How to complete and complete the details of each section in the LHDN BE form. A complete guide to income tax e-Filing.

What is e-filing?

e-filing is a way for you to report or send an Income Tax Return Form online without having to attend any LHDN office.

Easy, fast, not crowded and you can do it whenever you want.

In addition you can also see the guidelines issued by the LHDN itself (I believe this tutorial is easier to understand).

For Who This Guide?
This guide is typical for you who:


  • Is a Malaysian - Resident Individual
  • Work (wage) with the government and the private sector
  • Paying taxes - Reduced from monthly salary
  • Do not have other sources of income (or do not 'report') such as business, investment and others


In other words, if you want to charge an e-BE form in an LHDN system called e-Filing or ezHASiL this guide is for you.

Documents to be provided
What do you need to have or prepare before starting filling out an e-Filing form?

Please make sure the information listed in the following sections is available and available to you before you start filling out because the e-filing system has an inactive time limit.

If this time limit warning comes out the data you have entered will be lost and you will have to recharge it from the beginning.

Nota Elektrik Vokasional, Politeknik, Mara, ILP, Universiti : SEJARAH LAMPU NEON YANG BELUM DI DEDAHKAN KEPADA U...

Nota Elektrik Vokasional, Politeknik, Mara, ILP, Universiti : SEJARAH LAMPU NEON YANG BELUM DI DEDAHKAN KEPADA U...: Entri kali ni saya nak dedahkan berkenaan dengan sejarah lampu neon yang mungkin korang semua tak tau lagi cerita hal lampu ni. Rama...

ClixSense Testimoni 2018: RM15238.73 Daripada ClixSense



ClixSense Review 2018: Bagaimana saya menjana RM15238.73 daripada ClixSense. Cara mudah nak buat duit online PERCUMA. (Bukti lihat gambar dibawah)



"Bagaimana cara nak buat duit dengan handphone"
"Bagaimana cara nak buat duit online tanpa modal"
"Bagaimana cara nak buat duit usd"
"Bagaimana cara nak buat duit tambahan online"

Persoalan-persoalan ini sering diajukan oleh ramai orang di internet. Masih terlalu ramai orang di luar sana yang tercari-cari bagaimana cara mudah nak buat duit online di internet, tetapi masih ramai juga yang menemui kegagalan. Sebab utama mengapa mereka gagal adalah kerana mereka tak tahu bagaimana cara dan teknik yang betul buat duit online di internet. Adakah anda  juga tergolong yang masih tercari-cari cara nak buat duit online? Dulu saya juga sama seperti anda, tercari-cari dan terkial-terkial nak cari duit sampingan di internet. Saya juga sering menemui kegagalan dan hampir berputus asa sama seperti anda dan sehinggalah suatu masa saya telah menemui rahsia sebenar bagaimana mudahnya cara nak buat duit sampingan, peluang menjana pendapatan sampingan tambahan melalui internet, dan yang pastinya dengan rahsia yang saya "terjumpa" ini, saya tidak perlu mengeluarkan SESEN modal pun untuk menjana pendapatan tambahan secara online, hanya meluangkan masa di depan skrin komputer atau handphone 10 hingga 30 minit sehari dan sememangnya dengan usaha yang berterusan, saya telah berjaya menjana pendapatan dalam USD setiap hari ke akaun Skrill saya, dan yang pastinya juga saya telah berjaya menjana pendapatan sampingan tambahan sekitar RM15238.73 secara online tanpa modal.

Berminat nak tahu lebih? Terus membaca..



Mungkin anda pernah menyertai program-program buat duit online sebelum ini tetapi akhirnya duit anda lesap begitu sahaja ditipu oleh SCAMMER di internet. Disini saya ingin menasihati anda bahawa terdapat banyak program-program cara nak buat duit online di luar sana yang menjanjikan bulan dan bintang dengan menawarkan income dan pulangan yang berlipat kali ganda dalam masa yang singkat, tetapi hakikatnya mereka cuba menipu anda semata-mata untuk mendapatkan duit anda. 






Tetapi pernahkah anda mendengar tentang ClixSense sebelum ini? Jika belum pastinya ini adalah peluang terbaik untuk anda dan yang pastinya ini bukan skim cepat kaya, bukan pelaburan, bukan MLM, bukan FOREX dan bukan juga program-program duit online yang pernah anda sertai sebelum ini. ClixSense adalah salah satu lubuk buat duit online USD tanpa modal yang dipercayai di internet, malah ia sangat dikenali di seluruh dunia. Sejak tahun 2007 lagi, ClixSense telah membayar mencecah $29907404 US Dollar kepada ahli-ahlinya di seluruh dunia temasuklah ahli-ahli ClixSense di Malaysia.


Yang menariknya tentang CixSense, website ini telah membantu saya menjana mencecah sehingga RM15238.73 secara online tanpa saya perlu mengeluarkan SESEN modal pun dengan hanya bermodalkan komputer atau handphone dan line internet sahaja. Hanya meluangkan masa 30 minit sehari di laman web ClixSense dan hasilnya yang sangat lumayan, semua kerja-kerja yang anda lakukan di website tersebut akan dibayar dalam US Dollar iaitu 4 kali nilai tukaran dalam mata wang Ringgit Malaysia. Semua orang pun boleh melakukan ini walaupun anda seorang surirumah, pelajar atau kakitangan awam. Ketahui segera cara mudah nak buat duit online secara santai mengikut keselesaan anda masing-masing. Jika anda masih tercari-cari bagaimana cara nak mendapatkan pendapatan sampingan tampahan di internet, pastinya ClixSense adalah salah satu tempat menjana pendapatan sampingan online yang sesuai khas untuk anda. Buat duit secara online dimana-mana mahupun dari rumah sahaja asalkan ada komputer atau handphone dan line internet.



Tetapi sebelum itu saya ingin membuat sedikit testimoni atau review bagaimana saya telah menjana sehingga RM15238.73 daripada Clixsense dan cara bagaimana meningkatkan pendapatan anda di ClixSense dengan tips dan kaedah yang simple. Pastinya ini adalah cara nak buat duit sampingan secara online yang mudah, sesiapa sahaja boleh melakukan ini...



"Bagaimana cara buat duit USD di website ClixSense"...




Langkah pertama yang anda perlu buat adalah signup atau daftar akaun ClixSense anda. Jika anda belum menjadi ahli ClixSense, anda boleh layari laman utama ClixSense di www.clixsense.com atau (klik disini) untuk melakukan pendaftaran. Pendaftaran adalah percuma, dan tiada sebarang cas dikenakan kepada anda untuk mendaftar akaun ClixSense anda, anda cuma perlukan alamat email sahaja untuk mendaftar. Selepas signup, anda akan menerima "Validation link" daripada ClixSense ke alamat email yang anda gunakan untuk mendaftar ClixSense.



Setelah itu klik pada link pengesahan pada email anda dan login. Selepas anda login, anda perlu mengisi maklumat untuk profile anda seperti alamat, soalan keselamatan dan yang paling penting sekali adalah cara pembayaran (payment method). 



Cara untuk pembayaran dari ClixSense kepada ahli dari Malaysia iaitu melalui akaun Skrill.



Skrill adalah yang paling popular dalam kalangan ahli dari Malaysia untuk menerima pembayaran daripada ClixSense. Jika anda belum mempunyai akaun Skrill, anda disarankan untuk membuka akaun Skrill dan seterusnya pada ruangan pembayaran ClixSense pilih Skrill sebagai payment method. Melalui Skrill anda boleh transfer duit ke bank tempatan di Malaysia seperti CIMB, Maybank dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara pembayaran ClixSense, anda boleh terus ke forum ClixSense Malaysia--> Klik sini untuk ke forum Malaysia


Setelah anda lengkap mengisi maklumat profile ClixSense, klik pada butang "Update Account" dan anda akan dibawa ke laman utama ClixSense dimana anda boleh menjana duit online di laman tersebut.

Cara nak buat duit sampingan secara online "Bagaimana saya menjana RM15238.73 di ClixSense"...




Anda boleh rujuk pada gambar di bawah untuk gambaran yang lebih jelas tentang laman utama ClixSense...



Dalam gambar diatas, anda dapat lihat earnings TOTAL, daily income, balance dan pending payout. Saya telah berjaya menjana sekitar $3737.73 US Dollar atau RM15238.73 melalui laman web nie. Walaupun saya telah menyertai ClixSense pada 19 Jun 2011, saya hanya menumpukan pada ClixSense pada tahun 2015 dan pada tahun 2017 saya telah berjaya menjana sekitar $1979.94 US Dollar iaitu bersamaan dengan RM8071.23 secara online dan tanpa modal. Walaupun angka yang tak seberapa banyak, tetapi disini saya cuba menyampaikan kepada anda bahawa laman web nie telah banyak membantu saya dan ramai rakyat Malaysia menjana ribuan ringgit dan pendapatan sampingan di internet dan yang pastinya juga dengan ClixSense tidak perlu mengeluarkan sebarang modal walaupun SESEN. Jika anda masih tercari-cari cara nak buat duit lebih dan berminat menjana pendapatan tambahan secara sampingan di internet, saya syorkan  kepada anda bahawa ClixSense merupakan tempat yang paling sesuai untuk anda. Pastinya ini merupakan peluang yang terbaik kepada anda untuk menjana duit sampingan secara online dalam Dollar Amerika (USD) iaitu 4 kali nilai tukaran dalam mata wang Ringgit Malaysia...


Lagi bukti testimoni ClixSense: Antara beberapa ahli dari Malaysia yang telah berjaya menjana ribuan ringgit melalui ClixSense. ClixSense sememangnya telah membantu ramai rakyat di Malaysia menjana ribuan Ringgit dan pendapatan tambahan USD dari internet sejak tahun 2007 lagi. Anda bila lagi...


Terdapat beberapa cara nak buat duit secara online melalui ClixSense.






Pada halaman utama ClixSense, klik pada butang "Paid Surveys" dan pilih survey berbayar yang tersedia untuk anda. Anda akan dapat bayaran jika anda dapat melengkapkan survey berbayar tersebut. Biasanya anda akan dibayar $0.50 - $2.00 USD (RM2.00 - RM8.00) setiap survey berbayar yang berjaya dilengkapkan atau dijawab. Apabila anda signup ClixSense anda akan perolehi sekurang-kurangnya 3 hingga 4 survey berbayar setiap hari.





Untuk mendapatkan survey berbayar yang lebih banyak lagi, pastikan lengkapkan profile survey pada "Survey Profile" anda. Anda boleh cari "survey profile" pada bahagian atas di sebelah kiri pada ruangan "paid surveys".



Anda perlu isi maklumat pada survey profile anda seperti umur, status, hobi dan macam-macam lagi. Ini adalah bertujuan supaya mereka tahu apa survey berbayar yang sesuai untuk anda berdasarkan survey profile anda.



Daily surveys routers

"Daily surveys routers" adalah survey berbayar dimana anda boleh cuba menjawab survey berbayar sebanyak mungkin setiap hari. Tetapi sesetengah surveys berbayar hanya membenarkan 1 kali percubaan setiap hari. Log masuk ke akaun ClixSense anda setiap hari untuk mendapatkan lebih banyak survey berbayar.



2. Melengkapkan cash offers


Tahukah anda? anda juga sebenarnya boleh buat duit dengan handphone anda melalui ClixSense. Anda dapat menjana duit USD di ClixSense dengan melengkapkan offers yang ada pada Clixsense. Contohnya seperti mendownload applikasi ke handphone anda, menonton video pendek, menjawab survey berbayar dan lain-lain. 



3. Clixsense: Crowdflower tasks


Buat duit online dengan komputer anda. Cara lain buat duit online di Clixsense adalah seperti melengkapkan tasks atau tugasan mudah di website ini. Klik pada "Crowdflower Tasks" pada akaun ClixSense anda dan anda akan jumpai pelbagai tasks atau tugasan yang telah tersedia untuk anda. Pilih task yang anda suka dan pastinya ia dapat memberi peluang kepada anda menjana extra pendapatan sampingan online. Yang menariknya tidak ada limit untuk anda melengkapkan tasks ini. Anda boleh cuba sebanyak mungkin setiap hari dan pada bila-bila masa yang sesuai mengikut keselesaan anda.



ClixSense sememangnya telah terbukti salah satu tempat atau lubuk buat duit online USD di internet sejak tahun 2007 lagi. Pastinya anda belum terlambat lagi untuk menyertai ClixSense. Sertai ClixSense sekarang dan mulai menjana pendapatan tambahan dalam USD secara part time dari internet. Bekerja di mana-mana dan bila-bila masa sahaja yang penting anda ada komputer atau handphone dan line internet. Anda cukup bertuah kerana terjumpa" blog ini, tahukah anda diluar sana masih ramai lagi yang tercari-cari dan terkial-terkial nak cari duit sampingan di internet. Jangan lepaskan peluang ini, ingatlah segala kejayaan anda bergantung pada keputusan anda. Bertindaklah sekarang, semoga info ringkas ini dapat membantu anda atau sesiapa sahaja di luar sana yang masih tercari-cari cara nak buat duit sampingan secara online dan tanpa modal. Semoga berjaya.

P.S: Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai ClixSense, layari Forum ClixSense Malaysia. Untuk ke forum ClixSense Malaysia ---> Klik disini


P:P.S: Untuk cara pembayaran ClixSense ke akaun bank di Malaysia, anda boleh rujuk disini  >>>Klik disini<<<
cara buat duit dengan handphone, cara buat duit online,cara buat duit, cara buat duit dalam usd, cara buat duit tambahan, cara buat duit tanpa modal 2018, cara buat duit tanpa modal di internet, cara buat duit tanpa kerja, cara buat duit tanpa keluar modal, cara nak buat duit lebih, cara nak buat duit tanpa modal, cara nak buat duit sampingan, cara nak buat duit secara online, cara nak buat duit dengan youtube, cara nak buat duit online, cara nak buat duit dari rumah, cara nak buat duit dengan blog, cara nak buat duit cepat, cara nak buat duit guna youtube, cara nak buat duit

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...

Ini iklan yang aku jumpa kat internet. So tanya diri tu sendiri samada ini tipu/penipu atau scam. 
Saya tak berani nak komen hal pelaburan parmingo ni.
...............................................................................................................................................
SEBAB UTAMA MENGAPA ANDA HARUS SERTAI PELABURAN PARMINGO

Minimum pelaburan hanya USD10 (RM10) untuk memulakan pelaburan.
10% keuntungan akan dibayar setiap HARI keatas semua pakej yang anda sertai.
Tempoh hanya mengambil masa 25 hari untuk diselesaikan.
Bar emas PERCUMA.
Pelan Binary Networking  untuk pendapatan yang berterusan.

PELAN PELABURAN PARMINGO

BERIKUT ADALAH PELAN PELABURAN PARMINGO YANG HEBAT.

PAKEJ SILVER
MODAL SANGAT RENDAH $10 (RM50)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 10 HARI BOLEH WITHDRAW

PAKEJ GOLD
MODAL RENDAH $50 (RM250)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 2 HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ KRYPTON
MODAL MAMPU MILIK $100 (RM500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20% c
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ RHODIUM
MODAL SEDERHANA $200 (RM1,000)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS PAIRING 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $20 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ DIAMOND
MODAL PERMULAAN NETWORKING $300 (RM1,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 5%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $30 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ TITANIUM
MODAL SERIUS NETWORKING $500 (RM2,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $50 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ PLATINUM
MODAL PRO NETWORKING $1,000 (RM5,000)
LAYAK TAJA SEMUA PAKEJ DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 15%
ROI SOLID 10% SEHARI
ROI TERKUMPUL $100 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
PERCUMA 1 GRAM EMAS

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...



Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?

Betul ke benda ni? 
Boleh ke kaya dengan cepat? 
Bagaimana cara nak kaya cepat?
Berapa keuntungan? 
Tak tipu ke skim ni?
Ada perjanjian usahasama ke? 
Berdaftar dengan SSM ke? 
Modal macam mana?

 ...ini adalah antara soalan mangsa2 skim cepat kaya.

Issshhhhh tak habis2 dengan skim cepat kaya kat Malaysia ni. Tak serik2 pelabur2 kita ni...heran..

Menurun laman web Bank Negara Malaysia sehingga tahun 2017 ni dah lebih 100 syarikat yang di senaraikan sebagai menjalankan skim cepat kaya di Malaysia. Wow...banyak nya kan.


Bila sebut hal kaya cepat ramai lh orang kita ni join skim2 cepat kaya...dan syarikat skim tu pulak menabur janji2 yang susah nak kita lepaskan.

Ramai sangat lah orang kita berhutang di bank gara2 nak kaya cepat. Rupanya bukan nak kaya cepat tapi miskin cepat lah pulak,...haha
Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?


Berikut adalah satu prinsip nak kaya kaya cepat yang saya jumpa kat google..Prinsip ni saya jumpa kat blog http://gilahartanah.com/7-prinsip-menyimpan-duit-yang-buatkan-anda-senang-jadi-kaya/
Mula tanam 7 prinsip ini dalam diri (kalau anda nak kaya cepat). 
  • simpanan dana kecemasan (e.g. kereta rosak, kehilangan harta, hilang pekerjaan, dan lain-lain),
  • simpanan untuk memulakan bisnes,
  • simpanan untuk pelaburan, atau sebagainya.

Berdasarkan pemerhatian saya, ada beberapa prinsip penting yang diamalkan orang kaya-kaya dalam menyimpan kekayaan.
Saya sendiri pun amalkan prinsip ni. Dan Alhamdulillah, ia memang berkesan:
Prinsip #1 – Potong at least 10% daripada income bulanan untuk dijadikan simpanan untuk dilupakan.
Simpan dan lupa. Jangan diingat-ingat lagi.
Sampai satu masa, duit tu boleh dimanfaatkan untuk gandakan kekayaan melalui bisnes atau pelaburan.
Prinsip #2 – Simpanan di tempat yang agak ‘susah’ dikeluarkan macam Tabung Haji (tak ada kad ATM) dan simpanan emas.
Kalau simpan dalam Tabung Haji, jangan sekali-kali ambil kemudahan pengeluaran melalui ATM Bank Islam atau Bank Rakyat. Kalau mudah dikeluarkan, duit simpanan tu tak akan bertahan lama.
Dan lagi baik kalau serahkan buku bank tu kepada mana-mana ahli waris yang amanah. Bila benar-benar terdesak jer baru mintak buku tu.
Prinsip #3 – Mulakan simpanan  sekarang walaupun sedikit. Tak kira berapa banyak pun jumlah yang kita mampu simpan setiap bulan, yang paling penting ialah memupuk TABIAT menyimpan.
Dulu saya mula menyimpan cuma RM20 sebulan potong gaji masuk Tabung Haji.
Pesan Azizi Ali, selagi anda tak menyimpan wang, selagi itulah anda tak akan jadi kaya.
Prinsip #4 – Asingkan cepat-cepat bahagian simpanan sebaik sahaja dapat gaji atau terima hasil bisnes. Jangan tangguh-tangguh.
Paling baik, buat potongan gaji supaya duit tu dapat ‘diselamatkan’ sebelum sampai ke tangan kita lagi.
Selebihnya baru guna untuk belanja. Duit yang tak diasingkan sangat berisiko untuk dibelanjakan.
Prinsip #5 – Letakkan matlamat simpanan at least 3 bulan pendapatan sebagai dana kecemasan. Lagi baik 6 bulan pendapatan.
Dana kecemasan tu penting sebagai ‘buffer’ kalau hilang pekerjaan. Kalau anda plan nak berhenti kerja dan buat bisnes sendiri, mesti simpan at least setahun pendapatan sebagai backup.
Kalau nak bebas kewangan, sasarkan simpanan at least RM1.2 juta. Nilai tu mampu menjana pendapatan tahunan yang cukup untuk tak perlu bekerja sepanjang hayat, In Shaa Allah.
Prinsip #6 – Laburkan semula bila dapat keuntungan daripada simpanan. Kalau dapat dividen, re-invest dividen tu supaya duit tu akan berganda.
Kalau belanjakan setiap kali dapat dividen, nilai pokok tu sebenarnya susut setiap tahun dimakan inflasi.
Nilai RM100,000 hari ni tak sama kuasa belinya pada 10 tahun akan datang.
Prinsip #7 – Jangan jadikan takaful / insuran sebagai tempat untuk menyimpan wang. 
Tapi ambil takaful betul-betul untuk dilindungi dengan pampasan atas musibah seperti kematian, hilang upaya, kos rawatan hospital, dan penyakit kritikal.
Kalau simpan duit dalam takaful, anda rugi ‘wakalah fee’ yang bukan sedikit.
Takaful bertujuan untuk perlindungan kewangan jika berlaku sebarang musibah. Ia bukan untuk simpanan.
Simpanan dan perlindungan takaful adalah dua instrumen berbeza.
Kita perlu adakan simpanan atas banyak tujuan yang tak boleh dilindungi oleh takaful.

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia
Saya telah meminta beberapa pemandu uber ini. Saya bertanya mengenai bagaimana mereka membuat wang dengan menjadi pemandu uber. Pendapatan purata yang mereka akan terima dalam perjalanan 12 jam dalam lingkungan RM200-RM400sehari ..... wowww, itu hebat ... maka rasanya seperti pemandu uber..hahaha


Dari hakikat bahawa saya bertanya kepada Saudara Uber, cara menyenaraikan uber adalah mudah .. mengikuti langkah-langkah di bawah ini:


Kehadiran kereta dalam nama anda atau bahkan nama pemandu sepatutnya dalam "nota insurans insurans kenderaan".
Mempunyai lesen memandu penuh. Pemandu dengan lesen P tidak dibenarkan.
Mempunyai telefon pintar sebagai pembawa perantaraan antara penumpang dan pemandu. Telefon pintar juga penting seperti GPS.
Pasang aplikasi pemandu Uber di Gedung Play. (Ikuti syarat yang disediakan oleh aplikasi ini.) Lakukan apa yang mereka minta.


Seseorang bertanya, adakah ia selamat menjadi pemandu UBIR?

Jawapannya;

Lebih selamat untuk menguruskan teksi, kerana:


Penumpang didaftarkan di laman web UBER, dan semua maklumat mereka disimpan oleh UBER. Tidak seperti penumpang teksi, kami tidak mempunyai maklumat langsung mengenai mereka. Oleh itu, dalam hal perkara yang tidak diingini, REAL menjejaki mereka.



Tiada bayaran dikenakan kepada pemandu UBER, semuanya secara percuma. Senarai PERCUMA ... kelas pengenalan PERCUMA ...





Selepas pendaftaran, Uber akan menjadi video yang perlu anda tonton supaya anda benar-benar memahami bagaimana menjadi panduan Uber di Malaysia. Ia sejuk.

Buat duit dari myrezki.com


Ada kawan perkenalkan program buat duit dari myrezki.com ni. Plan biz semua nampak cantik dan hebat. Haraplah ini bukan scammer/penipu/tipu seperti program2 buat duit sebelum ini.

 Myrezki  ini menggunakan sistem affiliate iaitu bantu membantu. anda boleh bantu ajak family rakan2 untuk join sama2 untuk mendapatkan income 6bulan total rm19k setiap orang..
Dan jika anda ajak family dan rakan2 seramai 12orang sahaja anda layak menerima income total rm68k dalam masa 8bulan sahaja.
syarikat berdaftar sah dari segi undang-undang.


NO PENDAFTARAN SYARIKAT*
002534185-V


KELEBIHAN PROGRAM MYREZKI
  1. TIDAK MENINDAS*
  2. KEUNTUNGAN SAMA ADIL*
  3. TIDAK MEMPUNYAI YURAN BULANAN.*
  4. SETIAP AHLI SYARIKAT AKAN SUSUNKAN DOWNLINE PERCUMA SERAMAI 5 ORANG.*
  5. SYARIKAT YANG BERKERJA UNTUK ANDA*
  6. DAN ADA TEAM PENAJA YANG AKAN TURUT SERTA BERKERJA UNTUK ANDA*
MODAL SERENDAH RM30.00 SEKALI SAHAJA BAYAR.

ADA DUA PILIHAN INCOME
INCOME BASIC TANPA MENAJA RM19,530. SELAMA  6BULAN SAHAJA
INCOME PREMIUM MENAJA 12ORANG DAN RM50 DI TOLAK DARI EWALLET RM49,200. 2BULAN SAHAJA


Pontensi pendapatan setiap bulan selama 6bulan yang bakal anda perolehi *TANPA MENAJA* adalah seperti berikut. 

PAKEJ BASIC MATRIK 5X5*
*BULAN PERTAMA RM5
*BULAN KEDUA RM25
*BULAN KETIGA RM125
*BULAN KEEMPAT RM625
*BULAN KELIMA RM3125
*BULAN KEENAM RM15,625

TOTAL INCOME RM19,530
6 BULAN SELESAI


Potensi pendapatan untuk MENAJA seramai 12orang adalah seperti berikut.

INCOME BASIC 6BULAN + INCOME PREMIUM 2BULAN

INCOME PREMIUM MATRIK 3X3
*LEVEL 1 RM15*
*LEVEL 2 RM45*
*LEVEL 3 RM135*
*LEVEL 4 RM405*
*LEVEL 5 RM1.215*
*LEVEL 6 RM3.645*
*LEVEL 7 RM10.935*
*LEVEL 8 RM32.805*


TOTAL INCOME RM49,200.00
TOTAL KESELURUHAN INCOME RM68,730.00


Menyediakan DANA ebantuan RM5,000 - RM 49,000 kepada :
- Peniaga kecil.
- Pelajar.
- Pencari pekerjaan.
- Surirumah
- Penjawat Awam
- Kakitangan swasta


 myrezki.weebly.com

Pelaburan JJPTR POOR TO RICH. Adakah pelaburan ni scam, tipu, penipu & skim cepat kaya?

Adakah pelaburan ni scam, tipu, penipu & skim cepat kaya?
Berikut adalah iklan yang saya jumpa kat google berkenaan dengan jjptr poor to rich ini. 
.................................................................................................................................................................
PELABURAN JJPTR POOR TO RICH
KENAPA PERLU SERTAI PROGRAM PASIF JJPTR POOR RICH. 

JJPTR POOR RICH..Sebuah program PELABURAN yang diwujudkan untuk membantu anda 
menjalankan perniagaan di pasaran matawang asing Forex . Kami menawarkan servis bantuan 
kepada mereka yang tidak mahir untuk berurusan di pasaran Forex ini. Dengan pencapaian 
yang tinggi dan konsisten, mampu menjana Ribuan Ringgit setiap BULAN.

JJPTR POOR RICH Akan Membantu Anda Menjana Pendapatan Melalui Forex dan CFD 
Tanpa Anda Perlu bersusah Payah
. • Modal Serendah MIN 25USD – MAX 1000USD @ MIN RM105 – MAX RM4200
. • Terima 20% Profit Setiap BULAN tanpa HAD selagi modal tidak ditarik semula
. • KEUNTUNGAN direct masuk akaun BANK MASING2 TANPA PERLU BUAT TRANSAKSI
 WINDRAWAL

JJPTR POOR RICH adalah sebuah Program Perkongsian Modal Trading di Pasaran Forex 
MATAWANG (CFD/ Contract for Difference). Kami menjalankan perkhidmatan trading ini 
berdasarkan modal perkongsian daripada peserta yang menyertai program ini.
Dengan hanya SEKALI MODAL sahaja, anda LAYAK menerima KEUNTUNGAN 20% 
dari jumlah modal SETIAP BULAN TANPA HAD TEMPOH.
Dengan MODAL SERENDAH RM105 , anda boleh menyertai program ini dan Jika anda 
ingin menambah MODAL boleh, anda boleh mengandakan MODAL mengikut kemampuan anda.

CADANGAN MODAL: ANDA KELUARKAN MODAL RM4200.00 / USD1000 dan anda
 layak menerima keuntungan TANPA HAD TEMPOH. Lihat ringkasan kira kira dibawah:-
# RM 4,200.00 / USD1000 (MODAL) X 20% = RM 760.00 / USD200 ( Anda dapat setiap BULAN)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD2000
# RE – INVEST USD1000 Menjadikan modal keseluruhan USD2000 = RM 1520.00 /USD400
(Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)

# RM 9120.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD4000
# RE – INVEST USD2000 Menjadikan modal keseluruhan USD4000
= RM 3040.00 / USD800 (Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)
# RM 18240.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD8000
# RE – INVEST USD4000 Menjadikan modal keseluruhan USD8000
= RM 6080.00 / USD1600 (Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)
# RM 36480.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
= MAX akaun VIP berterusan DAPAT RM6080.00/BULANAN BERTERUSAN tanpa tempoh HAD
DENGAN SEKALI MODAL SAHAJA RM4200 ANDA BOLEH TERIMA KEUNTUNGAN
 RM6080.00/BULANAN TIADA TEMPOH IAITU TANPA HAD….HANYA PASIF 
SAHAJA TANPA PERLU TAJAAN…


WITHDRAWAL: 
PERINGATAN = DUIT DIRECT MASUK KE AKAUN BANK MASING2 SETIAP
 BULAN TANPA PERLU BERBUAT APA2….SEMUA COMPANY YG AKAN URUSKAN….

BONUS SPONSOR BAGI ANDA YANG AKTIF MEMBUAT TAJAAN
Dapatkan komisen sebanyak 5% dari rakan - rakan anda yang menyertai program ini dibawah
 tajaan anda. Komisen SPONSOR akan dibayar setiap bulan hanya 1 Kaki sahaja … TGK TU 
setiap bulan SPONSOR dibayar tetap sebanyak 5% dri modal Peserta….JIKA peserta membuat
 penambahan modal/topup dari USD25 kepada USD1000 komisen akan dikira semula dari jumlah
 terbesar USD1000 X 5% = USD50 / BULANAN , BONUS SPONSOR SEMAKIN BESAR dapat
 BERKALI2 … 
Remand for JJPTR founder and aides extended until Friday
Read more at http://www.thestar.com.mywww.thestar.com.my

....................PENGASAN JJPTR DIREMAN..............
DAFTAR

Pelaburan forex Igofx ni tipu/scam/penipu/skim cepat kaya?

Bank Tak Mahu Rahsia Ini Bocor. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Adakah pelaburan forex Igofx ni tipu/scam/penipu/skim cepat kaya? 

 BIASA PELABURAN MACAM NI ADALAH SCAM/PENIPU YANG SELALU BUAT.

Channel dicipta untuk sesiapa yang berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama Trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan Trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
======================================================= 

Bulan 0 = RM 460
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 
Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 
===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
======================================================= 

Bulan 0 = RM 4,600.00 
Bulan 1 = RM 5,290.00 
Bulan 2 = RM 6,083.50 
Bulan 3 = RM 6,996.00 
Bulan 4 = RM 8,045.40 
Bulan 12 = RM 24,611.20 
BULAN 13 = RM 28,302.80 
Bulan 14 = RM 32,548.20 
Bulan 24 : RM 131,675.80 
Bulan 25 : RM 151,427.20 
===================== 
Bulan 36 : RM 612,607.40 
===================== 
Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 


IGOFX KL


IGOFX PERLABURAN TERBAIK DI ASIA DAN MALAYSIA
Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

PELABURAN IGOFX MALAYSIA