Nuffnang

Cara buat duit dari rumah-jual barang online

Ini dia tips/cara buat duit dari rumah.

1. Jual barang online. Tak kira apapun yg anda nak jual yang penting boleh dijual di internet.
Pakaian, baju, seluar , tudung, kasut, aksesori wanita dll....Kalau boleh cari lh produk yang ringan, sebab nanti nak kena pos kepada pelangan anda,
Keperluan asas?
Wajib ada laman web jualan. Banyak terdapat syarikat atau orang perseorangan yang menawarkan perkhidmatan membuat laman web ini. Anda pilih jer mengikut keperluan anda dan bajet. Anda klik jer perkataan ini kat google "perkhidmatan membuat laman web"...anda akan jumpa website yang menawarkan perkhidmatan tersebut.
Kalau nak buat laman web free buat jer blog. Guna blogpost, weebly atau wordpress. Semua tu free jer.

Yang paling popular sekarang adalah melalui Face Book. Anda boleh buat page jualan dengan percuma. Buat page jualan yang menarik. Ini bermaksud gambar yang cantik...harga yang berpatutan.

Kalau ada yang perlu bantuan saya, dan  kalau saya ada  masa
terluang saya pasti akan membantu anda anda. Jangan segan Contact saya.

2.....ini akan saya sambung kamudian...hehe..tungguuuu


Nuffnang