Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2016

Kaedah/cara pasang iklan Nuffnang pada blog anda

Imej
Berikut adalah cara2 mudah/senang pasang iklan Nuffnang di blog anda. Cara buat duit yang amat mudah dari blog anda.

1. Buka laman web Nuffnang.
2. Login ke laman web tersebut.
3. Kamudian tengok side bar sebelah kiri dan klik "manage blog"
4. Kamudian klik pada "ADD AD UNIT"
5. Pilih jenis iklan dan copy kod Nuffnang tersebut. 6. Pilih saiz atau jenis iklan yang kita nak letak kat blog.
7. Masuk ke area blogger anda. Kamudian klik pada "layout".
8. KLIK  pada  Add a Gadget
9. Lepas itu pilih  Gadget "HTML/JavaScript"
10. Bila anda klik pada HTML/JavaScript akan keluar satu borang untuk anda copy paste kod yang anda telih copy tadi. Tekan "save" lepas tu tekan pula butang "save arrangement".
11. Last sekali klik butang "publish".....nah sekarang iklan anda dah pun keluar kat blog anda.
12. Harap entri  ini boleh membantu dan selamat membuat duit dengan mudah melalui blog anda.

Buat duit dengan syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA

Imej
1. Nak ulas sikit pasal buat duit dari syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA. Syarikat ni terletak di Sg Petani Kedah dan mempunyai beberapa buah kilang di Kedah dan Selangor.
Saya join syarikat ni akhir tahun 2014. Hanya nak try saja...so join la sikit. Setahun selepas itu saya topup lagi pelaburan saya ke RM.....sssssshhh  rahsia..hahaha

2. Kenapa saya topup wang pelaburan saya? Sebab saya nampak dari awal saya join sampai ke masa saya buat topup duit pelaburan saya dengan Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA ini saya nampak pembayaran bulanan dia cantikkkk sangat. Sebab itulah saya tak teragak2 nak tambah wang pelaburan saya tu.

3. Sampai sekarang bonus tu tetap masuk setiap bulan ke dalam akaun bank saya. Join RM50K dapat RM2750 sebulan....opsss terbagi tau pulak dah...

4. Dengar khabarnya syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA ni dah menembusi pasaran Asia. Termasuk Indonesia, Brunei dan negara2 yg berdekatan dengan negara kita ni.
So semakin kukuh la …

Saluran aduan sekiranya kita telah ditipu oleh peniaga atau syarikat di Malaysia

Imej
Kebelakangan ini terlampau banyak penipuan oleh peniaga dan juga syarikat di Malaysia. So saya nak share kat sini Saluran aduan sekiranya kita telah ditipu oleh peniaga atau syarikat di Malaysia

Diharap lepas ni kalian tahu cara nak buat aduan seandainya tertipu o;eh pihak2 yg tidak bertanggungjawab ini. Klau boleh kita saman jer......

PERTUBUHAN KERAJAAN

1) E – Aduan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK)
Sistem E-Aduan membolehkan pengguna membuat aduan kepada KPDNKK berkaitan sebarang aktiviti perniagaan yang tidak beretika. Sistem eAduan ini dibangunkan dan dilaksanakan dengan satu objektif: untuk menyediakan satu medium menerima aduan melalui internet daripada orang ramai.

Laman web : http://eaduan.kpdnkk.gov.my
Email : e-aduan@kpdnkk.gov.my

2) Biro Pengaduan Awam (BPA)
Biro Pengaduan Awam (BPA) memberi kemudahan kepada rakyat untuk membuat aduan terhadap agensi kerajaan. Antara objektif BPA ialah memberi khidmat nasihat kepada agensi bagi meningk…

PINJAMAN PERIBADI TERBAIK