Cari Blog Ini

Pemberi pinjaman berlesen di Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah.

Kami adalah syarikat pemberi pinjaman berlesen yang bereputasi dan bereputasi di Malaysia. 

Kami menawarkan penyelesaian kewangan dengan pinjaman peribadi dan pinjaman perniagaan yang memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami sebagai matlamat kami yang berterusan. 

Perunding profesional kami sentiasa bersedia untuk membantu anda. 


Kami boleh meminjamkan wang kepada anda sebelum anda menerima apa-apa bayaran seperti bayaran pendahuluan, yuran guaman, dll.

Pelanggan adalah keutamaan kami dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda. 

Sila hubunggi kami segera untuk mendapatkan maklumat pinjaman kepada anda.

UNTUK INFO LANJUT


TAGS.
Pemberi pinjaman berlesen di Malaysia.
pinjaman peribadi swasta
pinjaman peribadi bank
pinjaman peribadi 2018
pinjaman peribadi rhb
pinjaman peribadi cimb
pinjaman peribadi maybank
pinjaman peribadi aeon
pinjaman peribadi koperasi
pinjaman peribadi bank islam
pinjaman peribadi bank rakyat
pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi bank 2018
pinjaman peribadi bank islam 2018
pinjaman peribadi bank muamalat
jadual pinjaman peribadi bank rakyat 2018
pinjaman peribadi swasta

Cara bayar hutang PTPTN dengan cepat.

Ada banyak sebab seseorang itu belum mampu bayar hutang PTPTN atau terpaksa tangguhkan dulu bayaran pinjaman balik. Tapi, walau apapun alasannya, hutang tetap perlu dilangsaikan. Ramai yang memberi alasan, belum dapat kerja atau gaji tak cukup untuk buat bayaran balik. 

Tak kurang juga bagi yang telah berkeluarga, faktor komitmen yang tinggi seperti pembayaran rumah, kenderaan, cukai, perbelanjaan isi rumah dan persekolahan anak menyebabkan hutang PTPTN masih belum dapat dijelaskan sepenuhnya. Walaupun boleh dibayar secara bulanan, namun masih ada yang culas.

Korang yang sedang membaca ni, dah buat pembayaran balik ke belum? Kalau belum, bolehlah ikuti mana-mana kaedah yang dikongsikan Muhammad Farid Bahrudin di bawah ini untuk langsaikan hutang PTPTN korang tu.

 Boleh bayar sama ada secara online mahupun tradisional. Macamana caranya? Jom lihat satu persatu, lepas tu korang boleh pilih nak bayar ikut cara yang paling mudah untuk korang. Jadi, lepas ni dah tak ada alasan tak bayar PTPTN lagi. Ingat... hutang tu. Jangan biarkan hidup anda diselubungi dengan... HUTANG.

Pembayaran pembiayaan PTPTN dah mudah tak perlu nak ke Bank atau Kiosk untuk bayar.

Malah pembayaran pembiayaan PTPTN dah tak kenakan caj (kalau dikenakan caj tu caj dari bank).

1. JomPay

- tiada caj transaksi (percuma)

- boleh dibuat atas talian

2. FPX di Portal PTPTN

- tiada caj transaksi (percuma)

- pembayaran dengan memilih bayar melalui penolakan dari akaun Simpanan atau caj ke Kad Kredit

- cara bayar guna Kad Kredit bahaya jika dah swipe tapi tak bayar balik. Kena jaga rekod pembayaran untuk CCRIS cantik

- boleh dibuat atas talian

Cara tradisional:

3. Bayar di kaunter atau kiosk

- tidak terima tunai hanya menerima bayaran melalui kad (debit/kredit)

- tiada caj transaksi (percuma)

4. Perbankan Internet

- ada caj transaksi bank

- tapi ada yang suka guna cara ni mungkin sebab suka bayar caj transaksi, sedangkan bayaran melalui FPX dan JomPay adalah percuma

Pembayaran melalui FPX akan mengemaskini terus baki hutang dan memaparkan amaun bayaran yang dilakukan.

Salam semua.

Berikut adalah Senarai scam/skim cepat kaya yang dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia 2018.

Diharap kita semua tidak terpedaya dengan skim cepat kaya yang disenaraikan ini.

Rujuk senarai ini sebelum anda menyertai mana-mana pelaburan.

Anda boleh download senarai tersebut pada link berikut.

https://drive.google.com/file/d/11CXiSKRdKj0WBFFaQ10KCOxf6qKbdqxo/view?usp=sharing


Berikut adalah diantara testimoni mereka yang join bitzarapro.

Jadi bagi anda yang berminat membuat duit melalu bitzarapro boleh ikut jejak mereka ini.

Bagi mereka yang tak berminat boleh juga tenggok info dulu dalam bitzarapro.com dan boleh register PERCUMA sahaja.


Testimoni bitzarapro



Testimoni bitzarapro


Keburukan kelemahan menyertai bitzarapro dan jangan join program ini!

Bagi aku macam tak ada Keburukan kelemahan menyertai bitzarapro ni.

Apa yang menyebabkan aku gembira sangat hari ini adalah duit yang aku withdraw semalam tu pihak bitzara sudah pun masuk ke dalam akaun maybank aku.

 So bila ini berlaku terasa juga nak tambah wang pelaburan bersama bitzara ni.

Apa yang aku boleh kongsikan disini adalah pihak bitzarapro tak pernah gagal untuk membayar keuntungan para pelabur.

Sejak ditubuhkan pada tahun lepas iaitu tahun 2017 mereka tidak pernah mungkiri janji untuk membayar keuntungan para pelabur.

So terpulang lh pada kalian semua. Samada nak join ke tidak. Ataupun kalian hanya nak jadi penonton saja. tak kisah lahkan.

Cuma kalau boleh cuba lah join RM50 tu dulu. Try dulu. Kalau tak menjadi pun apalah sangat nilai rm50 upada masa sekarang. Minta maaf jkalau bahasa terkasar sikit yer...haha

Tak apa lah bagi mereka yang tak berminat untuk kaya. Cukup lah baca entri saya ni saja yer.

Tapi bagi yang bermianat untuk hidup senang dan yang tak takut dengan kehilangan duit rm50 tu boleh lah anda klik info lanjut kat SINI




Saya beri info projek *bitzarapro* ni di harap dapat membantu tuan/puan dari segi ekonomi..

Bitzara bermula pada Oktober 2017 dan bertapak di Selangor, Malaysia

BITZARAPRO menjana keuntungan melalui mining dan trading bitcoin

Sertai BITZARAPRO sekarang sebagai funder. Modal hanya sekali bermula 

serendah RM50 dan terima 1% keuntungan SETIAP HARI selama 5 tahun !

- Minima withdraw RM10 bila2 masa 

- Terus ke akaun bank dalam masa 24 jam !

- Tak perlu promosi, cari orang atau jual barang !



*FINANCIALFREEDOM*
*THEBESTBITZARAPRO*
*PROFITDAILYS*
*5YEARS*

INFO LENGKAP SILA KLIK  http://bitzarapro.com

Bagaimana nak hasilkan nombor-nombor 4D dari carta Uncle Cai ? Cara menang nombor 4d toto magnum

1. Cara nak hasilkan nombor ramalan 4D dari Carta Uncle Cai adalah amat mudah dan lebih baik ikut kepakaran masing-masing...Siapa yang rajin membuat analysis pasti dapat MENJANA WANG yang LUMAYAN dari carta Uncle ini..

2. Kali ini Uncle akan berkongsi salah satu cara menghasilkan nombor ramalan 4D dari Carta Uncle; Cara ini adalah menggunakan "Missing Digits" dari Carta..atau dalam bahasa melayu nya - "angka-angka yang tiada didalam carta"..

3. Contohnya, Carta 23hb Feb 2016 ; Angka-angka didalam Carta adalah { 2 - 8 - 3 - 6 - 5  - 9 } dan angka yang tiada didalam Carta adalah { 0 - 1 - 4 - 7 }

4. Langkah seterusnya, didalam carta ada 6 digit/angka, pecahkan menjadi 3 digit Besar dan 3 digit Kecil ; { 6 - 8 - 9 } & { 2 - 3 - 5 }

5. Seterusnya gabungkan 3 digit besar/kecil dengan missing digit 
{ 0 - 1 - 4 - 7 } dan hasil akan menjadi seperti ;

Set A :
6891
6894
6897
6890
Set B :

2351
2354
2357
2350
6. Langkah akhir dan paling penting ! ! ! kita dah dapat 8 set Nombor Ramalan hasil dari Carta, So macam biasa yang Uncle selalu pesan, Buatlah Analysis atau kajian kekerapan 8 set nombor ini hits Podium / Starter ataupun Consolation..

7. Nak buat Analysis Nombor Ramalan boleh guna website 4d2u.com ataupun my4ds.com 

8. Penutup...Langkah lebih Advance kepada yang bertaraf master ataupun sifu, boleh lah gunakan system code, ini bagi yang pandai membaca code pada kad nombor Magnum ataupun Sports Toto..seterusnya bandingkan dengan carta Uncle Cai. Rasa yakin FULL dengan kiraan anda?? Apa lagi?? pergi cepat2 kat kedai Nombor Bet ikut kemampuan sendiri...Kalau berjaya teruskan dengan cara ini, Tapi kalau ke Laut sendiri JAWAB ! ! ! 

Amaran Keras : Kalau takut dilambong Ombak, Jangan berumah ditepi Laut ! ! ! Kalau takut kalah berjudi, Baik simpan duit dalam ASB ! ! ! 

"Tiada Paksaan kalau nak ikut cara Uncle Cai ini, Tepuk dada tanya selera sendiri" Good Luck ! ! !



Cara kena 4d toto magnum dan nombor ekor

Adakah permainan 4D ini sukar?

Susah .. kerana menyusun nombor untuk menang bukan ..
Kadang-kadang nombor yang kita beli 3 nombor dan masuk tetapi yang lain tidak berbaloi .. mengapa anda berfikir bahawa permainan 4D mempunyai banyak wang..kalau kita kekurangan modal kita kehilangan 1 digit lagi..not ??

Nah, di sini saya mengajar teknik 4D nie..4D ini adalah permainan nombor dan nombor yang digunakan adalah 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9..baiklah ...

Jadikan rupa seperti itu ... melihat nombor seri kemudian .. jika 0123 sudah, .. akan keluar 1234 bertukar .. tetapi dia tidak akan keluar 1234 .. dia akan keluar 123X, 234X ... mcm saja. .. jadi apa yang anda perlukan untuk beli .. orang yang beriman untuk 123X atau 234X ... jangan mainkan 3D yang lain .. itu hanya sia-sia wang anda kerana dia akan keluar dengan urutan ini ..

0123
1234
2345
3456
4567
5678
6789
itu semua ... TQ









Tips TANAMAN KOPI (Coffea spp.) 

-di negara ini banyak terdapat di kawasan pantai Barat Semenanjung Malaysia dan Malaysia Timur. Tanaman ini merupakan tanaman yang penting di kalangan pekebun kecil. Ianya diusahakan secara tanaman tunggal atau secara selingan di kawasan kelapa yang sedia ada. 

Pada masa ini kopi jenis Liberica (Coffea liberica Bill ex Hiem) sesuai ditanam di Semenanjung Malaysia. Negeri pengeluar utama jenis kopi di negara ini ialah Johor dan Sabah. Terdapat seluas 3,714 hektar tanaman kopi di Malaysia dimana 1,112 hektar adalah di Negeri Johor dan seluas 2,216 hektar di Sabah (Sumber: Bahagian PTIF, Jabatan Pertanian Malaysia). Kajian penulis mendapati kopi jenis Robusta pernah ditanam sedikit di Utara Semenanjung Malaysia tetapi memang luas ditanam di Sabah dan sedikit di Sarawak. 

Malaysia kini hanya mampu mengeluarkan biji kopi mentah sekitar kurang dari 3% untuk keperluan tempatan manakala sebanyak 97% biji kopi mentah adalah diimport. Sebanyak 97,500 mt - 100,000 mt biji kopi mentah diimport setiap tahun untuk kegunaan kilang tempatan dan seterusnya produk kopi tersebut untuk kegunaan tempatan dan dieksport. Seramai 96 orang pengilang kopi diberi kelulusan oleh Kementerian Pertanian untuk mengimport biji kopi mentah semasa artikel diitulis (Sumber: Laporan Tahunan Agromakanan MOA).

 Pengimport mempunyai kilang kopi untuk memproses biji kopi mentah kepada produk akhir berasaskan kopi terutama Kopi-dalam-satu (3-in-one) dan instant coffee. Malaysia juga merupakan pengeksport produk berasaskan kopi dengan jumlah nilai eksport melebihi RM1.2 billion pada tahun 2014. 

Kekurangan bekalan dan juga fasa kebergantungan import kopi menunjukkan industri untuk penanaman semula kopi di negara kita perlu digalakkan semula. Aktiviti penanaman dan pengeluaran kopi mentah di Malaysia menurun dengan amat signifikan daripada 16,000 hektar pada tahun 1990'an kepada hanya 3,714 hektar pada tahun 2015 (25 tahun). 

Banyak pendekatan perlu dilakukan untuk menarik minat petani dan usahawan menanam semula kopi. Antaranya seperti penanaman kopi secara intergrasi dengan kelapa atau buah-buahan dan memperkenalkan varieti baru yang produktif. 

Dari segi botani apa yang saya tahu iaitu pokok kopi tergulung di dalam keluarga Rubiaceae. Tanaman ini dikatakan ada mempunyai sebanyak 66 spesies tetapi hanya tiga spesies sahaja yang sesuai ditanam secara komersil. Spesies ini adalah kopi jenis Liberica (Coffea liberica var. liberiansis), Robusta (Coffea robusta) dan Arabica (Coffea arabica). 

Bagaimanapun hanya dua spesies sahaja yang sesuai ditanam di negara ini iaitu jenis Liberica dan Robusta. Spesies kopi adalah berlainan antara satu dengan yang lain melalui ciri-ciri pertumbuhan pokok, pembentukan daun serta buah dan biji kopi. Kopi Arabica adalah merupakan 70% kopi yang dikeluarkan dan dipasarkan seluruh dunia. Ia luas ditanam di Brazil, Peru, Honduras serta kawasan sekitarnya. 

Sesuai dikawasan beriklim sejuk (18-20 C) dan juga sesuai di Tanah Tinggi Tropika dengan kadar produktiviti 350 – 400 kg/ha/tahun. Niji kopi Arabica mendapat harga sederhana dipasaran dunia dan di Malaysia ia dimmport sekitar RM10 – RM16/kg. Mempunyai rasa asidik dan dan ada aroma yang kuat. Kopi Robusta pula menguasai sebanyak 28% pengeluaran dan pasaran dunia.

 Ia luas ditanam di Indonesia, Vietnam, Brazil (jenis Conilon) dan beberapa negara tropika lain. Sesuai untuk ditanam dikawasan beriklim sejuk (21-24 C) serta boleh tumbuh baik di tanah sederhana rendah. Kadar produktiviti sekitar 900 kg - 1,300 kg/ha/tahun. Harganya dipasaran agak murah sedikit dari Arabica (RM8 – RM15/kg). Kopi ini juga mempunyai nilai rasa sederhana enak. 

Kopi Liberica hanya menguasai 2 % penanaman dan pasaran dunia serta merupakan jenik yang tahan lasak dan berbuah 2 kali setahun. Ia sesuai ditanah di tanah rendah (Coastal Area) dengan purata produktiviti 400-800 kg/ha/tahun. Harga biji mentah agak timggi dipasaran atau sekitar RM12 -RM20.00 sekilogram. Kopi ini mempunyai nilai rasa paling pahit.


Pokok Kopi adalah dalam golongan tanaman saka. Tanaman ini boleh hidup sehingga 25 tahun dan boleh membesar sehingga kepada paras ketinggian 6 – 15 m sekiranya tidak dikawal. Ia jenis pokok yang merimbun diperingkat awal dan perlu dijalankan cantasan disemua peringkat agar pokok kopi sentiasa rendah untuk mudah diuruskan (Sila lihat foto disebelah).

 Ia mempunyai batang utama kayu keras dan banyak dahan disekelilingnya. Sistem Akar bagi pokok kopi banyak memang bergantung kepada keadaan fizikal tanah, keadaan kelembapan serta taburan hujan serta sinaran matahari. Pokok kopi mempunyai daun banyak sepanjang tahun. Daun kopi biasanya tumbuh secara berpasangan pada batang, dahan serta cabang.

 Daun- daun kopi Liberica dan Arabica berwarna hijau tua manakala Robusta pula warna hijaunya cerah sedikit. Pokok koopi dewasa akan berbunga mengikut musim. Lazimnya pokok kopi yang ditanam menggunakan biji benih mula mengeluarkan bunga lebih kurang setahun selepas ditanam di ladang mengikut varieti. 

Pokok kopi adalah dari jenis tumbuhan yang tidak serasi sesama sendiri dan perlukan pendebungaan silang (cross pollination). Agen yang membantu proses pendebungaan seperta serangga (semut, lebah madu), angin dan sebagainya. Paling hendak kita kutip dari pokok kopi adalah buahnya.

 Buah kopi berbentuk bulat atau lonjong dengan lazimnya buah kopi jambu berwarna hijau semasa muda dan bertukar menjadi kuning dan merah apabila masak. Bergantung kepada jenis dan varieti, masa masak buah kopi ini berbeza-beza waktu. 

Penanaman kopi banyak bergantung kepada banyak faktur untuk dimajukan. Antaranya adalah faktur iklim, tanah, varieti dan ekonomi. Faktor Iklim adalah penting untuk menentukan jenis kopi yang hendak ditanam.Biasanya pokok kopi memerlukan taburan hujan antara 2,000 - 3,000 mm setahun. 

Dalam masa yang sama pokok kopi juga memerlukan musim kering untuk pembentukan primordia bunga (janabunga) bagi pengeluaran hasil yang baik. Kopi jenis Robusta dan Liberica tahan kepada suhu yang tinggi di mana suhu optimumnya ialah 180 - 280C serta kelembapan antara 70% - 90%. 

Negara kita Malaysia hanya sesuai untuk tanaman kopi robusta dan Liberica sahaja sehingga artikel ini ditulis. Faktor Tanah perlu diambil kira dalam menentukan industri penanaman kopi. Ini kerana pokok kopi boleh tumbuh dengan baik di kebanyakan jenis tanah. Ini termasuk tanah yang berasal dari lahar, granit, dan batu pasir. 

Tanah gembur yang mempunyai bahan organik yang tinggi serta mengandungi bahan mineral yang mencukupi adalah sangat sesuai (Sila lihat foto disebelah). Tanah yang sesuai untuk tanaman kopi ialah Siri Briah, Carey, Cempaka, Jempol, Kaki Bukit, Jawa, Kangkong, Lubuk Kiat, Lundang, Kantan, Rotan, Sabrang, Selangor, Semberin, Tok Yong dan Tualang. Kini kita berbincang mengenai varieti kopi (dulu dipanggil klon kopi). 

Di antara tiga jenis pokok kopi, jenis Liberica adalah merupakan yang paling banyak ditanam terutama di kawasan Pantai Barat Semenanjung Malaysia. Jenis kopi Robusta banyak terdapat di kawasan Utara Semenanjung seperti di negeri Kedah dan Perlis, serta di Sabah dan Sarawak. 

Kopi jenis polihibrid adalah baka kacukan yang boleh mengeluarkan hasil yang lebih tinggi. Kopi jenis Arabica merupakan jenis yang banyak ditanam di kawasan sub tropika. 


PENGUMUMAN DARI BITZARAPRO.COM


BITZARA.COM kini bertukar ke BITZARAPRO.COM
Salam sejahtera kepada seluruh ahli program BITZARA.COM. Bermula 31 Julai 2018, BITZARA.COM tidak lagi menerima sebarang pendaftaran ahli baru, selain itu kami juga tidak lagi menerima sebarang deposit baru daripada ahli sedia ada dan ahli hanya dibenarkan untuk login dan membuat withdrawal sahaja.

Ahli yang mempunyai akaun didalam BITZARA.COM tidak perlu kuatir dengan deposit pakej mereka, kerana profit harian daripada pakej deposit yang anda buat tetap akan berjalan seperti biasa dan anda boleh membuat withdrawal setiap hari sesuai dengan perjanjian 5 tahun yang pihak kami tawarkan.

MENGAPA PERKARA INI BERLAKU?

Terdapat beberapa masalah didalam sistem BITZARA.COM yang tidak dapat diperbaiki. Antaranya:
-user sukar untuk login.
-laman web terlalu berat.
-beberapa ahli mengalami jumlah baki akaun negatif, dan beberapa masalah teknikal yang lain.
Masalah yang timbul di dalam sistem ini telah menyukarkan ramai ahli program ini sekaligus merosakkan reputasi program kami yang kini mempunyai ahli seramai lebih dari 20,000 orang.

JALAN PENYELESAIAN

Oleh kerana pihak kami mempunyai reputasi yang baik dan mendapat sokongan dari ramai pihak, pihak kami telah membuat keputusan untuk membuka sebuah laman web pengganti iaitu WWW.BITZARAPRO.COM

BITZARAPRO.COM adalah program yang sama dengan BITZARA.COM tetapi menggunakan sistem laman web baru yang lebih stabil dan optimum.

Oleh kerana BITZARAPRO.COM menggunakan sistem web yang baru, jadi ahli yang berasal dari BITZARA.COM dijemput untuk mendaftar semula. Ini bermakna anda akan mempunyai 2 akaun didalam program ini, satu didalam BITZARA.COM dan satu di BITZARAPRO.COM.

KEKURANGAN DAN KESAN
-Kami tidak dapat memindahkan data anda didalam BITZARA.COM ke BITZARAPRO.COM

-Seluruh downline, pakej deposit dan komisen tajaan anda yang berada didalam BITZARA.COM juga tidak dapat kami pindahkan ke akaun baru anda didalam BITZARAPRO.COM, dengan kata lain apa sahaja yang anda ada didalam BITZARA.COM tidak dapat kami pindahkan ke laman web baru BITZARAPRO.COM

-Refferal link yang anda gunakan untuk tujuan promosi didalam BITZARA.COM tidak lagi berfungsi dan anda perlu menggunakan refferal link yang baru didalam laman web BITZARAPRO.COM

AKAUN BANK

Ingin dimaklumkan disini bahawa bermula 31/7/2018. Kami tidak lagi menggunakan akaun bank CIMB OVIEN ENTERPRISE untuk sebarang transaksi Top-Up atau Withdrawal.

Akaun bank telah ditukar ke CIMB ZARA HQ TRADING. Untuk mendapatkan nombor akaun ini, sila daftar di laman web baru kami di WWW.BITZARAPRO.COM dan di bahagian menu sila klik Top-Up.

PENUTUP

Pihak kami ingin memohon maaf diatas segala kesulitan yang anda semua hadapi, pihak kami telah cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan sistem asal program ini tetapi malangnya segala usaha kami gagal oleh disebabkan sistem yang sudah semakin sesak.

Pihak kami tidak memaksa anda semua untuk mendaftar baru di laman web baru kami, anda yang sudah mempunyai akaun didalam BITZARA.COM boleh meneruskan menjana profit harian selama 5 tahun sesuai dengan perjanjian asal.

Kami membuka laman web baru ini khas untuk anda yang ingin menjana pendapatan tambahan melalui komisen penyertaan ahli baru atau untuk ahli yang pertama kali ingin menyertai program kami.

Jika anda adalah 'leader-leader' program ini, anda boleh menjemput downline anda untuk mendaftar dibawah refferal link anda yang baru didalam BITZARAPRO.COM

Sekian, terima kasih.




"Saya bukan penganjur pelaburan ini"


Apa itu pelaburan bitzara?

Pelaburan bitzara adalah pelaburan perlombongan bitcoin. Anda hanya perlu sertai dengan menjadi Funder sehaja... maka anda akan dibayar oleh bitzara setiap hari.

Bayaran tersebut bergantung kepada pakej yang anda sertai. Antara pakej yang ditawarkan oleh bitzara adalah Basic, Pro, Advance. 

Semua pakej bitzara ini akan di bayar selama 5 tahun.


PAKEJ BITZARA BASIC

Peserta Pakej Bitzara ini akan dibayar 1% setiap hari dari jumlah modal. Sebagai contoh anda join pakej bitzara ini dengan modal RM100 maka anda kan dibayar RM1 setiap hari selama 5 TAHUN!.

PAKEJ BITZARA PRO

Peserta Pakej Bitzara ini akan dibayar 1.2% setiap hari dari jumlah modal. Sebagai contoh anda join pakej bitzara ini dengan modal RM1000 maka anda kan dibayar RM14 setiap hari selama 5 TAHUN!.

PAKEJ BITZARA ADVANCE

Peserta Pakej Bitzara ini akan dibayar 1.4% setiap hari dari jumlah modal. Sebagai contoh anda join pakej bitzara ini dengan modal RM20,000 maka anda kan dibayar RM280 setiap hari selama 5 TAHUN!.


Untuk info lanjut berkenaan ddengan pelaburan bitzara ini anda boleh berkunjung ke website bitzarapro.com





Bitzarapro Penipu? 

Bitzara menjalankan perniagaan apa? Bitzarapro menjalankan program Mining dan commerce Bitcoin. Untuk menjalankan Mining Bitcoin memerlukan mesin mining principle berharga diantara RM10,000 hingga RM20,000 setiap satu. 

Umum diketahui lebih banyak mesin mining, lebih banyak Bitcoin dapat dijana dan lebih banyak keuntungan diperolehi. Disebabkan kekangan modal untuk menambah mesin mining, pada Oktober 2017, Bitzara telah membuka peluang kepada orangutang ramai untuk menjadi “Funder” iaitu penyumbang modal. Dengan menyumbang modal, anda sebagai “Funder” akan menerima keuntungan hasil Dari program Mining dan commerce Bitcoin ini.

 Sumbangan modal principle dibenarkan adalah dalam bentuk pakej (Basic, Pro, Advance).

Ada 3 Pakej yang ditawarkan Bitzarapro; Basic, pro dan Advance. Setiap pakej yang dibeli, anda dijamin Keuntungan Tetap Setiap Hari Berturut-turut Selama 5 Tahun (1825 Hari). Keuntungan harian adalah bergantung kepada jenis pakej yang anda beli. Lihat infopakej dibawah:


Bitzarapro Penipu ?

PENERANGAN: Katakan anda beli Pakej Advance dengan modal RM20,000. Sebaik saja pakej anda diaktifkan, Setiap Hari anda akan terima Keuntungan Tetap sebanyak 1.4% iaitu RM280 (keuntungan RM280 ini boleh terus dikeluarkan ke bank atau anda boleh buat sebagai tambahan modal). 

Jadi dengan tempoh selama 5 Tahun, anda akan terima keuntungan RM280 x 1825 Hari = RM511,000. 


Perlu diingat bahawa modal anda RM20,000 tidak dipulangkan kerana telah digunakan untuk jana keuntungan RM511,000 yang dinyatakan. Dengan RM280 setiap hari, anda akan balik modal dalam masa 72 hari sahaja. Hari selebihnya (1825 – 72hari) adalah hari keuntungan bersih anda!








Cara mudah untuk membuat duit dari pelaburan bitzarapro.com

APA ITU BITZARAPRO.COM

Asalamualaikum dan damai sejahtera. Jika anda mencari program penjanaan pendapatan pasif setiap hari, anda kini berada di tapak yang betul. Sebelum itu, marilah kita memperkenalkan latar belakang kita, dan pengenalan sedikit tentang program ini.

Kami adalah usahawan yang berpusat di Malaysia. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kami mendapat berita bahawa harga Bitcoin telah meningkat begitu tinggi. Kami tidak perlu membuat kejelasan mengenai apa yang Bitcoin adalah kerana kami percaya orang di negara ini berpengetahuan IT dan mengetahui kewujudan mata wang jenis baru ini. 

Jika anda baru dan mahu maklumat Bitcoin, kami mengesyorkan agar anda mendapat maklumat melalui halaman carian Google.

Oleh itu, kita tidak mahu melepaskan peluang emas ini. Melalui modal saham kami, kami telah berjaya membina sebuah pusat perlombongan dan perdagangan Bitcoin. Pada mulanya kita hanya menjalankan operasi perlombongan dan perdagangan Bitcoin secara kecil-kecilan.

Dalam masa beberapa bulan operasi perlombongan dan perdagangan kami, kami hanya mampu memperoleh keuntungan yang terlalu sedikit dan tidak berbaloi jika dibandingkan dengan masa dan kos kami.


Oleh kerana kekangan dari segi modal, kami tidak dapat menjana keuntungan yang lebih tinggi dalam dagangan Bitcoin berbanding dengan menambah mesin perlombongan di mana kos mesin perlombongan adalah sekitar RM10,000-RM20,000 seunit, dan jika anda mahu menjana keuntungan yang tinggi, kita memerlukan sekurang-kurangnya 100 unit mesin perlombongan.

Di sinilah idea kami adalah untuk membuka program BITZARAPRO ini.

Bermula pada Oktober 2017, kami melancarkan laman web program untuk menjemput sesiapa sahaja yang mempunyai modal untuk menjadi salah satu "pembiaya" kami dalam program perlombongan dan perdagangan Bitcoin kami.

Dengan program seperti ini, kita sebenarnya menyedari situasi "win-win". Kita boleh menjana keuntungan melalui perlombongan dan perdagangan BITCOIN dan anda sebagai "funder" akan dibayar keuntungan dari jumlah modal yang anda belanjakan pada program kami.

Kami percaya tawaran ini bernilai wang untuk kedua-dua pihak.


KLIK DI SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT





*** Saya bukan pemilik program ini ***



Easy ways to make money online from bitzarapro.com

WHAT IT IS BITZARAPRO.COM

Asalamualaikum and peace be upon you. If you are looking for a passive income generating program every day, you are now in the right site. Prior to that, let us introduce our background, and a little introduction about this program.

We are a number of entrepreneurs based in Malaysia. Over the last few years, we've got news that Bitcoin's price has risen so high. We do not need to make any clarity about what Bitcoin is because we believe people in the country are IT literate and know the existence of this new kind of currency. If you are new and want Bitcoin information, we recommend that you get the information through Google's search page.

Therefore, we do not want to miss this golden opportunity. Through our share capital, we have successfully built a Bitcoin mining and trading center. Initially we only run Bitcoin's mining and trading operations on a small scale.

Within a few months of our mining and trading operations, we are only able to earn too little profit and are not worth it when compared with our time and cost.

Due to constraints in terms of capital, we are unable to generate higher profits in Bitcoin trading than ever to add a mining machine where the cost of a mining machine is around RM10,000-RM20,000 per unit, and if you want to generate a profit high, we need at least 100 units of mining machinery.

This is where our idea is to open this BITZARAPRO program.

Starting in October 2017, we launched the program's website to invite anyone who has the capital to become one of our "funders" of our Bitcoin mining and trading program.

With this kind of program, we actually realize a "win-win" situation. We can generate profits through mining and trading BITCOIN and you as a "funder" will be paid profits from the amount of capital you spend on our program.

We believe this offer is worth the money for both parties.

CLICK HERE FOR MORE INFO 

***I'm not the owner of this program***

Berikut adalah penjelasan lengkap tentang Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank  untuk rujukan lengkap anda.


Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman Wang Berlesen vs Bank yang orang

 Kuching wajib tahu!..

Kepada warga kuching dan warga yang berdekatan dengan Bandaraya 
Kuching.Anda semua wajib tahu Perbezaan Ah Long vs Syarikat Pinjaman
 Wang Berlesen vs Bank.
Ada masa dan ketika, kita akan menghadapi situasi di mana kita memerlukan 
wang ketika kecemasan.
Semua orang akan menghadapinya dari semasa ke semasa.
Dalam situasi ini, anda mungkin terfikir untuk menggunakan perkhidmatan
 pemberi pinjaman wang atau bank untuk keluar dari kemelut kewangan yang 
sedang anda hadapi.
Walau bagaimanapun, dalam keadaan tertekan, anda mungkin dikaburi 
dengan tawaran-tawaran perkhidmatan pinjaman wang yang sukar untuk 
dilepaskan, yang mana adalah sebenarnya jerat pemberi pinjaman wang tidak
berlesen atau Ah Long.
Kegagalan anda untuk membezakan di antara Ah Long, syarikat pinjaman
wang berlesen, dan bank boleh memburukkan lagi keadaan. Berikut adalah 
perbezaan-perbezaan yang perlu anda ketahui, sebagai panduan untuk anda 
membuat pilihan yang tepat:

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951

Akta Pemberi Pinjam Wang 1951, diwartakan sebagai undang-undang

Akta tersebut menggariskan kegiatan-kegiatan atau tindakan-tindakan 

yang dianggap sebagai menyalahi undang-undang yang diperuntukkan di bawah
Akta ini.
Sebaik sahaja anda memahami apakah yang terkandung di dalam Akta Pemberi
 Pinjam Wang 1951, anda akan dapat mengenalpasti dengan lebih mudah 
sama ada perkhidmatan yang sedang anda pertimbangkan adalah sah atau 
tidak dari segi undang-undang.
Menurut Akta ini, di bawah Seksyen 5(2), syarikat pemberi pinjaman wang, 
pertama sekali, mestilah mempunyai lesen untuk beroperasi.
Dan di bawah Seksyen 5F Akta ini, lesen tersebut juga mesti dipamerkan 
di primis perniagaan.

.
Anda perlu tahu bahawa Bank Negara Malaysia (BNM) tidak mengeluarkan 
lesen kepada syarikat-syarikat pemberi pinjaman wang di Malaysia. Lesen
 tersebut dikeluarkan oleh Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan 
Kerajaan Tempatan.
Akta Pemberi Pinjam Wang 1951 juga memperuntukkan kadar faedah yang 
boleh dikenakan ke atas peminjam.

Sesetengah Ah Long dikatakan mengenakan caj gaji mereka pada kadar harian 
dan jam, yang mana adalah sesuatu yang tidak masuk akal.
Di bawah Seksyen 17(1) yang terkandung di dalam Akta ini, kompaun faedah 
atau peningkatan faedah secara berkala apabila anda gagal membayar 
pinjaman adalah tidak dibenarkan.
Syarikat pinjaman wang berlesen hanya boleh mengenakan kadar faedah 
maksimum 12% setahun untuk pinjaman bercagar dan 18% setahun 
untuk pinjaman tanpa cagaran.
Setelah anda tahu sedikit sebanyak tentang undang-undang yang melindungi 
anda  dari Ah Long, mari kita lihat pula apakah perbezaan dan persamaan di 
antara syarikat pinjaman wang (berlesen) dan bank.

Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Persamaan

Terdapat dua cara pinjaman wang dengan Syarikat Pinjaman Wang Berlesen
bersamaan dengan pinjaman wang dengan bank:
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen mengenakan faedah untuk
 pinjaman peribadi;
· Bank dan syarikat pinjaman wang berlesen kedua-duanya 
mengenakan caj penalti ke atas pembayaran lewat atau kegagalan 
membayar balik pinjaman.
Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Bank – Perbezaan
Perbezaan-perbezaan utama adalah:

· Saiz pinjaman yang boleh anda perolehi
· Seberapa cepat anda boleh mendapat kelulusan untuk permohonan 
pinjaman anda
· Kadar faedah pinjaman
· Kadar kelulusan pinjaman untuk peminjam yang mempunyai rekod
 kredit yang kurang memuaskan

Saiz Pinjaman

Bank boleh menawarkan pinjaman dalam jumlah yang jauh lebih besar
berbanding syarikat pinjaman wang berlesen.
Bank biasanya boleh menawarkan pinjaman sehingga RM150,000 manakala 
had maksimum syarikat pinjaman wang berlesen selalunya RMxxxxxx.
Ini adalah kerana bank mempunyai akses kepada wang tunai dan
 perkhidmatan lain seperti akaun simpanan, deposit, pelaburan, dan wang lain.
Walaupun sesetengah syarikat pinjaman wang berlesen dapat mengeluarkan 
pinjaman yang bersaiz besar, syarikat pinjaman wang berlesen tidak mempunyai
 modal operasi 
yang besar dan tidak dapat memberikan pinjaman lebih daripada beberapa ribu.
Pendek kata, jika anda perlu meminjam wang yang banyak untuk pembelian
 kereta atau rumah baru, anda harus meminjam dari bank. Jika anda perlu 
meminjam wang untuk keperluan ketika kecemasan, anda harus meminjam 
dari syarikat pinjaman wang berlesen.


Kecepatan Pemprosesan Permohonan Pinjaman

Memandangkan bank membuat penelitian yang teliti ketika memproses
 permohonan pinjaman, ia bukanlah pilihan yang terbaik jika anda ingin
 mendapatkan wang pinjaman hari ini atau esok.
Meskipun terdapat beberapa bank yang meluluskan dan melepaskan wang 
pinjaman lebih cepat berbanding yang lain, rata-rata bank akan mengambil 
masa kira-kira 5 hari bekerja sebelum wang pinjaman dikreditkan ke akaun anda.
Sebaliknya, syarikat pinjaman wang berlesen boleh menyediakan wang
 pinjaman untuk anda dalam masa yang lebih singkat kerana mereka tidak
 perlu mendapatkannya dari sumber-sumber operasi lain.

Peratusan Kadar Faedah

Walaupun kebanyakan syarikat pinjaman wang berlesen tidak akan
 menyatakan kadar faedah yang mereka kenakan ke atas pinjaman melalui 
telefon atau e-mel, anda boleh mengagak kadar faedah pinjaman akan berada 
di dalam lingkungan yang ditetapkan.
Sekiranya mereka mengenakan kadar faedah yang lebih dari itu, anda boleh 
merasa pasti bahawa syarikat tersebut adalah sebenarnya Ah Long.
Walaupun bank mungkin mempunyai kadar faedah yang sedikit lebih tinggi, 
anda juga boleh meminjam dalam jangka waktu yang lama.
Bank menawarkan tempoh pinjaman yang lebih lama – kadangkala sehingga 
10 tahun atau lebih.

Fleksibiliti Terhadap Rekod Kredit Yang Kurang Memuaskan

Jika anda ingin meminjam wang tetapi mempunyai rekod kredit yang kurang 
memuaskan, anda tidak meminjam dari bank.
Bank akan meneliti keseluruhan rekod kredit anda, dari segi rekod
 pembayaran pinjaman, gaji, dan status kewangan di masa lalu.
Jika anda tidak memenuhi syarat minimum untuk pinjaman, kemungkinan 
permohonan anda tidak akan diluluskan.
Ketika inilah syarikat pinjaman wang berlesen adalah pilihan yang tepat.
Ini adalah kerana syarikat pinjaman wang berlesen tidak mengeluarkan
 jumlah pinjaman wang yang besar, oleh itu, mereka tidak perlu memeriksa 
rekod kredit anda dengan teliti.
Walaupun mereka meminta maklumat kewangan, kadar kelulusan permohonan
 pinjaman jauh lebih fleksibel berbanding dengan bank.

Kesimpulannya

Jadi mari kita simpulkan semuanya: Ah Long 100% tidak 
sah dari segi undang-undang, dan melakukan bertentangan 
dengan apa yang dilakukan oleh mana-mana syarikat 
pinjaman wang berlesen yang mematuhi undang-undang.
Ah Long akan mengenakan kadar faedah pada kadar yang 
tidak masuk akal, mengeluarkan iklan yang mencurigakan, 
mempamerkan lesen palsu, tidak mempunyai pejabat
 operasi yang sah, dan mungkin akan menggunakan 
kekerasan ke atas diri anda.
Syarikat pinjaman wang berlesen dan bank kedua-duanya mengendalikan 
peminjaman wang sebagai transaksi perniagaan.
Walaupun kedua-dua perkhidmatan ini, mengenakan kadar faedah ke atas 
pinjaman, masa yang diambil untuk memproses permohonan pinjaman, jumlah 
wang yang dipinjamkan, dan kadar kelulusan permohonan pinjaman berbeza di 
antara kedua-duanya.
Dengan panduan ini, anda sekarang boleh membuat keputusan yang 
tepat sama ada untuk menggunakan perkhidmatan syarikat pinjaman wang 
berlesen atau bank, di samping mengenalpasti dan menjauhi Ah Long.


Jumlah Paparan Halaman

Pelaburan bitzarapro.com

Pelaburan bitzarapro.com
Dapatkan keuntunagan 1.4% setiap hari.

Google+ Followers

Translate

Popular Posts

Featured post

Pemberi pinjaman berlesen di Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah.

Pemberi pinjaman berlesen di  Kuala Lumpur, Selangor, Johor Baharu, Penang, Seremban dan Kedah. Kami adalah syarikat pemberi pinj...