Berikut adalah cara2 mudah/senang pasang iklan Nuffnang di blog anda. Cara buat duit yang amat mudah dari blog anda.
cara pasang iklan Nuffnang di blog anda

1. Buka laman web Nuffnang.
2. Login ke laman web tersebut.
3. Kamudian tengok side bar sebelah kiri dan klik "manage blog"
Cara pasang iklan Nuffnang di blog
4. Kamudian klik pada "ADD AD UNIT"
5. Pilih jenis iklan dan copy kod Nuffnang tersebut.
saiz dan jenis iklan Nuffnang
6. Pilih saiz atau jenis iklan yang kita nak letak kat blog.

7. Masuk ke area blogger anda. Kamudian klik pada "layout".

8. KLIK  pada  Add a Gadget

9. Lepas itu pilih  Gadget "HTML/JavaScript"
Add
10. Bila anda klik pada HTML/JavaScript akan keluar satu borang untuk anda copy paste kod yang anda telih copy tadi. Tekan "save" lepas tu tekan pula butang "save arrangement".

11. Last sekali klik butang "publish".....nah sekarang iklan anda dah pun keluar kat blog anda.

12. Harap entri  ini boleh membantu dan selamat membuat duit dengan mudah melalui blog anda.
Reactions:

Related Post

Translate

Catatan Popular

BEBAS HUTANG

RAHSIA BISNES DI SHOPEE

ARTIKEL DIPERLUKAN

Kami memerlukan artikel untuk disiarkan di blog ini.

Kpd sesiapa shj yang ada bakat menulis artikel. Lebih2 lagi pelajar universiti atau kolej yang pernah menulis tugasan sila hubungi kami.

Topik artikel : Kewangan, pelaburan, pertanian, how-to & insuran.

Panjang artikel: 1000 patah perkataan atau lebih.

*ARTIKEL MESTI KERJA ASLI ANDA (BUKAN PLAGIAT)

Sekiranya artikel anda berjaya lepas tapisan. Kami akan bayar RM10 atau lebih (BERGANTUNG KPD PANJANG ARTIKEL DAN MUTU PENULISAN)

Sila email artikel dalam WORD ke: duitezi@gmail.com