Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy)

Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy)
Salah satu perkara hebat tentang internet ialah anda boleh pergi ke perniagaan untuk diri sendiri dari keselesaan rumah anda.
Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy)
 Apa yang anda perlukan adalah sambungan internet, dan anda boleh membuat wang dalam talian. Menyelam ke dalam dunia dalam talian akan membebaskan anda dari 9 hingga 5 gril kerja meja kerja dan memberi anda lebih banyak masa untuk perjalanan, menikmati hobi, dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Satu lagi adalah bahawa terdapat banyak cara yang berbeza untuk membuat wang/duit dalam talian/online.


Untuk memulakan, apa yang perlu anda lakukan ialah mengenal pasti pasaran khusus yang sesuai untuk anda. Selepas itu, tidak perlu mengupah kakitangan, menyewa ruang, atau membeli perabot mahal.

Affiliate Marketing


Anda mungkin sudah tahu bahawa pemasaran afiliasi adalah salah satu pembuat wang dalam talian tertua di luar sana. Begini bagaimana ia berfungsi:

Sebagai usahawan internet, anda memerlukan kehadiran web anda sendiri: laman web, blog, platform media sosial, halaman pendaratan, halaman jualan, iklan banner, atau laman web e-dagang. Tetapi daripada menjual produk anda sendiri, anda menjual produk syarikat lain.

Anda boleh menggunakan beberapa kombinasi ini, jika anda suka, selagi anda menerima mesej pemasaran anda kepada orang ramai.

Kemudian, pilih pasaran niche afiliasi panas; satu dengan ramai pelanggan berpotensi. Lihat media sosial untuk trend ID dan lihat apa yang hangat di laman web seperti Amazon dan CJ Affiliate, sebagai contoh.
Sediakan mesej kandungan dan pemasaran penting yang bertujuan untuk prospek anda.

Apabila pelanggan di platform digital anda mengklik pautan untuk membuat pembelian, mereka dibawa ke laman rakan kongsi afiliasi anda untuk menyelesaikan transaksi-dan anda mendapat komisen untuk setiap jualan yang lengkap.

Bahagian yang terbaik adalah anda tidak perlu berurusan dengan perkhidmatan perkapalan atau pelanggan.

Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy


Salah satu cara paling cepat untuk memulakan jualan dalam talian adalah memanfaatkan kuasa tapak pihak ketiga. Gergasi E-dagang seperti Amazon, eBay, dan Etsy adalah platform jualan dan pemasaran yang kuat dengan pangkalan prospek yang terbina dalam. Berjuta-juta orang secara kerap berbelanja di laman web ini, dan bilangannya terus berkembang.

Laman-laman web mega ini memudahkan untuk membuat kedai supaya pelanggan boleh menyemak imbas produk anda, dan tidak perlu membina laman web anda sendiri. Selain itu, anda akan mendapati ciri carian terbina dalam supaya pembeli yang berminat boleh mencari dandanan dalam talian anda dengan mudah. Plus, anda dapat menggunakan keranjang belanja tapak. Ringkasnya, anda mengelakkan banyak perbelanjaan dan kerumitan untuk menubuhkan laman web e-dagang yang bebas.

Amazon: Dengan Amazon, anda juga boleh memenuhi pesanan anda. Peruncit digital juga mengatakan terdapat lebih daripada dua juta penjual di laman web mereka, mewakili 40 peratus daripada semua jualan.

eBay: Dengan eBay, prosedur sangat serupa. Anda hanya mula menjadi penjual eBay dan tetap berada dalam kedudukan yang baik dengan memastikan akaun PayPal anda disahkan, dan kemudian anda boleh mendaftar untuk kedai anda. Ketiga langkah ini membolehkan anda memikat hati reputasi eBay, mencapai, dan infrastruktur jualan dan pemasaran untuk menjual produk anda sendiri.


Etsy: Jika anda licik, Etsy adalah tempat anda harus mendirikan kedai. Portal web ini memberi tumpuan kepada barangan buatan tangan dan unik dan mempunyai 1.5 juta penjual di seluruh dunia. Dan, seperti Amazon dan eBay, anda boleh menubuhkan kedai online anda sendiri di tapak Etsy.

Ketiga-tiga laman web ini adalah cara yang sangat mudah untuk memulakan kerjaya digital anda, walaupun anda perlu membayar yuran antara RM 0.99 per item untuk Amazon, kepada RM 0.10 untuk eBay, kepada $ RM.20 untuk Etsy

Penyebut yang biasa di antara ketiga-tiga laman web ini adalah bahawa anda perlu menggunakan gambar yang jelas, berkualiti tinggi produk anda, menyimpan penerangan produk terperinci dan spesifik, dan tahu apa yang dikenakan pesaing anda supaya anda tidak mengeluarkan harga diri anda.

(Baca : Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?)

  1. Buat duit dari program kongsimakan.com
  1. Cara buat duit dari rumah-jual barang online
  1. Begini cara membuat wang/duit dalam talian/online (Affiliate Marketing, Berjual di Amazon, eBay, dan Etsy) - New!
  1. Globalforex4u.com - Pelan Pendapatan