjana pendapatan tambahan secara online, hanya meluangkan masa di depan skrin komputer atau handphone 10 hingga 30 minit sehari dan sememangnya dengan usaha yang berterusan, saya telah berjaya menjana pendapatan dalam USD setiap hari ke akaun Skrill saya, dan yang pastinya juga saya telah berjaya menjana pendapatan sampingan tambahan sekitar RM15238.73 secara online tanpa modal.

Berminat nak tahu lebih? Terus membaca..



Mungkin anda pernah menyertai program-program buat duit online sebelum ini tetapi akhirnya duit anda lesap begitu sahaja ditipu oleh SCAMMER di internet. Disini saya ingin menasihati anda bahawa terdapat banyak program-program cara nak buat duit online di luar sana yang menjanjikan bulan dan bintang dengan menawarkan income dan pulangan yang berlipat kali ganda dalam masa yang singkat, tetapi hakikatnya mereka cuba menipu anda semata-mata untuk mendapatkan duit anda. 






Tetapi pernahkah anda mendengar tentang ClixSense sebelum ini? Jika belum pastinya ini adalah peluang terbaik untuk anda dan yang pastinya ini bukan skim cepat kaya, bukan pelaburan, bukan MLM, bukan FOREX dan bukan juga program-program duit online yang pernah anda sertai sebelum ini. ClixSense adalah salah satu lubuk buat duit online USD tanpa modal yang dipercayai di internet, malah ia sangat dikenali di seluruh dunia. Sejak tahun 2007 lagi, ClixSense telah membayar mencecah $29907404 US Dollar kepada ahli-ahlinya di seluruh dunia temasuklah ahli-ahli ClixSense di Malaysia.


Yang menariknya tentang CixSense, website ini telah membantu saya menjana mencecah sehingga RM15238.73 secara online tanpa saya perlu mengeluarkan SESEN modal pun dengan hanya bermodalkan komputer atau handphone dan line internet sahaja. Hanya meluangkan masa 30 minit sehari di laman web ClixSense dan hasilnya yang sangat lumayan, semua kerja-kerja yang anda lakukan di website tersebut akan dibayar dalam US Dollar iaitu 4 kali nilai tukaran dalam mata wang Ringgit Malaysia. Semua orang pun boleh melakukan ini walaupun anda seorang surirumah, pelajar atau kakitangan awam. Ketahui segera cara mudah nak buat duit online secara santai mengikut keselesaan anda masing-masing. Jika anda masih tercari-cari bagaimana cara nak mendapatkan pendapatan sampingan tampahan di internet, pastinya ClixSense adalah salah satu tempat menjana pendapatan sampingan online yang sesuai khas untuk anda. Buat duit secara online dimana-mana mahupun dari rumah sahaja asalkan ada komputer atau handphone dan line internet.



Tetapi sebelum itu saya ingin membuat sedikit testimoni atau review bagaimana saya telah menjana sehingga RM15238.73 daripada Clixsense dan cara bagaimana meningkatkan pendapatan anda di ClixSense dengan tips dan kaedah yang simple. Pastinya ini adalah cara nak buat duit sampingan secara online yang mudah, sesiapa sahaja boleh melakukan ini...



"Bagaimana cara buat duit USD di website ClixSense"...




Langkah pertama yang anda perlu buat adalah signup atau daftar akaun ClixSense anda. Jika anda belum menjadi ahli ClixSense, anda boleh layari laman utama ClixSense di www.clixsense.com atau (klik disini) untuk melakukan pendaftaran. Pendaftaran adalah percuma, dan tiada sebarang cas dikenakan kepada anda untuk mendaftar akaun ClixSense anda, anda cuma perlukan alamat email sahaja untuk mendaftar. Selepas signup, anda akan menerima "Validation link" daripada ClixSense ke alamat email yang anda gunakan untuk mendaftar ClixSense.



Setelah itu klik pada link pengesahan pada email anda dan login. Selepas anda login, anda perlu mengisi maklumat untuk profile anda seperti alamat, soalan keselamatan dan yang paling penting sekali adalah cara pembayaran (payment method). 



Cara untuk pembayaran dari ClixSense kepada ahli dari Malaysia iaitu melalui akaun Skrill.



Skrill adalah yang paling popular dalam kalangan ahli dari Malaysia untuk menerima pembayaran daripada ClixSense. Jika anda belum mempunyai akaun Skrill, anda disarankan untuk membuka akaun Skrill dan seterusnya pada ruangan pembayaran ClixSense pilih Skrill sebagai payment method. Melalui Skrill anda boleh transfer duit ke bank tempatan di Malaysia seperti CIMB, Maybank dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara pembayaran ClixSense, anda boleh terus ke forum ClixSense Malaysia--> Klik sini untuk ke forum Malaysia


Setelah anda lengkap mengisi maklumat profile ClixSense, klik pada butang "Update Account" dan anda akan dibawa ke laman utama ClixSense dimana anda boleh menjana duit online di laman tersebut.

Cara nak buat duit sampingan secara online "Bagaimana saya menjana RM15238.73 di ClixSense"...




Anda boleh rujuk pada gambar di bawah untuk gambaran yang lebih jelas tentang laman utama ClixSense...



Dalam gambar diatas, anda dapat lihat earnings TOTAL, daily income, balance dan pending payout. Saya telah berjaya menjana sekitar $3737.73 US Dollar atau RM15238.73 melalui laman web nie. Walaupun saya telah menyertai ClixSense pada 19 Jun 2011, saya hanya menumpukan pada ClixSense pada tahun 2015 dan pada tahun 2017 saya telah berjaya menjana sekitar $1979.94 US Dollar iaitu bersamaan dengan RM8071.23 secara online dan tanpa modal. Walaupun angka yang tak seberapa banyak, tetapi disini saya cuba menyampaikan kepada anda bahawa laman web nie telah banyak membantu saya dan ramai rakyat Malaysia menjana ribuan ringgit dan pendapatan sampingan di internet dan yang pastinya juga dengan ClixSense tidak perlu mengeluarkan sebarang modal walaupun SESEN. Jika anda masih tercari-cari cara nak buat duit lebih dan berminat menjana pendapatan tambahan secara sampingan di internet, saya syorkan  kepada anda bahawa ClixSense merupakan tempat yang paling sesuai untuk anda. Pastinya ini merupakan peluang yang terbaik kepada anda untuk menjana duit sampingan secara online dalam Dollar Amerika (USD) iaitu 4 kali nilai tukaran dalam mata wang Ringgit Malaysia...


Lagi bukti testimoni ClixSense: Antara beberapa ahli dari Malaysia yang telah berjaya menjana ribuan ringgit melalui ClixSense. ClixSense sememangnya telah membantu ramai rakyat di Malaysia menjana ribuan Ringgit dan pendapatan tambahan USD dari internet sejak tahun 2007 lagi. Anda bila lagi...


Terdapat beberapa cara nak buat duit secara online melalui ClixSense.






Pada halaman utama ClixSense, klik pada butang "Paid Surveys" dan pilih survey berbayar yang tersedia untuk anda. Anda akan dapat bayaran jika anda dapat melengkapkan survey berbayar tersebut. Biasanya anda akan dibayar $0.50 - $2.00 USD (RM2.00 - RM8.00) setiap survey berbayar yang berjaya dilengkapkan atau dijawab. Apabila anda signup ClixSense anda akan perolehi sekurang-kurangnya 3 hingga 4 survey berbayar setiap hari.





Untuk mendapatkan survey berbayar yang lebih banyak lagi, pastikan lengkapkan profile survey pada "Survey Profile" anda. Anda boleh cari "survey profile" pada bahagian atas di sebelah kiri pada ruangan "paid surveys".



Anda perlu isi maklumat pada survey profile anda seperti umur, status, hobi dan macam-macam lagi. Ini adalah bertujuan supaya mereka tahu apa survey berbayar yang sesuai untuk anda berdasarkan survey profile anda.



Daily surveys routers

"Daily surveys routers" adalah survey berbayar dimana anda boleh cuba menjawab survey berbayar sebanyak mungkin setiap hari. Tetapi sesetengah surveys berbayar hanya membenarkan 1 kali percubaan setiap hari. Log masuk ke akaun ClixSense anda setiap hari untuk mendapatkan lebih banyak survey berbayar.



2. Melengkapkan cash offers


Tahukah anda? anda juga sebenarnya boleh buat duit dengan handphone anda melalui ClixSense. Anda dapat menjana duit USD di ClixSense dengan melengkapkan offers yang ada pada Clixsense. Contohnya seperti mendownload applikasi ke handphone anda, menonton video pendek, menjawab survey berbayar dan lain-lain. 



3. Clixsense: Crowdflower tasks


Buat duit online dengan komputer anda. Cara lain buat duit online di Clixsense adalah seperti melengkapkan tasks atau tugasan mudah di website ini. Klik pada "Crowdflower Tasks" pada akaun ClixSense anda dan anda akan jumpai pelbagai tasks atau tugasan yang telah tersedia untuk anda. Pilih task yang anda suka dan pastinya ia dapat memberi peluang kepada anda menjana extra pendapatan sampingan online. Yang menariknya tidak ada limit untuk anda melengkapkan tasks ini. Anda boleh cuba sebanyak mungkin setiap hari dan pada bila-bila masa yang sesuai mengikut keselesaan anda.



ClixSense sememangnya telah terbukti salah satu tempat atau lubuk buat duit online USD di internet sejak tahun 2007 lagi. Pastinya anda belum terlambat lagi untuk menyertai ClixSense. Sertai ClixSense sekarang dan mulai menjana pendapatan tambahan dalam USD secara part time dari internet. Bekerja di mana-mana dan bila-bila masa sahaja yang penting anda ada komputer atau handphone dan line internet. Anda cukup bertuah kerana terjumpa" blog ini, tahukah anda diluar sana masih ramai lagi yang tercari-cari dan terkial-terkial nak cari duit sampingan di internet. Jangan lepaskan peluang ini, ingatlah segala kejayaan anda bergantung pada keputusan anda. Bertindaklah sekarang, semoga info ringkas ini dapat membantu anda atau sesiapa sahaja di luar sana yang masih tercari-cari cara nak buat duit sampingan secara online dan tanpa modal. Semoga berjaya.

P.S: Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai ClixSense, layari Forum ClixSense Malaysia. Untuk ke forum ClixSense Malaysia ---> Klik disini


P:P.S: Untuk cara pembayaran ClixSense ke akaun bank di Malaysia, anda boleh rujuk disini  >>>Klik disini<<<
cara buat duit dengan handphone, cara buat duit online,cara buat duit, cara buat duit dalam usd, cara buat duit tambahan, cara buat duit tanpa modal 2018, cara buat duit tanpa modal di internet, cara buat duit tanpa kerja, cara buat duit tanpa keluar modal, cara nak buat duit lebih, cara nak buat duit tanpa modal, cara nak buat duit sampingan, cara nak buat duit secara online, cara nak buat duit dengan youtube, cara nak buat duit online, cara nak buat duit dari rumah, cara nak buat duit dengan blog, cara nak buat duit cepat, cara nak buat duit guna youtube, cara nak buat duit

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...

Ini iklan yang aku jumpa kat internet. So tanya diri tu sendiri samada ini tipu/penipu atau scam. 
Saya tak berani nak komen hal pelaburan parmingo ni.
...............................................................................................................................................
SEBAB UTAMA MENGAPA ANDA HARUS SERTAI PELABURAN PARMINGO

Minimum pelaburan hanya USD10 (RM10) untuk memulakan pelaburan.
10% keuntungan akan dibayar setiap HARI keatas semua pakej yang anda sertai.
Tempoh hanya mengambil masa 25 hari untuk diselesaikan.
Bar emas PERCUMA.
Pelan Binary Networking  untuk pendapatan yang berterusan.

PELAN PELABURAN PARMINGO

BERIKUT ADALAH PELAN PELABURAN PARMINGO YANG HEBAT.

PAKEJ SILVER
MODAL SANGAT RENDAH $10 (RM50)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 10 HARI BOLEH WITHDRAW

PAKEJ GOLD
MODAL RENDAH $50 (RM250)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 2 HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ KRYPTON
MODAL MAMPU MILIK $100 (RM500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20% c
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ RHODIUM
MODAL SEDERHANA $200 (RM1,000)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS PAIRING 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $20 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ DIAMOND
MODAL PERMULAAN NETWORKING $300 (RM1,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 5%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $30 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ TITANIUM
MODAL SERIUS NETWORKING $500 (RM2,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $50 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ PLATINUM
MODAL PRO NETWORKING $1,000 (RM5,000)
LAYAK TAJA SEMUA PAKEJ DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 15%
ROI SOLID 10% SEHARI
ROI TERKUMPUL $100 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
PERCUMA 1 GRAM EMAS

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...