Nuffnang

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Pelaburan parmingo.com adalah tipu/penipu atau scam?

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...

Ini iklan yang aku jumpa kat internet. So tanya diri tu sendiri samada ini tipu/penipu atau scam. 
Saya tak berani nak komen hal pelaburan parmingo ni.
...............................................................................................................................................
SEBAB UTAMA MENGAPA ANDA HARUS SERTAI PELABURAN PARMINGO

Minimum pelaburan hanya USD10 (RM10) untuk memulakan pelaburan.
10% keuntungan akan dibayar setiap HARI keatas semua pakej yang anda sertai.
Tempoh hanya mengambil masa 25 hari untuk diselesaikan.
Bar emas PERCUMA.
Pelan Binary Networking  untuk pendapatan yang berterusan.

PELAN PELABURAN PARMINGO

BERIKUT ADALAH PELAN PELABURAN PARMINGO YANG HEBAT.

PAKEJ SILVER
MODAL SANGAT RENDAH $10 (RM50)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 10 HARI BOLEH WITHDRAW

PAKEJ GOLD
MODAL RENDAH $50 (RM250)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SELAMA 2 HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ KRYPTON
MODAL MAMPU MILIK $100 (RM500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20% c
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $10 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ RHODIUM
MODAL SEDERHANA $200 (RM1,000)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS PAIRING 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $20 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ DIAMOND
MODAL PERMULAAN NETWORKING $300 (RM1,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 5%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $30 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ TITANIUM
MODAL SERIUS NETWORKING $500 (RM2,500)
LAYAK TAJA PAKEJ BESAR DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 10%
ROI SOLID 10% SEHARI
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
ROI TERKUMPUL $50 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW


PAKEJ PLATINUM
MODAL PRO NETWORKING $1,000 (RM5,000)
LAYAK TAJA SEMUA PAKEJ DAPAT 20%
LAYAK BONUS PAIRING DAPAT 20%
LAYAK MATCHING BONUS 15%
ROI SOLID 10% SEHARI
ROI TERKUMPUL $100 SETIAP HARI BOLEH WITHDRAW
JUMLAH ROI 250% SELAMA 25 HARI
PERCUMA 1 GRAM EMAS

Parmingo.com adalah penipu/tipu/Scam....
AWAS...JANGAN JOIN/SERTAI SKIM INI...



Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?

Betul ke benda ni? 
Boleh ke kaya dengan cepat? 
Bagaimana cara nak kaya cepat?
Berapa keuntungan? 
Tak tipu ke skim ni?
Ada perjanjian usahasama ke? 
Berdaftar dengan SSM ke? 
Modal macam mana?

 ...ini adalah antara soalan mangsa2 skim cepat kaya.

Issshhhhh tak habis2 dengan skim cepat kaya kat Malaysia ni. Tak serik2 pelabur2 kita ni...heran..

Menurun laman web Bank Negara Malaysia sehingga tahun 2017 ni dah lebih 100 syarikat yang di senaraikan sebagai menjalankan skim cepat kaya di Malaysia. Wow...banyak nya kan.


Bila sebut hal kaya cepat ramai lh orang kita ni join skim2 cepat kaya...dan syarikat skim tu pulak menabur janji2 yang susah nak kita lepaskan.

Ramai sangat lah orang kita berhutang di bank gara2 nak kaya cepat. Rupanya bukan nak kaya cepat tapi miskin cepat lah pulak,...haha
Boleh ke aku kaya cepat tanpa kena tipu penganjur skim cepat kaya?


Berikut adalah satu prinsip nak kaya kaya cepat yang saya jumpa kat google..Prinsip ni saya jumpa kat blog http://gilahartanah.com/7-prinsip-menyimpan-duit-yang-buatkan-anda-senang-jadi-kaya/
Mula tanam 7 prinsip ini dalam diri (kalau anda nak kaya cepat). 
  • simpanan dana kecemasan (e.g. kereta rosak, kehilangan harta, hilang pekerjaan, dan lain-lain),
  • simpanan untuk memulakan bisnes,
  • simpanan untuk pelaburan, atau sebagainya.

Berdasarkan pemerhatian saya, ada beberapa prinsip penting yang diamalkan orang kaya-kaya dalam menyimpan kekayaan.
Saya sendiri pun amalkan prinsip ni. Dan Alhamdulillah, ia memang berkesan:
Prinsip #1 – Potong at least 10% daripada income bulanan untuk dijadikan simpanan untuk dilupakan.
Simpan dan lupa. Jangan diingat-ingat lagi.
Sampai satu masa, duit tu boleh dimanfaatkan untuk gandakan kekayaan melalui bisnes atau pelaburan.
Prinsip #2 – Simpanan di tempat yang agak ‘susah’ dikeluarkan macam Tabung Haji (tak ada kad ATM) dan simpanan emas.
Kalau simpan dalam Tabung Haji, jangan sekali-kali ambil kemudahan pengeluaran melalui ATM Bank Islam atau Bank Rakyat. Kalau mudah dikeluarkan, duit simpanan tu tak akan bertahan lama.
Dan lagi baik kalau serahkan buku bank tu kepada mana-mana ahli waris yang amanah. Bila benar-benar terdesak jer baru mintak buku tu.
Prinsip #3 – Mulakan simpanan  sekarang walaupun sedikit. Tak kira berapa banyak pun jumlah yang kita mampu simpan setiap bulan, yang paling penting ialah memupuk TABIAT menyimpan.
Dulu saya mula menyimpan cuma RM20 sebulan potong gaji masuk Tabung Haji.
Pesan Azizi Ali, selagi anda tak menyimpan wang, selagi itulah anda tak akan jadi kaya.
Prinsip #4 – Asingkan cepat-cepat bahagian simpanan sebaik sahaja dapat gaji atau terima hasil bisnes. Jangan tangguh-tangguh.
Paling baik, buat potongan gaji supaya duit tu dapat ‘diselamatkan’ sebelum sampai ke tangan kita lagi.
Selebihnya baru guna untuk belanja. Duit yang tak diasingkan sangat berisiko untuk dibelanjakan.
Prinsip #5 – Letakkan matlamat simpanan at least 3 bulan pendapatan sebagai dana kecemasan. Lagi baik 6 bulan pendapatan.
Dana kecemasan tu penting sebagai ‘buffer’ kalau hilang pekerjaan. Kalau anda plan nak berhenti kerja dan buat bisnes sendiri, mesti simpan at least setahun pendapatan sebagai backup.
Kalau nak bebas kewangan, sasarkan simpanan at least RM1.2 juta. Nilai tu mampu menjana pendapatan tahunan yang cukup untuk tak perlu bekerja sepanjang hayat, In Shaa Allah.
Prinsip #6 – Laburkan semula bila dapat keuntungan daripada simpanan. Kalau dapat dividen, re-invest dividen tu supaya duit tu akan berganda.
Kalau belanjakan setiap kali dapat dividen, nilai pokok tu sebenarnya susut setiap tahun dimakan inflasi.
Nilai RM100,000 hari ni tak sama kuasa belinya pada 10 tahun akan datang.
Prinsip #7 – Jangan jadikan takaful / insuran sebagai tempat untuk menyimpan wang. 
Tapi ambil takaful betul-betul untuk dilindungi dengan pampasan atas musibah seperti kematian, hilang upaya, kos rawatan hospital, dan penyakit kritikal.
Kalau simpan duit dalam takaful, anda rugi ‘wakalah fee’ yang bukan sedikit.
Takaful bertujuan untuk perlindungan kewangan jika berlaku sebarang musibah. Ia bukan untuk simpanan.
Simpanan dan perlindungan takaful adalah dua instrumen berbeza.
Kita perlu adakan simpanan atas banyak tujuan yang tak boleh dilindungi oleh takaful.

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia

Cara buat duit dengan menjadi pemandu uber di Malaysia
Saya pernah tanya beberapa orang pemandu uber ni. Saya tanya berkenaan dengan cara mereka buat duit dengan menjadi pemandu uber. Rata2 bagitau pendapatan yang mereka akan dapat dalam 12jam memandu dalam lingkungan RM200-RM400sehari.....wowww hebatnya...lalu terasa juga nak jadi driver uber..hahaha

Dari apa yg saya tanya abang2 Uber ni cara nak daftar uber senang saja..ikut jer step kat bawah ni:-

  1. Mempunyai kereta atas nama sendiri atau pun nama pemandu tersebut mestilah ada didalam ‘cover note insuran kenderaan’.
  2. Mempunyai lesen memandu penuh. Pemandu yang mempunyai lesen P adalah tidak dibenarkan.
  3. Mempunyai smartphone sebagai medium perantara antara penumpang dan pemandu. Smartphone juga penting sebagai GPS.
  4. Install Apps Uber Driver kat Play Store. (Ikut saja syarat yang ada kat Apps ni. Buat apa yang mereka suruh buat)

Ada orang bertanya, selamat ke jadi pemandu UBER ni? 
Jawapan nya; 
Lebih selamat dari memandu teksi kerana:

Penumpang telah berdaftar di website UBER dan semua maklumat mereka telah disimpan oleh UBER. Berbeza dengan penumpang teksi, kita tiada maklumat langsung tentang mereka. Jadi sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini, sangat SUKAR untuk menjejaki mereka.

Tiada yuran juga dikenakan kepada pemandu UBER, semuanya percuma. Daftar PERCUMA… kelas pengenalan PERCUMA…


Selepas anda mendaftar pihak Uber akan bagi satu Video yg anda perlu tonton supaya anda benar2 faham cara jadi Pemandu Uber di Malaysia ni. Senang saja tu.

Buat duit dari myrezki.com


Ada kawan perkenalkan program buat duit dari myrezki.com ni. Plan biz semua nampak cantik dan hebat. Haraplah ini bukan scammer/penipu/tipu seperti program2 buat duit sebelum ini.

 Myrezki  ini menggunakan sistem affiliate iaitu bantu membantu. anda boleh bantu ajak family rakan2 untuk join sama2 untuk mendapatkan income 6bulan total rm19k setiap orang..
Dan jika anda ajak family dan rakan2 seramai 12orang sahaja anda layak menerima income total rm68k dalam masa 8bulan sahaja.
syarikat berdaftar sah dari segi undang-undang.


NO PENDAFTARAN SYARIKAT*
002534185-V


KELEBIHAN PROGRAM MYREZKI
  1. TIDAK MENINDAS*
  2. KEUNTUNGAN SAMA ADIL*
  3. TIDAK MEMPUNYAI YURAN BULANAN.*
  4. SETIAP AHLI SYARIKAT AKAN SUSUNKAN DOWNLINE PERCUMA SERAMAI 5 ORANG.*
  5. SYARIKAT YANG BERKERJA UNTUK ANDA*
  6. DAN ADA TEAM PENAJA YANG AKAN TURUT SERTA BERKERJA UNTUK ANDA*
MODAL SERENDAH RM30.00 SEKALI SAHAJA BAYAR.

ADA DUA PILIHAN INCOME
INCOME BASIC TANPA MENAJA RM19,530. SELAMA  6BULAN SAHAJA
INCOME PREMIUM MENAJA 12ORANG DAN RM50 DI TOLAK DARI EWALLET RM49,200. 2BULAN SAHAJA


Pontensi pendapatan setiap bulan selama 6bulan yang bakal anda perolehi *TANPA MENAJA* adalah seperti berikut. 

PAKEJ BASIC MATRIK 5X5*
*BULAN PERTAMA RM5
*BULAN KEDUA RM25
*BULAN KETIGA RM125
*BULAN KEEMPAT RM625
*BULAN KELIMA RM3125
*BULAN KEENAM RM15,625

TOTAL INCOME RM19,530
6 BULAN SELESAI


Potensi pendapatan untuk MENAJA seramai 12orang adalah seperti berikut.

INCOME BASIC 6BULAN + INCOME PREMIUM 2BULAN

INCOME PREMIUM MATRIK 3X3
*LEVEL 1 RM15*
*LEVEL 2 RM45*
*LEVEL 3 RM135*
*LEVEL 4 RM405*
*LEVEL 5 RM1.215*
*LEVEL 6 RM3.645*
*LEVEL 7 RM10.935*
*LEVEL 8 RM32.805*


TOTAL INCOME RM49,200.00
TOTAL KESELURUHAN INCOME RM68,730.00


Menyediakan DANA ebantuan RM5,000 - RM 49,000 kepada :
- Peniaga kecil.
- Pelajar.
- Pencari pekerjaan.
- Surirumah
- Penjawat Awam
- Kakitangan swasta


 myrezki.weebly.com

Pelaburan JJPTR POOR TO RICH. Adakah pelaburan ni scam, tipu, penipu & skim cepat kaya?

Adakah pelaburan ni scam, tipu, penipu & skim cepat kaya?
Berikut adalah iklan yang saya jumpa kat google berkenaan dengan jjptr poor to rich ini. 
.................................................................................................................................................................
PELABURAN JJPTR POOR TO RICH
KENAPA PERLU SERTAI PROGRAM PASIF JJPTR POOR RICH. 

JJPTR POOR RICH..Sebuah program PELABURAN yang diwujudkan untuk membantu anda 
menjalankan perniagaan di pasaran matawang asing Forex . Kami menawarkan servis bantuan 
kepada mereka yang tidak mahir untuk berurusan di pasaran Forex ini. Dengan pencapaian 
yang tinggi dan konsisten, mampu menjana Ribuan Ringgit setiap BULAN.

JJPTR POOR RICH Akan Membantu Anda Menjana Pendapatan Melalui Forex dan CFD 
Tanpa Anda Perlu bersusah Payah
. • Modal Serendah MIN 25USD – MAX 1000USD @ MIN RM105 – MAX RM4200
. • Terima 20% Profit Setiap BULAN tanpa HAD selagi modal tidak ditarik semula
. • KEUNTUNGAN direct masuk akaun BANK MASING2 TANPA PERLU BUAT TRANSAKSI
 WINDRAWAL

JJPTR POOR RICH adalah sebuah Program Perkongsian Modal Trading di Pasaran Forex 
MATAWANG (CFD/ Contract for Difference). Kami menjalankan perkhidmatan trading ini 
berdasarkan modal perkongsian daripada peserta yang menyertai program ini.
Dengan hanya SEKALI MODAL sahaja, anda LAYAK menerima KEUNTUNGAN 20% 
dari jumlah modal SETIAP BULAN TANPA HAD TEMPOH.
Dengan MODAL SERENDAH RM105 , anda boleh menyertai program ini dan Jika anda 
ingin menambah MODAL boleh, anda boleh mengandakan MODAL mengikut kemampuan anda.

CADANGAN MODAL: ANDA KELUARKAN MODAL RM4200.00 / USD1000 dan anda
 layak menerima keuntungan TANPA HAD TEMPOH. Lihat ringkasan kira kira dibawah:-
# RM 4,200.00 / USD1000 (MODAL) X 20% = RM 760.00 / USD200 ( Anda dapat setiap BULAN)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD2000
# RE – INVEST USD1000 Menjadikan modal keseluruhan USD2000 = RM 1520.00 /USD400
(Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)

# RM 9120.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD4000
# RE – INVEST USD2000 Menjadikan modal keseluruhan USD4000
= RM 3040.00 / USD800 (Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)
# RM 18240.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
# Selepas 6 BULAN pakej topup dinaikkan kepada USD8000
# RE – INVEST USD4000 Menjadikan modal keseluruhan USD8000
= RM 6080.00 / USD1600 (Anda dapat setiap BULAN selepas RE-invest)
# RM 36480.00 (Jumlah keuntungan selama 6 bulan lgi)
= MAX akaun VIP berterusan DAPAT RM6080.00/BULANAN BERTERUSAN tanpa tempoh HAD
DENGAN SEKALI MODAL SAHAJA RM4200 ANDA BOLEH TERIMA KEUNTUNGAN
 RM6080.00/BULANAN TIADA TEMPOH IAITU TANPA HAD….HANYA PASIF 
SAHAJA TANPA PERLU TAJAAN…


WITHDRAWAL: 
PERINGATAN = DUIT DIRECT MASUK KE AKAUN BANK MASING2 SETIAP
 BULAN TANPA PERLU BERBUAT APA2….SEMUA COMPANY YG AKAN URUSKAN….

BONUS SPONSOR BAGI ANDA YANG AKTIF MEMBUAT TAJAAN
Dapatkan komisen sebanyak 5% dari rakan - rakan anda yang menyertai program ini dibawah
 tajaan anda. Komisen SPONSOR akan dibayar setiap bulan hanya 1 Kaki sahaja … TGK TU 
setiap bulan SPONSOR dibayar tetap sebanyak 5% dri modal Peserta….JIKA peserta membuat
 penambahan modal/topup dari USD25 kepada USD1000 komisen akan dikira semula dari jumlah
 terbesar USD1000 X 5% = USD50 / BULANAN , BONUS SPONSOR SEMAKIN BESAR dapat
 BERKALI2 … 
Remand for JJPTR founder and aides extended until Friday
Read more at http://www.thestar.com.mywww.thestar.com.my

....................PENGASAN JJPTR DIREMAN..............
DAFTAR

Pelaburan forex Igofx ni tipu/scam/penipu/skim cepat kaya?

Bank Tak Mahu Rahsia Ini Bocor. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Adakah pelaburan forex Igofx ni tipu/scam/penipu/skim cepat kaya? 

 BIASA PELABURAN MACAM NI ADALAH SCAM/PENIPU YANG SELALU BUAT.

Channel dicipta untuk sesiapa yang berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama Trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan Trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
======================================================= 

Bulan 0 = RM 460
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 
Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 
===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
======================================================= 

Bulan 0 = RM 4,600.00 
Bulan 1 = RM 5,290.00 
Bulan 2 = RM 6,083.50 
Bulan 3 = RM 6,996.00 
Bulan 4 = RM 8,045.40 
Bulan 12 = RM 24,611.20 
BULAN 13 = RM 28,302.80 
Bulan 14 = RM 32,548.20 
Bulan 24 : RM 131,675.80 
Bulan 25 : RM 151,427.20 
===================== 
Bulan 36 : RM 612,607.40 
===================== 
Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 


IGOFX KL


IGOFX PERLABURAN TERBAIK DI ASIA DAN MALAYSIA
Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

PELABURAN IGOFX MALAYSIA


Nuffnang

Labels