Nuffnang

Kaedah/cara pasang iklan Nuffnang pada blog anda

Berikut adalah cara2 mudah/senang pasang iklan Nuffnang di blog anda. Cara buat duit yang amat mudah dari blog anda.
cara pasang iklan Nuffnang di blog anda

1. Buka laman web Nuffnang.
2. Login ke laman web tersebut.
3. Kamudian tengok side bar sebelah kiri dan klik "manage blog"
Cara pasang iklan Nuffnang di blog
4. Kamudian klik pada "ADD AD UNIT"
5. Pilih jenis iklan dan copy kod Nuffnang tersebut.
saiz dan jenis iklan Nuffnang
6. Pilih saiz atau jenis iklan yang kita nak letak kat blog.

7. Masuk ke area blogger anda. Kamudian klik pada "layout".

8. KLIK  pada  Add a Gadget

9. Lepas itu pilih  Gadget "HTML/JavaScript"
Add
10. Bila anda klik pada HTML/JavaScript akan keluar satu borang untuk anda copy paste kod yang anda telih copy tadi. Tekan "save" lepas tu tekan pula butang "save arrangement".

11. Last sekali klik butang "publish".....nah sekarang iklan anda dah pun keluar kat blog anda.

12. Harap entri  ini boleh membantu dan selamat membuat duit dengan mudah melalui blog anda.

Buat duit dengan syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA

Salam semua.

1. Nak ulas sikit pasal buat duit dari syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA. Syarikat ni terletak di Sg Petani Kedah dan mempunyai beberapa buah kilang di Kedah dan Selangor.
Saya join syarikat ni akhir tahun 2014. Hanya nak try saja...so join la sikit. Setahun selepas itu saya topup lagi pelaburan saya ke RM.....sssssshhh  rahsia..hahaha

2. Kenapa saya topup wang pelaburan saya? Sebab saya nampak dari awal saya join sampai ke masa saya buat topup duit pelaburan saya dengan Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA ini saya nampak pembayaran bulanan dia cantikkkk sangat. Sebab itulah saya tak teragak2 nak tambah wang pelaburan saya tu.

3. Sampai sekarang bonus tu tetap masuk setiap bulan ke dalam akaun bank saya. Join RM50K dapat RM2750 sebulan....opsss terbagi tau pulak dah...

4. Dengar khabarnya syarikat Classic Worldwide Corporation (CWC) ARBA ni dah menembusi pasaran Asia. Termasuk Indonesia, Brunei dan negara2 yg berdekatan dengan negara kita ni.
So semakin kukuh la kewangan syarikat. Dalam hati saya ni nak topup lagi..tapi sabar dulu,,kita tenggok dalam bebebarapa bulan ni.

5. Senarnya senang saja nak join ARBA ni. Kita join lepas tu dapat produk yang bermutu tinggi. Sebulan kamudian dapat la bonus tiap2 bulan. Cara yang amat senang nak buat duit bukan?

JOIN>>>>DAPAT PRODUK>>>>DAPAT BONUS TIAP BULAN

6. Sekiranya tuan/puan nak info lanjut boleh ke blog ni,,,KLIKSINI

7. Atau nak direct tanya saya pun boleh..whatsapp sahaja yer...014-5964010
Antara produk bermutu dari ARBA CWC


Classic Royal
CWC ARBA
Plan pendapatan bulanan ARBA CWC

Saluran aduan sekiranya kita telah ditipu oleh peniaga atau syarikat di Malaysia

Kebelakangan ini terlampau banyak penipuan oleh peniaga dan juga syarikat di Malaysia. So saya nak share kat sini Saluran aduan sekiranya kita telah ditipu oleh peniaga atau syarikat di Malaysia

Diharap lepas ni kalian tahu cara nak buat aduan seandainya tertipu o;eh pihak2 yg tidak bertanggungjawab ini. Klau boleh kita saman jer......

PERTUBUHAN KERAJAAN

1) E – Aduan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK)
Sistem E-Aduan membolehkan pengguna membuat aduan kepada KPDNKK berkaitan sebarang aktiviti perniagaan yang tidak beretika. Sistem eAduan ini dibangunkan dan dilaksanakan dengan satu objektif: untuk menyediakan satu medium menerima aduan melalui internet daripada orang ramai.
Aduan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan

Laman web : http://eaduan.kpdnkk.gov.my
Email : e-aduan@kpdnkk.gov.my

2) Biro Pengaduan Awam (BPA)
Biro Pengaduan Awam (BPA) memberi kemudahan kepada rakyat untuk membuat aduan terhadap agensi kerajaan. Antara objektif BPA ialah memberi khidmat nasihat kepada agensi bagi meningkatkan sistem pengendalian aduan awam yang berkesan dan mengesan isu-isu yang boleh menjadi punca aduan orang awam

Laman web : http://www.pcb.gov.my
Tel : 03-88725777

3) Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM)
Pengguna boleh membuat aduan kepada pihak Suruhanjaya tentang sebarang isu berkaitan dengan sektor komunikasi dan multimedia merangkumi telekomunikasi, penyiaran, perkhidmatan internet, perkhidmatan pos, kurier dan pensijilan digital.
Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM)

Laman Web : http://www.skmm.gov.my
E-mail : aduanskmm@cmc.gov.my

4) Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM)
Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) adalah satu badan bebas yang ditubuhkan di bawah Seksyen 85, Bahagian XII Akta Pelindungan Pengguna 1999 yang mula berkuatkuasa pada 15 November 1999. Bahagian XII Akta mengandungi 38 Seksyen yang menyentuh tentang pelbagai aspek Tribunal seperti keanggotaan Tribunal, bidangkuasa Tribunal, prosiding Tribunal, award Tribunal dan lain-lain perkara berkaitan. Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia menyedikan alternatif kepada pengguna untuk memfailkan sebarang gantirugi dan pampasan terhadap peniaga secara online.

Laman Web : http://ttpm.kpdnkk.gov.my
Tel : 03-88825822
Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM)

5) Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah (TTPR)

Ditubuhkan pada 24hb. Mei 1964 TTPR dan menyediakan alternatif untuk mendengar dan mengadili tuntutan pembeli yang menuntut gantirugi dan pampasan daripada pemaju perumahan dengan cara yang lebih mudah, murah dan cepat melalui pembangunan sosio-ekonomi yang seimbang.

Laman Web : http://www.kpkt.gov.my
Tel : 03-20947033

6) Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air (KTTHA)

Diwujudkan untuk membuat sebarang aduan, pertanyaan, cadangan yang berkaitan perkhidmatan tenaga, teknologi hijau dan air.

Laman Web : http://aduan.kettha.gov.my
E-mail : aduans@ktak.gov.my
Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air (KTTHA)


7) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Sistem aduan Kementerian Kesihatan ini dibangunkan sebagai medium untuk pengguna membuat aduan berkaitan perkhidmatan yang disediakan oleh Kementerian Kesihatan dan agensi terbabit dibawahnya.

Laman web : http://www.moh.gov.my
Email : kkm@moh.gov.my


PERTUBUHAN BUKAN KERAJAAN (NGO)

1) Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC)

Pusat aduan setempat bagi memberikan khidmat nasihat, membantu menyalurkan aduan kepada pihak yang bersesuaian seperti agensi kerajaan, pengeluar, pengedar atau penjual dan menjalankan perundingan antara pihak pengadu dengan pihak dituntut.

Laman web : http://www.nccc.org.my/v2
Tel : 03 7877 9000

2) Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)
Sistem aduan pengguna yang dibangunkan oleh pihak PPIM untuk memberikan saluran alternatif dalam menerima aduan daripada golongan pengguna di Malaysia.

Laman web : http://www.muslimconsumer.org.my
Email : info@muslimconsumer.org.my


AGENSI AGENSI LAIN

1) Biro Pengantaraan Kewangan (BPK)
Biro Pengantaraan Kewangan adalah sebuah badan bebas yang ditubuhkan bagi membantu menyelesaikan pertikaian di antara anda dengan penyedia perkhidmatan kewangan anda di kalangan ahli-ahli BPK. BPK menyediakan satu saluran yang percuma, cepat, mudah dan cekap untuk anda mengemukakan pertikaian sebagai alternatif kepada penyelesaian melalui mahkamah. Pertikaian tersebut mungkin berkaitan dengan perkhidmatan perbankan, kewangan ataupun insurans dan takaful.

Laman web : http://www.fmb.org.my
Tel : 03-22722811
Biro Pengantaraan Kewangan (BPK) 

2) Suruhanjaya Sekuriti Malaysia
Ditubuhkan pada 1 Mac 1993 bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993. Menerima aduan mengenai salah laku dan kesalahan lain dalam sekuriti dan pasaran niaga hadapan serta menilai sama ada terdapat kesalahan di bawah undang-undang sekuriti. Jika anda mengesyaki terdapat salah laku dalam industri dan boleh menyokong dakwaan anda, sila kemukakan aduan kepada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Laman web : http://www.sc.com.my
E-mel : cau@seccom.com.my

Nuffnang

Labels