Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2018

Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018

Salam semua.

Berikut adalah Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018.

Diharap kita semua tidak terpedaya dengan skim cepat kaya yang disenaraikan ini.

Rujuk senarai ini sebelum anda menyertai mana-mana pelaburan.

Anda boleh download senarai tersebut pada link berikut.

https://drive.google.com/file/d/11CXiSKRdKj0WBFFaQ10KCOxf6qKbdqxo/view?usp=sharing

Keburukan kelemahan menyertai bitzarapro

Imej
Keburukan kelemahan menyertai bitzarapro dan jangan join program ini!


INI ADALAH IKLAN BITZARAPRO PENIPU. JANGAN JOIN KALAU X NAK DUIT ANDA LESAP!
Bagi aku macam tak ada Keburukan kelemahan menyertai bitzarapro ni.

Apa yang menyebabkan aku gembira sangat hari ini adalah duit yang aku withdraw semalam tu pihak bitzara sudah pun masuk ke dalam akaun maybank aku.

 So bila ini berlaku terasa juga nak tambah wang pelaburan bersama bitzara ni.

Apa yang aku boleh kongsikan disini adalah pihak bitzarapro tak pernah gagal untuk membayar keuntungan para pelabur.


Sejak ditubuhkan pada tahun lepas iaitu tahun 2017 mereka tidak pernah mungkiri janji untuk membayar keuntungan para pelabur.

So terpulang lh pada kalian semua. Samada nak join ke tidak. Ataupun kalian hanya nak jadi penonton saja. tak kisah lahkan.

Cuma kalau boleh cuba lah join RM50 tu dulu. Try dulu. Kalau tak menjadi pun apalah sangat nilai rm50 upada masa sekarang. Minta maaf jkalau bahasa terkasar sikit yer...haha

Tak apa lah bagi …

Terima profit keuntungan bitzarapro setiap hari sehingga 5 tahun

INI IKLAN YANG SAYA JUMPA KAT FB..HARAP JANGAN JOIN BIZ BITZARAPRO NI..INI BIZ PENIPU.

Saya beri info projek *bitzarapro* ni di harap dapat membantu tuan/puan dari segi ekonomi..

Bitzara bermula pada Oktober 2017 dan bertapak di Selangor, Malaysia
BITZARAPRO menjana keuntungan melalui mining dan trading bitcoin
Sertai BITZARAPRO sekarang sebagai funder. Modal hanya sekali bermula 
serendah RM50 dan terima 1% keuntungan SETIAP HARI selama 5 tahun !
- Minima withdraw RM10 bila2 masa 


- Terus ke akaun bank dalam masa 24 jam !
- Tak perlu promosi, cari orang atau jual barang !


*FINANCIALFREEDOM* *THEBESTBITZARAPRO* *PROFITDAILYS* *5YEARS*
INFO LENGKAP SILA KLIK  http://bitzarapro.com

Cara menang nombor 4d toto magnum

Imej
Bagaimana nak hasilkan nombor-nombor 4D dari carta Uncle Cai ? Cara menang nombor 4d toto magnum
1. Cara nak hasilkan nombor ramalan 4D dari Carta Uncle Cai adalah amat mudah dan lebih baik ikut kepakaran masing-masing...Siapa yang rajin membuat analysis pasti dapat MENJANA WANG yang LUMAYAN dari carta Uncle ini..
2. Kali ini Uncle akan berkongsi salah satu cara menghasilkan nombor ramalan 4D dari Carta Uncle; Cara ini adalah menggunakan "Missing Digits" dari Carta..atau dalam bahasa melayu nya - "angka-angka yang tiada didalam carta"..
3. Contohnya, Carta 23hb Feb 2016 ; Angka-angka didalam Carta adalah { 2 - 8 - 3 - 6 - 5  - 9 } dan angka yang tiada didalam Carta adalah { 0 - 1 - 4 - 7 }
4. Langkah seterusnya, didalam carta ada 6 digit/angka, pecahkan menjadi 3 digit Besar dan 3 digit Kecil ; { 6 - 8 - 9 } & { 2 - 3 - 5 }
5. Seterusnya gabungkan 3 digit besar/kecil dengan missing digit  { 0 - 1 - 4 - 7 } dan hasil akan menjadi seperti ;
Set A : 6891 6894 6897 6890 Set B …

Cara kena 4d toto magnum dan nombor ekor

Imej
Cara kena 4d toto magnum dan nombor ekor

Adakah permainan 4D ini sukar?

Susah .. kerana menyusun nombor untuk menang bukan ..
Kadang-kadang nombor yang kita beli 3 nombor dan masuk tetapi yang lain tidak berbaloi .. mengapa anda berfikir bahawa permainan 4D mempunyai banyak wang..kalau kita kekurangan modal kita kehilangan 1 digit lagi..not ??

Nah, di sini saya mengajar teknik 4D nie..4D ini adalah permainan nombor dan nombor yang digunakan adalah 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9..baiklah ...

Jadikan rupa seperti itu ... melihat nombor seri kemudian .. jika 0123 sudah, .. akan keluar 1234 bertukar .. tetapi dia tidak akan keluar 1234 .. dia akan keluar 123X, 234X ... mcm saja. .. jadi apa yang anda perlukan untuk beli .. orang yang beriman untuk 123X atau 234X ... jangan mainkan 3D yang lain .. itu hanya sia-sia wang anda kerana dia akan keluar dengan urutan ini ..

0123
1234
2345
3456
4567
5678
6789
itu semua ... TQ








Tips TANAMAN KOPI

Tips TANAMAN KOPI (Coffea spp.) 

-di negara ini banyak terdapat di kawasan pantaiBarat Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur. Tanaman ini merupakan tanaman yang penting di kalangan pekebun kecil. Ianya diusahakan secara tanaman tunggal atau secara selingan di kawasan kelapa yang sedia ada. 

Pada masa ini kopi jenis Liberica (Coffea liberica Bill ex Hiem) sesuai ditanam di Semenanjung Malaysia. Negeri pengeluar utama jenis kopi di negara ini ialah Johor dan Sabah. Terdapat seluas 3,714 hektar tanaman kopi di Malaysia dimana 1,112 hektar adalah di Negeri Johor dan seluas 2,216 hektar di Sabah (Sumber: Bahagian PTIF, Jabatan Pertanian Malaysia). Kajian penulis mendapati kopi jenis Robusta pernah ditanam sedikit di Utara Semenanjung Malaysia tetapi memang luas ditanam di Sabah dan sedikit di Sarawak. 

Malaysia kini hanya mampu mengeluarkan biji kopi mentah sekitar kurang dari 3% untuk keperluan tempatan manakala sebanyak 97% biji kopi mentah adalah diimport. Sebanyak 97,500 mt - 100,000 mt…

PINJAMAN PERIBADI TERBAIK