JENIS ANGGUR YANG DIGUNAKAN DI MALAYSIA


Tanaman anggur di Malaysia masih baru dalam peringkat pembangunan di mana mereka ditanam di Perlis. Penanaman anggur di Malaysia bermula sekitar tahun 1980-an dan kini berkembang pesat.Ramai yang telah cuba menanam anggur kecil di rumah dan pengeluaran anggur di Malaysia masih belum mencapai tahap komersil di pasaran. Secara amnya Wain (Vitis spp) adalah tanaman sederhana dari keluarga Vitaceae yang digunakan sebagai buah segar dan diproses untuk minuman, kismis, jus, wain dan sebagainya.


Kebanyakan ladang anggur ditanam di negara-negara sederhana dan subliminal yang sederhana dan sekarang terdapat pelbagai jenis yang telah disesuaikan untuk disesuaikan dengan iklim tropika. Terdapat banyak spesies tumbuhan anggur di dunia dan telah ditumpukan kepada penggunaan penanamanReactions:

0 comments:

Catat Ulasan

Sila beri komen yang membina dan bertanggungjawab. Terima Kasih.

Related Post

Translate

Catatan Popular

BEBAS HUTANG

RAHSIA BISNES DI SHOPEE

ARTIKEL DIPERLUKAN

Kami memerlukan artikel untuk disiarkan di blog ini.

Kpd sesiapa shj yang ada bakat menulis artikel. Lebih2 lagi pelajar universiti atau kolej yang pernah menulis tugasan sila hubungi kami.

Topik artikel : Kewangan, pelaburan, pertanian, how-to & insuran.

Panjang artikel: 1000 patah perkataan atau lebih.

*ARTIKEL MESTI KERJA ASLI ANDA (BUKAN PLAGIAT)

Sekiranya artikel anda berjaya lepas tapisan. Kami akan bayar RM10 atau lebih (BERGANTUNG KPD PANJANG ARTIKEL DAN MUTU PENULISAN)

Sila email artikel dalam WORD ke: duitezi@gmail.com