Nuffnang

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia
Saya pernah tanya beberapa orang pemandu uber ni. Saya tanya berkenaan dengan cara mereka buat duit dengan menjadi pemandu uber. Rata2 bagitau pendapatan yang mereka akan dapat dalam 12jam memandu dalam lingkungan RM200-RM400sehari.....wowww hebatnya...lalu terasa juga nak jadi driver uber..hahaha

Dari apa yg saya tanya abang2 Uber ni cara nak daftar uber senang saja..ikut jer step kat bawah ni:-

  1. Mempunyai kereta atas nama sendiri atau pun nama pemandu tersebut mestilah ada didalam ‘cover note insuran kenderaan’.
  2. Mempunyai lesen memandu penuh. Pemandu yang mempunyai lesen P adalah tidak dibenarkan.
  3. Mempunyai smartphone sebagai medium perantara antara penumpang dan pemandu. Smartphone juga penting sebagai GPS.
  4. Install Apps Uber Driver kat Play Store. (Ikut saja syarat yang ada kat Apps ni. Buat apa yang mereka suruh buat)

Ada orang bertanya, selamat ke jadi pemandu UBER ni? 
Jawapan nya; 
Lebih selamat dari memandu teksi kerana:

Penumpang telah berdaftar di website UBER dan semua maklumat mereka telah disimpan oleh UBER. Berbeza dengan penumpang teksi, kita tiada maklumat langsung tentang mereka. Jadi sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini, sangat SUKAR untuk menjejaki mereka.

Tiada yuran juga dikenakan kepada pemandu UBER, semuanya percuma. Daftar PERCUMA… kelas pengenalan PERCUMA…


Selepas anda mendaftar pihak Uber akan bagi satu Video yg anda perlu tonton supaya anda benar2 faham cara jadi Pemandu Uber di Malaysia ni. Senang saja tu.

Nuffnang